CA125

רוניה35

New member
CA125

כידוע זהו סמן למעקב אחר המחלה. בתחילת המחלה הוא היה אצלי 57 ומאז שאני מטופלת בגלולות ברצף הוא שומר על 6-7. לפני שבועיים הוא פתאם קפץ ל21. ערכו לי בדיקה חוזרת ועכשיו זה 6.5.
יש לדעתכן סיבה לקפיצה?
משהו שעלה לי בראש רק עכשיו, הרי הסמן הוא גם לבדיקת סרטן השחלות, איך באמת יודעים שלא מתפתח סרטן השחלות?

kikona126

New member
זאת בדיקה לא יציבה.

אני זוכרת שהרופאת משפחה שלי אמרה את זה שהגיעו התוצאות שלי...
אני הבנתי שהיא בכלל בגדר סטטיסטיקה, ויש הרבה בנות עם אנדו שהגיעו לערכים של 100 ולא היה להן סרטן...

השינויים יכולים להיות בגלל מחזור, ביוץ ושינויים הורמונלים...

אני יכולה לתת לך דוגמא מעצמי, אני הייתי על 12-13 כשהמחלה שלי היתה במלוא הדרה...

רוניה35

New member
אני יודעת שלרוב

הסמן בחולות אנדו' לא מצביע על סרטן, אבל הרי הוא נועד בשביל לבחון סרטן השחלות. השאלה שלי איך אפשר לדעת שבכל זאת במהלך הזמן לא מתפתח באמת משהו כזה?
לחלק השני, תגדירי "במלוא הדרה"? את רוצה להגיד לי שהיה לך סמן כזה נמוך והבלגן בבטן היה גדול? עברת ניתוח?

kikona126

New member
בקשר לחלק השני

התשובה היא חיובית. לפני הניתוח שלי, בתקופה שבה לא יכלתי לשבת לעמוד או לשכב יותר מחמש דקות, עם ציסטה ענקית, כאבי בטן וגב כרוניים! וכאבים בזמן היציאות. (וגם בבדיקה שנעשתה בשבוע שלפני הניתוח)

עקרונית בזמן שהמדדים גבוהים ועושים ניתוח הממצאים שמוצאים מהגוף נלקחים למעבדה לאבחון. בנוסף ציסטה שהיא סרטנית ניראת קצת אחרת בסונר כי הגבולות שלה לא ברורים לפעמים אנחנו רואים בה זרימה... יש דרכים לאבחן עוד לפני הניתוח. בכל מקרה במידה והציסטה משנה התנהגות (אצלי לדוגמא זה קרה) אז ההמלצה היא לניתוח.

kikona126

New member
דרך אגב

במקרה שיש חשש לסרטן שולחים לעוד בדיקות נוספות.
אני קיבלתי רשימה של עוד איזה 3 סוגים של ca מאיכילוב. הרופא שניתח אותי בפרטי החליט שרק הבדיקה הזאת נדרשת...

זואילי

New member
לדעתי, אם מקפידים על מעקב

אצל רופא שמכיר היטב את גופך, אז הוא ידע לאבחן שינויים באולט' או בבדיקה גופנית.

אני מציעה לכל מי שמודאגת מעניין של סרטן שחלות, ללכת לייעוץ אצל ד"ר קורח מתה"ש - הוא בהחלט יכול להרגיע ולהסביר. הוא אונקוגניקולוג. גם הרצה בכנס אנדו האחרון על נושא אנדו וסרטן.

חושבת שגם הבדיקה הגנטית לBRCA1 ו - 2 יכולה לתת מידע. אבל זה בד"כ אחרי ייעוץ גנטי ואם יש סיפורים משפחתיים.

אצלי בבלגן גדול המרקר גם הגיע ל500 ואחרי ניתוחים ירד סביב הנורמה (לא זוכרת את ערכי הנורמה, אולי סביב 30?).
בכל אופן, אני לא בודקת כי הרבה לא ניתן לעשות עם התוצאה כשידוע על אנדו קיים. וממילא לרוב אני על דיכוי ואז זה נמוך. אז הפסקתי לבדוק.

מה שיותר חשוב - הוא מעקבים אצל רופא אנדו ותלונותייך אם יש.

פז08

New member
טוב, מניחה שכבר ענו לך אבל...

צריך לזכור שמדובר בבדיקה מאוד לא ספציפית. סמן זה קשור לשחלות, והוא עולה במספר מקרים, לא רק אנדו' ולא רק סרטן שחלות....
כמו כן צריך לדעת מתי לעשות את הבדיקה או ליתר דיוק מתי לא.
לא עושים בזמן ווסת ולא בזמן ביוץ כי אז התוצאה לא אמינה.
אני הייתי מתייעצת עם רופא ולא נלחצת יתר על המידה...
לסרטן השחלות יש סימנים נוספים...... חוץ מזה אם את בחורה צעירה,מה פתאום לחשוב על זה בכלל?
לא להלחץ, כן להתייעץ......

למעלה