ca 125

maytalita

New member
ca 125

בנות- עזרה בפענוח עשיתי בדיקת דם ca125 לקראת הבדיקה בתלה"ש יצא 144.8 כמה גרוע? ומה בעצם הבדיקה הזאת אומרת? מה היא בודקת? תודה! :)

עד כמה שידוע לי

בדיקה זו באה לבדוק סרטן שחלות ו/או ציסטות... שמישהי תתקן אותי אם אני טועה.. הטווח התקין הוא עד 30 30 ומשהו אני חושבת. עדיף שתלכי עם התוצאה לגניקולוג שלך והוא ייתן לך תשובות וכמובן יבדוק מדוע התוצאה יצאה מעבר לטווח הנורמה. האם יש לך ציסטות שאת יודעת עליהן? עד כמה שאני יודעת גם בעקבות מוקדי הידבקויות, ה-CA יכול לצאת מהטווח.

maytalita

New member
סרטן שחלות? ../images/Emo2.gif

כן, יש ציסטה שגדלה, אז להירגע בעניין הסרטן? או שיש בדיקות שאני צריכה לבקש לעשות?

תרגעי

זה לא סרטן, לא בערכים כאלו. נכון שבדר"כ נותנים את הבדיקה לגילוי סרטן, אבל לא רק! יש לך אנדו', יש לך ציסטה וה-CA125 גבוה כתוצאה מכך.

זואילי

New member
שסביר להניח שיש אנדו פעיל

כמה גרוע אפשר לדעת רק בניתוח. זו עוד בדיקה שנותנים כדי לאשש (עם שאר התסמינים) שהאבחנה היא אנדו.

כמו שענו לך כבר

התוצאה מראה שיש לך אנדו'. לגבי כמה חמור, לא ניתן לדעת, יש בנות עם אנדו חמור ותוצאות נמוכות הרבה יותר ולעיתים אף עם תוצאות תקינות, ויש כאלו עם אנדו יותר קל ותוצאות גבוהות יותר. התוצאה לא אמרת דבר מלבד שיש לך אנדו' וכמובן פעיל מאחר שאת ללא דיכוי כעת.

קרנון32

New member
לא להיבהל לי היה תוצאה מאד גבוהה מעל 400

והבנתי שפשוא המחלה חוגגת אז הצטרפתי לחגיגה סתם... תיגשי לרופא שלך, או לתל השומר יש לך ציסטות?

maytalita

New member
יש לי מחר תור בתלה"ש

ואכן כן.. ציסטה שתפחה לה. הגינקולוג אמר 5 על 7, אבל מצד שני הייתי ביום ראשון של מחזור ומייקי פה הסבה את תשומת ליבי שבעת דימום הציסטה קצת גדלה, אז נראה מחר.... פשוט הופתעתי מהתוצאה כי בפעם האחרונה שבדקתי, כשלקחתי גלולות (לא ברצף!) התוצאה היתה 30 ומשהו ו- 400?

luli74

New member
מועד הבדיקה משנה מאוד

דר' סוריאנו הרגיע אותי שבעשרת הימים הראשונים של מחזור לא בודקים CA125 כי התוצאות אצל אנדואיות הן לא אמינות, וברוב המקרים יהיו מחוץ לנורמה (..אצלי היה 269...אבל אחרי המחזור הערכים צנחו)

מיטלי

התוצאה הייתה בעבר 30 כי לקחת גלולות והיית בדיכוי. היום את כבר מספר חודשים ללא גלולות, ללא כל דיכוי, ולכן התוצאה גבוהה.

maytalita

New member
לא מייקוש, לקחתי גלולות רגיל, לא ברצף

באיזו שעה התור שלך? ניפגש? אמורה להיות לי גם פגישה עם רופא סיני שעובד במחלקת נשים בתלה"ש, את מוזמנת להצטרף!

maytalita

New member
יש לי מחר תור בתלה"ש

ואכן כן.. ציסטה שתפחה לה. הגינקולוג אמר 5 על 7, אבל מצד שני הייתי ביום ראשון של מחזור ומייקי פה הסבה את תשומת ליבי שבעת דימום הציסטה קצת גדלה, אז נראה מחר.... פשוט הופתעתי מהתוצאה כי בפעם האחרונה שבדקתי, כשלקחתי גלולות (לא ברצף!) התוצאה היתה 30 ומשהו ו- 400?

להירגע

יש כאן בנות שהיה להן 800.... לברר את זה עם הרופא ולא להניח הנחות.....כמו האחרות ברור שיש לך אנדו פעיל.

למעלה