CA-125

חלי80

New member
CA-125

שלום בנות אני עכשיו קצת בשוק אני חייבת את התייעצותכן. עשיתי בדיקת דם CA-125 לפני 4 חודשים ויצא לי 38.5 ואמרו לי שזה די גבוה וכנראה שיש לי אנדו. לקחתי דקא פעם ראשונה ב-15.10.07 (שזה לפני שבועיים). אתמול עשיתי בדיקת דם שוב חוזרת כי ד"ר סוריאנו ביקש לפני הניתוח לחזור על זה. ועכשיו אני רואה באינטרנט את תוצאות בדיקות הדם ואני בשוק יצא 434.7 האם זה בגלל הדקא או שהמצב שלי ניהיה יותר גרוע. מבקשת עזרה למבינות תודה, חלי

ליאל ד

New member
חלי

היי לך, אני לא מומחית בתחום, אבל הערך שקיבלת הוא בהחלט גבוה, וכנראה מצביע על כך שהמוקדים פעילים. אבל קיבלת דיכוי רק לפני שבועיים, אז אני מניחה שזה פשוט עוד לא התחיל להשפיע...

טשומפי

New member
דקא ו- ca-125

בעיקרון הדיכוי אמור לגרום לירידה בערך של המרקר, אבל הדקא גורם קודם להתעוררות ורק אז מתחיל את הדיכוי ולכן יכול להיות שנבדקת בדיוק בזמן שההשפעה ההפוכה היתה הגבוהה ביותר. הצעתי - תעשי בדיקה נוספת עוד שבועיים ובכל מקרה תעדכני את סוריאנו בתוצאות. הוא הפנה אותך לבדיקה ולכן הוא צריך גם לתת לך מענה ביחס לתוצאות הבדיקה.

בדיוק כמו שטשומפי כתבה לך

תבצעי אפילו בעוד יותר משבועיים, בעוד חודש בערך. תעדכני את הרופא שלך ואגב 38.5 זה ממש לא גבוה, טיפה מעל הנורמה אבל ממש לא היסטרי.

חלי80

New member
CA-125

בואינד 38.5 היה לפני 4 חודשים ולפני יומיים עלה ל434.7 ככה שזה המון. מה שמפחיד אותי התקשרה אליי כרגע רופאת המשפחה כולה לחוצה ולא יודעת מה לעשות שראתה את התוצאות הבדיקת דם שלי. דיברתי עם המזכירה של ד"ר סוריאנו היא אמרה שאני יפקסס לה ורק מחר הוא יחזיר לי תשובה. עד אז אני עומדת למות יש לי מין גולה בגרון שחונקת אותי.

קודם כל תרגעי

הלחץ לא יעזור לך. מירב הסיכויים שהתוצאה עלתה בגלל הדקפפטיל, גם אני עניתי לך במסר שגם לי נאמר שקודם הזריקה מעלה את הרמות ורק אח"כ מתחילה בפעולת הדיכוי וכך ענו לך גם עוד בנות. ה-CA125 זהו חלבון מאוד רגיש. יש פה בנות שגם היו להן תוצאות יותר גבוהות, ויש בנות שהתוצאה הייתה להם בנורמה והאנדו' היה במצב חמור. בכל מקרה עוד מעט יש לך את הניתוח. יהיה בסדר. תחכי בסבלנות לתשובה של סוריאנו ותעדכני אותנו, רק אל תשכחי להזכיר לו שקיבלת דקפפטיל לפני שבועיים בלבד (אל תסמכי על כך שהוא יזכור לבד).

ליאל ד

New member
היי חלי

לי לפני הניתוח ערך ה-CA125 היה 713, אז 434 זה גבוה, אבל סביר. הסבירו לי בבית חולים שזה נובע מפעילות המוקדים. ובגלל הערך הגבוהה חשבו שמדובר בהמון הידבקויות ומוקדים והכינו אותי לניתוח מסובך. אבל בניתוח הם לא ראו יותר מדי הדבקיות ומוקדים. חוץ מזה, ערך ה-CA125 לפעמים מצביע גם על תהליך דלקתי. את לא צריכה להיות לחוצה.

חלי80

New member
תודה שאתן מרגיעות אותי

זה באמת חשוב לי אפילו אמרתי בעבודה שאני צריכה ללכת יותר מוקדם הביתה כי אני לא מתפקדת אתן מקסימות

למעלה