++c

++c

מצאתי בבית שלי ספר ממש ישן "המדריך לשפת ++C". אני לא יודעת שום דבר בתכנות (חוץ מגיימקייר) והספר הזה מסביר ממש טוב, אבל אני לא ממש יודעת האם הוא מספק את הידע הדרוש לבניית משחקי מחשב, כי לא ראיתי בו שום התייחסות לקטע של גרפיקה (או שלא שמתי לב...). שמעתי פה פעם על ויזואל ++C, שמשתמשים בה לבנות משחקי מחשב. מה ההבדל? והאם לדעתכם אני יכולה להשתמש בספר, ולהשלים את עניין הגרפיקה אח"כ, או שזה אמור להיות כלול? ולגבי מהדר, על מה אתם ממליצים, כי את זה שבא עם הספר אני לא ממש בטוחה שעוד יש לי.

freak2100

New member
כמה דברים

1. ספרים בעברית נחשבים לאסון בכל הקשור לתכנות 2. מומלץ להתחיל מC ולעבור לC++ 3. בכל מקרה לא תקבל את כל הידע הדרוש כדי לבנות משחק מחשב 4. אין קשר לויזוא'ל C++, זה שם של מהדר (מאוד חזק), מהדר מומלץ להתחלה הוא למשל dev-cpp

תודה ושאלה קטנה

איך אקבל את כל הידע הדרוש בבנית משחקי מחשב (או שזה מה שנקרא ללמוד מהניסיון?). ומה לגבי גרפיקה של המשחק איפה בדיוק זה נכנס בתכנות?

freak2100

New member
תתחיל בללמוד את הבסיס

צריך לצבור הרבה נסיון ולקרוא הרבה חומר מהאינטרנט יש את האתר הזה: http://www.gamedev.net שעוסק בפיתוח משחקי מחשב ויש המון חומר באינטרנט... גרפיקה זה נושא מתקדם יחסית, יש כל מני ספריות גרפיות שאפשר להשתמש בהן... אבל אני אומר - כשתגיע לגשר תעבור אותו

TerminalFrost

New member
../images/Emo45.gif וגם

להתחיל להבין מה זה משחק מכוון שונה לגמרי (כמו פלאש) זה גם חשוב התכנות הוא השלב האחרון, אחרי שכבר הבנת מה אתה רוצה שיהיה במשחק. כמו כן, מומלץ לא לקפוץ מהעל הפופיק , ולמשחק ראשון כדאי להתמקד במשהו קטן, פשוט וקל (אפילו PONG).

tapas tapas

New member
עצה שלי

אל תתחילי מללמוד C, תלמדי ישר C++. C זו אומנם שפה שיותר קרובה לשפת מכונה של המחשב, אבל אם תתחילי עם C את תפתחי הרגלים רעים מאוד. עדיף יש להתחיל עם C++.

the new L

New member
עצה 2 לא נכונה

היא גורמת לכך שהרבה אנשים מתכנתים ב CPP אבל משתמשים המון ב C במקומות שלא צריך להשתמש ב C (למשל משתמשים במערכים של C במקום ב vector). אפשר בהחלט להתחיל מ CPP ולהתרגל לתכנות מונחה עצמים כבר מההתחלה.

למעלה