c++ builder של borland מול mfc...

mishat

New member
c++ builder של borland מול mfc...

שאלה לכל מי שיכול לעזור... במסגרת לימודי התואר הראשון , יש לי אפשרות לקחת את אחד מ- 2 הקורסים הבאים: 1) בניית תוכנה לחלונות באמצעות סביבת הפיתוח C++ Builder של Borland 2) תכנות Windows באמצעות MFC מה דעתכם ? איזה מהקורסים עדיף לקחת ? מה הולך טוב יותר בשוק ? מה מעריכים יותר ? וכו´ וכו´.. בקיצור - צריך את עצתכם.. תודה מראש...
תוכן הקורס: בניית תוכנה לחלונות באמצעות סביבת הפיתוח C++ Builder של Borland --------------------------------------------------------------- * הכרת ה- IDE. * בניית console applications. * VCL (Visual Component Library) * לימוד הרכיבים הגרפיים הבסיסיים: Forms, Buttons, Labels, Edit boxes, Panels, Check boxes, Radio buttons, List boxes, Combo boxes, Memos, Menus, Popup menus. * בניית הרכיבים בשעת התכנון ובשעת הריצה. * בניית מספר תוכניות, ביניהן: - תוכנית לפי מודל Notepad. - תוכנית להצגת תמונות. * רכיבים לא גרפיים. * קריאה לתהליכים חיצוניים (תוכניות חיצוניות). * הפעלת תהליכים מקבילים פנימיים (Threads). תוכן הקורס: תכנות Windows באמצעות MFC ------------------------- * מאחורי הקלעים של מערכת ההפעלה Windows, עקרונות התכנות החלונאי, מושגי יסוד. * אפליקציית Windows בסיסית – ( שימוש ב Windows API ). * סביבת העבודה ( ה Developer Studio ) וכלי עזר למתכנת Windows. * המרכיבים השונים של MFC (Microsoft Foundation Classes). * המחלקות הכלליות ב MFC. * אפליקציית MFC, ארכיטקטורת Document-View. * גרפיקה ב Windows ו ב MFC. * תיבות דו-שיח ( Dialog Boxes). * Multi Threading & Synchronization ב Windows. * הכרות עם חבילות נוספות ב Windows הנתמכות ע"י MFC –Internet, DB/ODBC, COM, Active X.

evgenybyd

New member
לך על MFC

ובכן שני הקורסים נשמעים נחמד (רואים שאתה לא לומד באוניברסיטת ת"א :) ) MFC זה בעצם ספרייה שמאפשרת לך כתיבה של תוכניות מורכבות מבחינה גרפית די בקלות, תוך שימוש ב C++. C++ Builder לעומת זאת דומה יותר ל VISUAL BASIC בכך שהוא נותן לך שורה של קומפוננטות ששבאמצעותן אתה בונה את האפליקציה לדעתי עדיף ללמוד MFC כי זה נותן לך הרבה נסיון בפיתוח בסביבת חלונות תלמד כל מני עקרונות חשובים כמו ארכיטקטורת Document-View שזה עקרון שמישמים גם בתכנות בשפות אחרות (למשל JAVA) וחוץ מזה MFC נוצר עי מיקרוסופט ואני מניח שתמצא דמיון לספריות אחרות שפותחו ע"י מיקרוסופט ו בורלנד עם כל הכבוד להם עדיין רק בורלנד ! חוץ מזה שני הספריות ותיקות יחסית ואני מניח שבעתיד יופסק שימוש בהם למשל אחרי הופעת .NET

ihovav

New member
דעתי האישית :

האמת - עד כמה שאני יודע MFC בתהליכי גסיסה כאלו או אחרים אני יודע שלא כולם מסכימים לדעה הזו אבל ככה אני שומע וחושב למרות כל זאת אני ממליץ לך ללמוד MFC - ןהסיבה היא כזו : MFC הוא כלי שמסופק ע"י מייקרוסופט בסביבה של הויזואל סטודיו - ומאחר ומייקרוסופט היא זו שפיתחה את ווינדוז והתיעוד על ה MFC הוא מאוד מאוד מפורט - יהיה לך הרבה יותר משתלם בטווח הארוך ללמוד MFC - גם אם זה לא יהיה משתלם בטווח המידי בנוסף - עד כמה שאני יודע כמות המפתחים בויזואל סטודיו היא הרבה יותר גדולה (ואני מתכוון להרבה) מאשר בכלים של בורלנד

למעלה