C# לעומת VB.NET

Orit Ne

New member
C# לעומת VB.NET

שלום, הייתי שמחה לדעת היכן מתבטאים ההבדלים בין C# ל - VB.NET (מלבד הסינטקס השונה). האם קיים משהו שניתן לעשות בשפה אחת ולא ניתן לעשות באחרת? בנוסף, האם למישהו יש מידע איזה אחוז מכלל מפתחי הדוט נט מפתחים בכל אחת מהשפות? ראיתי את הסקר שהתפרסם בפורום, אולם הוא נענה ע"י מספר מצומצם יחסית של המפתחים. תודה, אורית.

Orit Ne

New member
הקפצה

טוב, אז לגבי ההבדלים, כבר מצאתי כמה מאמרים בנושא וצירפתי אותם כאן, אבל אני לא מצליחה למצוא סטטיסטיקות לגבי אחוז המפתחים בכל שפה. אשמח לקבל עזרה. תודה, אורית.

למה זה כל כך משנה לך?

הרעיון הוא להקל על מפתחי VB 6. מי שתכנת בעבר בשפה זו שלא יצטרך ללמוד שפה חדשה. בעיקרון - אין הבדל. מייקרוסופט הצהירה כי השפה שצריכים להשתמש איתה היא C#

Orit Ne

New member
אני מכירה את הרעיון שעומד מאחורי זה

אבל מה נדרש יותר בשוק? איזו שפה פופולרית יותר בעולם הדוט נט? מהי השפה שבה ישתמשו בדרך כלל בהרצאות? אם לפניי עומד מפתח מתחיל שרוצה ללמוד דוט נט, איזו שפה תהיה רלוונטית יותר כשיחפש עבודה? לפי דעתי התשובה היא C#, אבל אני מחפשת נתון שיאשר את זה.

24sharon

New member
דעתי בעניין

אני באה מרקע של VB, ועברתי לכתוב בשפת C#, וזאת רק בגלל שכל הליך הלימוד שלי הוא מהאינטרנט, ומצאתי מעט יותר מידע בנושא. אבל, לדעתי VB מכככבת בכמה וכמה דברים. שאלו צדדים לטובת הVB. בשטח ASP NET, אין הבדל, זה בעיקר סינטק שונה אבל אין כ"כ הבדל בין 2 השפות. לעומת זאת אם 'יוצאים מעט החוצה' אזי הVB שולטת יותר, והידיעה של שפת VB מועילה. 1. שפת SQL - הפונקציות למשל REPLACE וLEN וכד', שווים בVB ובשפת SQL עבור MSSQL. 2. רק לאחרונה עבדתי בצורה רצינית עם מערכת דוחות של REPORT SERVICES, שזה מנגנון הדוחות של הSQL SERVER, התכנות הוא רק בשפת VB. לומר לך מה מומלץ? לדעתי עדיף להתמקד בשפת C#, אבל להכיר ולדעת להמיר כמעט כל דבר מC# לVB.

למעלה