C++ וסטטיסטיקה

Princes Vespa

New member
C++ וסטטיסטיקה

קודם כל שלום לכולם. אני כותבת עכשיו תוכנה לאוניברסיטה. (לא סטודנטית למדעי המחשב אבל בכל זאת מתכנתת). אני מחפשת אלגוריתם של התפלגות נורמאלית. כלומר יש לי אוכלוסיה של נתונים מספריים ואני צריכה בכל פעם לבחור את אחד הפריטים באוכלוסיה. ההסתברות לבחירת אחד הפריטים מתפלגת נורמאלית. (עקומת גאוס). איך אני מבצעת את זה? חיפשתי ברשת ולא מצאתי. אולי כאן הפיתרונים. בתודה מראש Princess V.

galh

New member
שימוש ב- rand לא עושה את העבודה?

אני לא כל כך מבין את השאלה שלך. בגדול, את צריכה לבחור מספר בין 1 למספר הפריטים שיש לך באמצעות rand שמאותחל באמצעות srand. דוגמא אם את רוצה לבחור מספר בין 1 ל- 10:
j=1+(int) (10.0*rand()/(RAND_MAX+1.0));​
אני לא מכיר את התיאוריה שעומדת מאחורי הפונקציה rand, אבל אני חושב שהיא תיתן לך התפלגות נורמלית (תמיד אפשר לכתוב תוכנית קצרה לבדיקה).

ke

New member
google

תנסי לחפש ב google, משהו כמו normal distribution C++ code. למשל, משהו שמצאתי שמסביר איך להפוף התפלגות יוניפרומית לנורמלית. בכל מקרה, גם למי שרשם את התגובה הקודמת, ההתפלגות של פונקצית rand במחשב היא יוניפורמית.

galh

New member
מה זה התפלגות יוניפורמית?

אומנם יש לי ציון די גבוה הקורס של סטטיסטיקה והסתברות, אבל לא למדנו את הנושא של התפלגויות בצורה מעמיקה (בעיקר התפלגות נורמלית).

ke

New member
תיקון לקישורים מהתגובה הקודמת

תנסי לחפש ב google, משהו כמו normal distribution C++ code. למשל, משהו שמצאתי שמסביר איך להפוף התפלגות יוניפרומית לנורמלית. בכל מקרה, גם למי שרשם את התגובה הקודמת, ההתפלגות של פונקצית rand במחשב היא יוניפורמית.

אלדד27

New member
בבקשה -

בלינק הזה ממש תמצאי ספריה של Non uniform random number generators כתובה ב - ++C. זה קובץ zip שבתוכו תמצאי את stoc1.cpp, ובתוכו את הפונקציה StochasticLib::Normal, שמקבלת חציון וסטיית תקן ומייצרת לך מספר רנדומלי בהתפלגות נורמלית.

למעלה