++C או #C ?

++C או #C ?

שלום לכולם
אני כותבת כאן פעם ראשונה, אבל קופצת להפיץ כבר המון זמן, ובכל פעם זה ממלא אותי התרגשות מחדש
יש לי המון שאלות, כי אני כמובן מתחילה... אבל בתור התחלה: על איזו שפה הייתם ממליצים יותר לתכנות משחקים - ++C או #C, ולמה? הבנתי ש-#C ידידותית יותר (דומה יותר ל-JAVA), ויש לי רקע ב-C (וטיפה ב-++C), אז אולי היא תהיה לי יותר קלה. השאלה אם יש בהם חסרונות משמעותיים ביחס למשחקים דווקא.
רבה מראש!
שירלי.

TerminalFrost

New member
...

אני מניח של C# יש את החסרונות של: חייבים ש.NET יהיה מותקן, כנראה שיש overhead יותר גדול, וכיו"ב אולי את צריכה לבדוק כמה מבחני benchmarking באינטרנט, בויקיפדיה יש מאמר נחמד מאוד על השוואות בין שפות תכנות. אבל בסופו של דבר יהיה לך הרבה יותר עדיף עם שפה שאת מכירה ויש לך נסיון בה על פני שפה שאת צריכה ללמוד מחדש, כל עוד היא מתאימה לפרוייקט. עם זאת, C# נחשבת שפה קלה ללמידה, ואם הנסיון שלך בC++ הוא מינימאלי, הייתי מציע לך ללמוד C#. בנוגע למשחקי מחשב אני חושב שיש כמה הבדלים. בC# וJAVA הייתי אומר שיהיה יותר קל פשוט לקפוץ למים ולהתחיל לזרוק אובייקטים למסך ולהזיז אותם מאשר בC++ (בה הדבר כנראה דורש להשתמש באיזו ספרייה חיצונית). ומצד שני C++ תנהל יותר טוב את הזיכרון (זה כמובן תלוי-מתכנת, אבל מתכנת טוב יודע איפה הזיכרון שלו) והמשחקים, אפילו הקטנים שבהם אך בעיקר הגדולים יותר, ירוצו חלק יותר. אנחנו חיים בתקופה שהגבולות הברורים בין שפות התכנות מתחילים להטשטש, וזה כבר לא רלוונטי להגיד היום ש"C++ מהירה יותר מJAVA" כי בהרבה מקרים זה פשוט לא נכון.

De-Panther

New member
אבל יש גם שאלה של..|זבנג|../images/Emo23.gif../images/Emo185.gif

תאימות למערכות הפעלה שונות C# עובדת רק על ווינדווס C++ היא יכולה גם לרוץ על לינוקס... אם אני לא טועה כמובן... זכור לי שהיה כאן בפורום אחד עם לינוקס שהכין שולה מוקשים בלינוקס וחבר כלשהו שלו קימפל את זה גם בווינדוס

sandbird4

New member
C++ רצה גם על לינוקס אבל

חייבים לכתוב את הקוד ככה שהוא יתאים גם ללינוקס. יש הבדלים בין הקומפיילרים במערכות הפעלה שונות וחוץ מזה ה-API של כל מערכת הפעלה הוא שונה. בפועל זאת אומנות בפני עצמה לכתוב קוד שרץ על כמה מערכות הפעלה (זאת העבודה שלי אגב). JAVA היא שפה שהכי לא תלויה במערכות הפעלה ואותו קוד רץ בכל מערכת הפעלה שתומכת ב-JAVA (ויש הרבה מערכות כאלה בשוק).

למעלה