Bulk Mailer

boaZone

New member
Bulk Mailer

היי לכולם,

על אותו שרת יש לי כמה אתרים ומערכות, הכתובים בשלל טכנולוגיות.
כיום כל אחד שולח את המיילים של עצמו, אך אני רוצה לאחד את כולם למערכת אחת.
אמנם השרת הוא חלונות, אך את המערכת האחרונה פיתחתי על Yii (מה שמזכיר לי - אני עדיין מחפש מתכנת מתחיל או סטודנט, רצוי עם הכרות ב- Yii), והתכנון הוא להעביר בשנים הקרובות את כל המערכת לקוד פתוח, אז אני מעדיף מערכת PHP (או אפליקציה חסרת תלות במערכת ההפעלה) העובדת מול MYSQL.

הרעיון הוא הגדול, שהאתרים והמערכות על השרות דוחפים ל- DB את המיילים שצריך לשלוח, את רשימות הנמענים (יכולים להיות אלפים ואולי אפילו עשרות אלפים בכל פעם, אל דאגה, לא ספאם, זה שירות מידע בתחום מקצועי) והמערכת דואגת לשלוח אותם בקצב הנכון.

אני כבר שעה מגגל את הנושא, ואני בעיקר תוכנות או מערכות שנראה כי קשה להתממשק אליהם. צריך משהו פתוח ונגיש יותר, ואין שום בעיה גם לשלם סכום סביר על מערכת מעין זו.

שבוע טוב!
בועז

bnayal

New member
אתה מחפש משהו שיישב על השרת שלך

או שאתה רוצה צד ג'?
לא ציינת כמה ליום \ שעה אתה מתכוון לשלוח ("ואולי אפילו עשרות אלפים בכל פעם" לא ציינת כל כמה זמן, כל יום, שעה, שבוע, חודש), אבל בכמויות גדולות ההמלצה שלי היא ללכת על צד ג'.

המערכת החינמית שאני מכיר ששולחת מיילים היא phplist. אישית, ממש לא אהבתי אותה. לא את הממשק ולא את הקוד. אבל יכול להיות שלך היא תהיה טובה. אני מאמין שלהתממשק אליה לDB ישירות לא יהיה מסובך, לגבי API אני כבר לא זוכר אם יש לה.

בהצלחה,
בניה

boaZone

New member
אני צריך תוכנה או אתר שירוצו על השרת

לא שירות חיצוני.

מדובר על כמה אלפי עד עשרות אלפי בודדות של אימיילים ביום.
אין חשיבות לחינמי, זה לחברה עסקית והם יוציאו גם כמה מאות דולרים באופן חד פעמי, אבל שירות צד ג' רוצה עשרות עד מאות דולרים בחודש, וזה כבר יקר.

אין לי בעיה לעבוד מול ה- DB ישירות, ואבדוק את PHPLIST (ותודה, כמובן), אבל אשמח לשמוע אם יש למישהו ניסיון בתכונה/אתר שמציעים גישה באמצעות API, ואז אני יודע שאני לא מתנגש שם עם משהו.

בועז

bnayal

New member
בתשלום יש אין-ספור.

לא יודע אם קוד פתוח, ובטוח שלא חינמי, אבל לא חסר תוכנות.
תתחיל מדף ה"שותפים" של smtp.com:
http://www.smtp.com/partners/directory
תראה אם יש ברשימה שם תוכנה שמתאימה לפרטים.
אגב, הייתי ממליץ בכל מקרה לקחת שרת דואר חיצוני בתשלום. עשרות אלפי מיילים ביום זה כבר לא כל-כך מעט.

בניה

boaZone

New member
תודה רבה, אבדוק שם

זה רץ היום על IIS6 עם קוד ASP עתיק... תוכנה חדשה תעשה את זה בקלילות.

ערב טוב,
בועז

bnayal

New member
אני יותר מדבר על whitelisting \ blacklisting

ופחות על משאבי שרת

boaZone

New member
אלה לקוחות רשומים שמחכים למייליים

כולם whitelist... :)

bnayal

New member
בלבלת במושגים,

כשבנאדם נרשם ו"מחכה" למייל זה נקרא "Opted In", או יותר טוב זה בנאדם שעשה Double Opt In (נרשם באתר שלך, קיבל אישור למייל שהוא נרשם ואישר במייל את הקבלה של הפירסום שלך).
whitelising - כניסה לרשימות אצל הספקי מיילים (הוטמייל, יאהו וכו') שמאשר שאתה שולח תקין. זה שאתה מגיע לתיבת דואר נכנס ממש לא אומר שאתה whitelisted.
blacklist - רשימות (גם של ספקי מיילים וגם של צד ג' שנותן שירות כזה) של דומיין ו-IPים שידועים בתור שולחי דואר זבל.

עולם האימייל מרקטינג הוא מורכב ומעניין, לפעמים לא ברור.

בהצלחה,
בניה

boaZone

New member
צודק :)

mass mailing אף פעם לא היה התחום שלי... בתכלס, אני לא מאוד אוהב אותו, אבל פה הוא מהות השירות של האתר.

בנתיים, כבר כמה שנים טובות, אנחנו בסדר מול ספקי המיילים. המערכת רק תנהל את אופן שליחת המיילים, אבל למסתכל מחוץ לשרת לא אמור להיות הבדל.

למעלה