BT או WiFi

above all

New member
BT או WiFi

יש לי X30 (כן כן יש לי X30!!) כדי לשבת בסלון ולהיות מחובר - מה כדאי לחבר לPC: מתאם BT או מתאם WiFi?

2cookie

New member
WIFI כמובן.

איילת, תפוז באמת התחרפן... שאלה לי אליך, הצלחת לסדר לו עברית?

above all

New member
איזה מתאם WI FI מומלץ (ל- usb)?

ואיך הם נקראים - היינו מה שמם הטכני

AYELET1

New member
מתאם, דונגל וכד'...

כל אחד ידע (כל אחד בחנות מחשבים כוונתי
)

2cookie

New member
אל תקנה מתאם WIFI לUSB

אלא אם זו הברירה האחרונה, מכמה סיבות: מספיק שאחד הצדדים (המחשב או המתאם) לא תומך בUSB2, ומהירות הגלישה תירד משמעותית. הסיבה השניה היא שיש מתאמי PCI בתוספת כסף לא גדולה שבאים גם עם אנטנות גדולות (ולא הרכיבים המיניאטוריים שיש במתאם USB קטן) והם כמובן מהירים יותר, גם אם פחות נוחים להתקנה.

shed

New member
---> הפוך

עדיף מתאם usb מאשר התקן pci. מבחינת אנטנות בשני המקרים מדובר באנטנה של כארבעה db. מבחינת מיקום: התקן usb ניתן למקם על השולחן/ מדף/ איפה שרוצים בערך. התקן pci נמצא תקוע מאחור, כאשר הוא למעשה חסום על ידי גוף המחשב. קיימים התקני pci עם אנטנה + כבל אשזר מאפשרים למקם את האנטנה במקום טוב יותר - אבל אז כמובן יש הפסדי ניחות על הכבל. מבחינת ביצועים: usb 1 יודע להעביר עד 6 מגה להתקן בודד. קיבולת ערוץ מקסימלים ב-wifi, נטו, עומדת על איזור ה-6 מגה כך שאין כאן בעיה או צוואר בקבוק.

2cookie

New member
עד כדי כך חלש? חשבתי

שזה אמור להיות חזק יותר מבמחשבי כף היד... בכל מקרה, אתה הסברת שאנטנה גדולה נותנת טווח טוב יותר, ואני אכן מדבר על כרטיסי הPCI עם האנטנה והחוט- הרי גם ככה את הUSB תמקם על השולחן עם כבל...

shed

New member
--->

הכבל בהתקן usb אינו מעביר rf, הוא מעביר תעבורת usb בלבד ולכן אינו גורם לניחות האות. הכבל המחבר את האנטנה לכרטיס pci הינו כבל rf ויש לו את הניחות שלו, שיכול להגיע לשלושה db בקלות (מה שאומר חצי מעוצמת האת הנקלט ללא הכבל). מבחינת ביצועים (תלוי ביצרן ההתקן למחשב, ו-pda) הביצועים יהיו דומים.

shed

New member
--->

אני הייתי קונה כבר ראוטר אלחוטי. אבל זה רק אני. אם אתה לא רוצה להתעסק עם ראוטר - לך על איזה usb dongle טוב. הערה: הנחתי שיש לך מחשב ממוצע עם מע' הפעלה 2k/xp. אם מדובר בגרוטאה עם 98 (רחמנא ליצלן) או me (ירחם השם חמסה חמסה שום בצל) שכח מ-usb.

2cookie

New member
תגיד, אני יכול לחבר 3 התקנים

ללא ראוטר? (מחשב רגיל שיש בו מודם והוא פועל ומחובר כל הזמן- עם XP, מחשב נייד וPPC שיתחברו דרכו) והאם זה יהיה מאובטח?

shed

New member
--->

כן במוד ad-hoc ניתן לחבר עד 8 התקנים. מאובטח? לא ממש - ברמת העקרון כל מי שיהיה בתחום הכיסוי שלך יוכל להתחבר לרשת האלחוטית. אם ממש רוצים לקרוא, בדיוק התפרסם המאמר הזה באתר של פורום רשתות.

shed

New member
---> הייתי אומר ש...

ראוטר הופך את העניין לפחות פריץ. הדבר דומה לכספת שאתה מכסה אותה עם שמיכה. רוב האנשים בחוץ פשוט לא יראו אותה. מי שירצה יוכל לפרוץ - אבל אתה יכול להסיר דאגה מליבך זה לא יקרה (אלא אם אתה רואה מישהו יושב עם לפטופ מתחת לחלון שלך כמה שעות ומתקתק).

למעלה