"Broken Mirrors & The Silver Moons"

AeroTom

New member
"Broken Mirrors & The Silver Moons"

העברתי גם את המיקס שלי לתיקיה המשותפת. אז מעביר את המידע שם גם לכאן.

הקדמה:

המיקס הסופי פה הוא אחרי כמה דראפטים שונים שהתחילו ממיקס ראשוני מאוד אפל. החלטתי בסוף לשנות אותו קצת, או להכניס בו מעט סאונד מעודד. המיקס שמוגש כאן מכיל הרבה מהשלד הראשוני ההוא, אך מטובל בכמה דברים שמכניסים בו גם קצת אופטימיות או קרן אור. תלוי באיזה שלב.

בעיקרון הבניה של המיקס שלי היתה סוג-של סיפור. השינוי שעבר עליו, ובמיוחד ההחלטה שעשיתי עם החלפת שיר הפתיחה (שהיה קודם הרבה יותר על הצד המלנכולי), קצת שינה אותו, אבל שימרתי הרבה מאותו זרם של שירים שבאים להגיד משהו. זה סיפור על אהבה נכזבת, על מוות, על טרגדיה, על חרטה, ובעיקרון כמה וכמה שלבים של הגיבור המרכזי ללא שם במיקס שלי. שלבים שבתוכם גם מגיעה ההשלמה יחד עם הכאב ומאיך שאני רואה את זה – המשך הסיפור, או האפילוג שלו, שמגיע אחרי המוות של עצמו. כשהכל מתחיל בחזרה שלו למקום בו גדל וכל הזכרונות והכאבים והדברים שחוזרים אליו שם.

סדר השירים נבנה על אותו עיקרון. לא יודע עד כמה יראו את זה מאזינים שלא ממש מכירים את השירים האלה מראש, אבל קריאת המילים והמוזיקה עצמה יוכלו אולי להעביר זאת וגם לבלוט במיוחד בשלבים מסויימים במיקס וכמה מהשירים שמגיעים אחד אחרי השני.

את ה-Outtakes שהיו בדראפט הראשוני של המיקס שלי, או חלק מהסיפור או ההרגשה המוקדמים, אשים אולי במיקס הבא.

הנה רשימת השירים ומאיזה אלבום לקוח כל אחד. ה-Notes יגיעו בהודעה חדשה.

Broken Mirrors & The Silver Moons

1. Heartless Bastards – Skin & Bone
("Arrow" , 2012)

2. The Cave Singers – Swim Club
("No Witch" , 2011)

3. Gary Louris & Mark Olson – Bloody Hands
("Ready For The Flood" , 2008. Originally from "The Mystery Demos", 1992)

4. Ryan Bingham – The Other Side
("Mescalito" , 2007)

5. Blind Melon – Soul One
("Nico" , 1996)

6. Sarah Lee Guthrie & Johnny Irion – Bright Examples
("Bright Examples" , 2011)

7. Chris Robinson Brotherhood – Refelctions On A Broken Mirrors
("Big Moon Ritual" , 2012)

8. The Head & The Heart – Lost In My Mind
("The Head & The Heart" , 2010)

9. The Grease Band – Let It Be Gone
("The Grease Band" , 1971)

10. Pearl Jam – Smile
("No Code" , 1996)

11. Little Feat – Trouble
("Sailin' Shoes" , 1972)

12. Tom Rush – Hobo's Mandolin
("Ladies Love Outlaws" , 1974)

13. The Sadies – Another Year Again
("Darker Circles" , 2010)

14. Vetiver – Worse For Wear
("The Errant Charm" , 2011)

15. Jonathan Wilson – Valley of the Silver Moon
("Gentle Spirit" , 2011)

Credit for the original artwork:
Wes Freed – "The Monument Valley"

AeroTom

New member
Notes

מצורף גם קובץ וורד עם כל הדברים יחד. קצת על השירים שבונים יחד את המיקס\ניסיון סיפור שלי:

Heartless Bastards – Skin & Bone
מתוך אחד האלבומים היותר אהובים עלי בינתיים של השנה הנוכחית (שיש הרבה מהם ויהיו עוד הרבה שאני מחכה ליציאתם). הבאסטרדס להקה נהדרת מאוהיו, שמובילה אותה אריקה וונרסטורם, סולנית וכותבת מוכשרת נורא. יש להם כמה סגנונות שמתחלפים בהתאם באלבום הזה. השיר הספציפי הוא אחד היותר קליטים וטובים משם שנבחר לפתוח את המיקס שלי ברוח חזרה הביתה קצת יותר נעימה משיר הפתיחה המקורי שהיה אצלי בכיס ("My Goodbyes" של South San Gabriel. מוזמנים לחפש).

"And, oh, I, I find after all this time
I am back here filled with all these memories"

The Cave Singers – Swim Club
אחד האלבומים היותר אהובים עלי של 2011. בעצם האלבום המפתיע שלי כנראה של השנה שעברה. זה שיר שמביא לי כל מיני תחושות שונות בכל שמיעה. הוא התאים לי מאוד להשתלב בסיפור בתור שיר שני.

"I can feel the future just fine"

Gary Louris & Mark Olson – Bloody Hands
ידוע שאני מעריץ Jayhawks די גדול וכל מה שקשור אליהם. זה גם אחד מהאלבומים שהמלצתי עליהם רבות פה בעבר. השיר הזה הוא אחד מבין כמה וכמה פנינים ששוחררו רשמית לראשונה ב-2008 ע"י מארק אולסון וגארי לוריס. הוא בעצם הוקלט על-ידם כבר ב-1992 בתור דמו. מהשירים שרואים אור שנים אחרי שהוקלטו לראשונה, אבל הציפיה הייתה שווה. שיר שהוא סיפור קטן שכולל את אחד מהמשפטים האהובים עלי מהאלבום.

"What the mind forgets, the soul retains"

Ryan Bingham – The Other Side
אחד משירי המעבר הקצרים האלה שאני ממש אוהב. מתוך אלבום הבכורה של ראיין בינגהם, אחד האמנים היותר אהובים עלי ב-5 השנים האחרונות (אלבום השנה שלי 2010 הוא שלו ובקרוב אלבומו הרביעי יוצא). זה שיר up-tempo שנכנס פה בין שירים עם צד כבד יותר. משמש כמעבר קצר טוב אצלי בעלילה ובמיקס.

"Everytime I turn around, A man tries to get me down
I just can't see your face
I'm blinded by the sun, Living on the run
And I can't remember this place"

Blind Melon – Soul One
אחד משירי החרטה והגעגוע האהובים עלי. זה אחד השירים הראשונים של Blind Melon, עוד מלפני שיצא אלבום הבכורה שלהם. הוא שוחרר באלבום פוסט המוות "Nico" שיצא ממש אחרי מותו של שאנון הון ונקרא על-שם הבת שלו שהשאיר יתומה מאבא. זה אגב אחד מאלבומי ה-Outtakes הכי טובים שיש מבחינתי. יש בו יופי של קטעים שלא שוחררו. הון היה מהקולות המוכשרים ביותר בשנות התשעים וזה אחד השירים היותר מרגשים שלו. שיר שתמיד גורם לי לחשוב על אהבה שהיתה לי והאהבה שמחכה לי, איפשהו, מתישהו.

"She was my soul one
Lord, you know she felt like the only one"

Sarah Lee Guthrie & Johnny Irion – Bright Examples
אחד מהשירים הבולטים שלי מהשנה שעברה. הנכדה של וודי גאת'רי, שרה, עם שותפה המוזיקלי ג'וני אייריון. צמד שכדאי להכיר. יש בשיר הזה משהו מהפנט שממש עושה לי את זה. במיוחד כשמגיע הקטע עם המשפט החביב עלי בשיר.

"Nobody's home again. Seems it's always when you need them, the most"

Chris Robinson Brotherhood – Refelctions On A Broken Mirrors
מכירים את זה שיש שיר שאתם אוהבים ששנים לא שוחרר רשמית ואז מגיע היום בו הוא כן משוחרר ויוצא במתכונת חדשה פשוט מושלמת? את השיר הזה כריס רובינסון כתב לפני עשור וקצת. הוא לא נכנס לאף אחד משני אלבומי הסולו שלו, אבל הוא כן היה מבצע אותו בהופעות. שנה שעברה הוא החזיר אותו לחיים יחד עם ההרכב החדש האדיר הזה שלו. הם ביצעו אותו בלייב ועכשיו הוא גם שוחרר סוף סוף ורואה את אור היום באלבום הבכורה של ההרכב. פנינה גדולה שעברה תהפוכות וכמו שיר אחר פה שהוזכר קודם, היה שווה לחכות כדי לראות אותה יוצאת לחופשי במתכונת הזו תחת השם של ה-Chris Robinson Brotherhood.

"Well you can tell by looking I’m not like the rest
Sometimes a broken mirror reflects back the best"

The Head & The Heart – Lost In My Mind
שיר שאני מוצא מאוד כ"שיר דרכים", אבל יותר בצד הרגשי או האישי. הוא לקוח מאלבום הבכורה של הלהקה הנהדרת הזו, שזכיתי להכיר אישית ולשוחח איתם כשראיתי אותם פותחים ל-My Morning Jacket שנה שעברה. יש בהם משהו מקסים והשיר הזה הוא אחד המייצגים הבולטים מבחינתי.

"Momma once told me, you're already home where you feel love
I am lost in my mind, I get lost in my mind"

AeroTom

New member
המשך Notes

The Grease Band – Let It Be Gone
אחד מהאלבומים החבויים האלה שכ"כ כיף לגלות...אלבום הבכורה של הגריז בנד, שלא המשיכו הרבה אחריו. זו להקה עם הרבה רוק ובוגי ונשמה יחד. זה אחד השירים הכי אהובים עלי שלהם. שיר שמביא לי הרגשה טובה ושצריך להתקדם הלאה ולדעת מתי לשחרר מחשבות וטרדות בראש. זה שיר שגם תמיד מחזיר אותי להופעה הראשונה אי פעם שראיתי של הקרואוז, כי הם ביצעו את זה שם, כחלק מערב ותאריך שבחיים לא אשכח, שפתח דלת להגשמת חלומות של הופעות בחו"ל שעד היום אני ממשיך להגשים.

"I don't blame you, blaming no one
For doing what you done to you, to me and everyone"

Pearl Jam – Smile
מהשירים האהובים עלי של פרל ג'אם מאחד האלבומים היותר בלתי-מוערכים בשבילי – No Code (ובכלל, הרבה ממש שהגיע אחריו עד היום עם הלהקה הזו). השיר הזה היה מאוד גבוה בוויש-ליסט שלי לפני ההופעות באמסטרדם חודש שעבר והם ביצעו אותו בערב הראשון למיטב שמחתי. זה שיר שמראה אולי הכי את ההשפעה שלהם מניל יאנג ואת הצד הרך יותר של פרל ג'אם שהוא צד ענקי ואדיר שמי שלא מכיר לעומק אז אולי לא יכיר. יש להם מלא מעולים בכיוונים השונים שפנו אליהם החל מהאלבום הזה והלאה. בכל אופן, זה שיר געגוע שאני מאוד אוהב. נכנס למיקס שלי ברגע האחרון אחרי שהחליף במקור את Indifference (שהשתלב טוב יותר בדראפט הראשוני האפל יותר בכלליות).

"I miss you already. I miss you always..."

Little Feat – Trouble
עוד אחד מהשירים הקצרצרים האלה שיש בהם אבל המון. שיר שהוא קסם קטן של לואל ג'ורג' ז"ל הסופר-מוכשר. שיר שאני אוהב לשמוע כשמגיע אחד מהימים האלה שהכל לא הולך ואתה מרגיש שהעולם פשוט שונא אותך. הוא יכול לגרום לחייך בימים כאלו שמרוב אסונות מתחילים לצחוק על זה.

"Cause your eyes are tired, and your feat are too
And you wish the world was as tired as you"

Tom Rush – Hobo's Mandolin
טום ראש מבחינתי הוא אחד הטרובדורים המוזיקליים הגדולים ביותר. יש לו שירים נפלאים וקול שיכול לחדור לעצמות. השיר הספציפי הזה תמיד היה לי כמו סיפור שאבא מספר לבנו ומעביר לו הלאה את המנדולינה הזו, שבעצם מסמלת את הדרך וחוכמת החיים והלמידה מהדרכים שהאבא עבר, ועכשיו מספר ומעביר את זה הלאה בדימויים שונים. אני ממש אוהב אותו. יש בו משהו שמסמל דרך או תקופה בחיים שמסתיימת ועוברת הלאה.

"If the sound of the railroad makes you feel all alone
This here mandolin will take a hobo back home"

The Sadies – Another Year Again
ממכרות הזהב של 2010. לא רק השיר, האלבום כולו של ה-Sadies. הרכב קנדי מצויין שגיליתי דרך גארי לוריס שהפיק להם את האלבום האחרון. השיר הזה נשמע מאוד מעורר ויש לו סאונד מאוד חופשי וכיפי, אבל המילים שלו הן הלב. מהשירים האלה שמשלבים גם סאונד ומוזיקה סוחפים וגם מילים שיכלו בכיף להשתלב בשיר אפרורי ושקט שגורם לך לבכות. הוא גם כן סוג-של שיר סיכום והרבה מהמילים שלו משתלבות לי טוב במיקום שלו במיקס. כשהסוף עומד להגיע. מכמה בחינות.

"Right now it's fine, but soon you'll find you're runnin' out of time"

Vetiver – Worse For Wear
בשלב הזה בסיפור שלי במיקס, הסוף כבר כאן. הגיבור לא איתנו אחרי שהכל סוכם והועבר הלאה לדור הבא, בין אם שיחה או המילים שהשאיר אחריו. החרטה והכאב פה מאוד בולטים. מצחיק לפעמים איך מי שהכי רוצה אהבה, נשאר לבד, והצד השני ממשיך הלאה כאילו לא ידע מזה לעולם, או לא שם לב...כאב לפעמים מוביל לאושר ואושר לפעמים הופך לכאב. זה שיר נורא אישי גם שלי, כי הוא מתאר ממש בול סיפור שהיה לי שנה שעברה, ממש בזמן ששוחרר.

"All happiness is sad"

Jonathan Wilson – Valley of the Silver Moon
כשהתחלתי להכין את המיקס ידעתי שאני הולך לסיים אותו עם השיר הזה...10 הדקות של ג'ונתן וילסון, שתמיד ראיתי כמבט של מישהו מלמעלה, שמנסה ליצור קשר עם המציאות ולא ידוע אם המסר שלו הגיע. ה-Silver Moon מבחינתי יכול להיות העולם של אחרי המוות או פשוט מקום מרוחק אחר, הרחק ממישהו אהוב שהוא יודע שהוא לא יכול לחזור אליו. השיר הזה הוא קצת דו-משמעותי בשבילי ומתפקד כסיום המושלם אצלי לסגנון של המיקס שרציתי לעשות. בנוסף הוא סאגה מוזיקלית טריפית, מהפנטת ומלאה בכל טוב.

" I'm writing you now from the valley of the silver moon…"

Celluloid Hero

New member
מצויין תומר

לי אישית זה ממש עושה חשק לשמוע. אגב, הרעיון המיוחד הזה של מיקסטייפ שמספר סיפור, זה גם משהו שעלה בדעתי .
ודווקא בגלל שיש למיקסטייפ שלך חוט עלילה, אני ממליץ למי שהולך לקבל את המיקסטייפ שלך בהגרלה להקשיב קודם כמה פעמים, לתת למיקסטייפ את האפשרות להתפתח אצלכם בראש כאוות נפשו, ורק אחרי זה לקרוא שוב את הדברים שכתבת. חבל לוותר על ההפתעה שבפרשנות האפשרית של כל אחד ואחד פה.

חלק לא קטן מהאמנים אני לא מכיר

וזה עושה את זה להרבה יותר מעניין מבחינתי. לשמוע איזה שיר אחד קטן של אמן לא מוכר שפותח עולם שלם. נקשיב לעומק בהמשך, תודה.
אגב, חשבתי על זה שזה יהיה מגניב ביותר אם מישהו שמכיר בטעות מוזיקה לא אנגלית או אמריקאית ויכול להמליץ לנו, כדי להרחיב אופקים קצת. עשו את זה קצת עם מוזיקה איטלקית שאלי פחות מדברת, אבל זה מבורך ביותר. לאחרונה גיששתי קצת בנבחי המוזיקה המקסיקנית היותר מסורתית, ומצאתי הרבה מאוד דברים טובים. מצד שני, זה כמו לגשש באפלה - ברוב המקרים אין לי מושג איך להגיע לדברים הטובים באמת.
אני אגב מדבר על מוזיקה יותר מסורתית ומיוחדת למקום - לא עוד חיקוי לביטלס מגוואטמלה או להקת פרוג מאיראן (נכון, יש איזה 2 כאלה), אלא הדברים האמיתיים. אני מכיר קצת מוזיקה צרפתית, אבל לא בצורה מעמיקה מספיק. אם יש פה מישהו שיכול לשפוך אור על תרבויות מוזיקליות מעבר למוכר (אמריקה, ואירופה), זה יהיה מאוד נחמד.

oren29at

New member
יש לי בשבילך משהו גוטה גוטה

דיסק אוסף מעולה של מוזיקת עולם, הצצה אנתרופולוגית למקום שבו פופ ורוק אנגלו-אמריקנים היו שמועה רחוקה (אם כי הולכת ומתקרבת, ומשנה סדרי עולם).

יש שם מוזיקה מעולה, חלקה אולי תהיה מוכרת לך, ומה שלא- יהווה הפתעה נעימה.

נסה ותהנה. באחריות.

זנערלן

New member
לא בדיוק "שופך אור"

אך אני מכיר לא מעט מוזיקה שהיא לא באנגלית או עברית.
מוזיקה איטלקית היא במרכז התעניינותי בכל הנוגע לשפות זרות, אך אני מכיר גם מוזיקה משובחת מיוון, צרפת ולהקה אחת בשם Nass El Ghiwane ממרוקו.

במידה ומשהו ממה שרשמתי מעניין אותך אשמח לפרט יותר.

Barmelai

New member
שמעתי פעם אחת

את רוב השירים אני לא מכיר ואני מצטרף לדעתו של השוטה, זה רק עושה את המיקסטייפ יותר מסקרן ומושך. אני לא מפסיק להתפעל מהטעם האנין שלך והידע העצום בתחום הספציפי הזה של הרוק. באשר לחוט הסיפורי המקשר, כשלא מכירים את רוב השירים זו בעיה לעקוב אחריו. תשומת הלב שלי בהקשבות ראשונות תמיד נתונה למוזיקה וללחן, ההתמקדות במילים מגיעה בשלב מאוחר יותר, כששורות מסויימות קופצות לתודעה ונחרטות שם.

אבל המיקסטייפ עובד גם מוזיקלית ומעברי האווירה יפים ומרתקים. ההשקעה בבחירות ניכרת בתוצאה הסופית ואין ספק שנתת לאוסף הזה תחושה אלבומית. כבר משמיעה ראשונה מתקבל הרושם שהצלחת לתת ערך מוסף למיקסטייפ. הוא קיים לאו דווקא בקו הסיפורי, אלא מוזיקלית. הקשבה רצופה למיקסטייפ יוצרת חוויה חזקה שהיא מעבר לשירים עצמם, ומתקבלת מהעריכה. כלומר, יצרת שם משהו בעצמך.

איזה כיף

אני דווקא כמעט מכיר את כולם.

אבל אולי זה רק כי אני עוקב אחרי הרשימות של תומר פה ושם כי יש כאלה שמעבר לשמות לא אומרים לי יותר מדי...

ואגב רק שתדעו - Heartless Bastards מצויינים! לאריקה וונרסטרום יש קול ממש מיוחד והסאונד שלהם הוא רוקנרול כמו שצריך.

AeroTom

New member
תודה

כמו שהאוזן אמר, מי שעוקב אחרי במקומות השונים (בלוג\פייסבוק) אכן יזהה בטח כמה וכמה מהשמות. במיוחד החדשים, שאני תמיד מעדכן וכותב עליהם. בכל אופן, תמיד שמח לחדש.

למעלה