Brokeback Mountain

odedee

New member
Brokeback Mountain

סרט יפה מאד. סיפור אהבה בין שני גברים, קאובויז בוויומינג, שמתחיל בשנות השישים ונמשך שנים רבות. לכל מי שלא סובל מהבימוי (האיטי) של אנג לי מומלץ לראות אותו. הוא די עצוב אבל יפה ומאד מרגש. אני מניח שחוץ מהאמריקאים (ואין לנו פה המון כאלה) אף אחד עוד לא יכול לצפות בו, אבל ברגע שתוכלו - רוצו לקולנוע. לא לפספס.

ro99

New member
מחכה בכליון עינים - ועוד משהו...

מאמר מהאובזרבר של הסופר ההומו האנגלי, Adam Mars-Jones, על Brokeback Mountain ועל איך שגייז מוצגים בסרטים באופן כללי.
Brokeback Mountain, Ang Lee's groundbreaking story of the love between two cowboys, is an early frontrunner for the Oscars. In this deeply personal essay, a gay novelist asks, has Hollywood finally made a grown-up movie about homosexuality?​

odedee

New member
מעניין מאד.

זה נכון - הצורה שבה גייז מוצגים בסרט הזה, יש בה משהו מהצגת המציאות שעמוס גוטמן אהב: שגייז דינם בדידות ומוות, שזה חייב להגמר בטרגדיה. אבל אני לא לוקח את זה קשה מדי - כבר יש גם סרטים רבים שבהם הומולסבים הם דמויות נורמליות, אפילו מאושרות. שלא לדבר על הקומדיות. וזה מזכיר לי להמליץ על bedrooms & hallways האהוב והמצחיק. איזה חתיכים... איזה מבטא...

odedee

New member
ראיון עם מחברת הסיפור

יש פה. כבר אמרתי לרוץ לראות את הסרט?

ro99

New member
כבר אמרתי לקרוא

דברים אחרים ש-E Annie Proulx כתבה? למשל את The Shipping News קראתם? מאוד אהבתי (עשו מזה גם סרט, וראיתי אותו בחצי עיין ובעוד פחות התלהבות, אז אל תתרשמו מכך - הספר נהדר). ואפילו יש בו לסבית.

ro99

New member
ועכשיו גם קראתי את הראיון

והכנתי ושמתי בתנור mince pies באמצע כל זה... היא נהדרת. קראתי איתה ראיון מזמן מזמן באובזרבר נדמה לי, ואפילו שכבר אז אהבתי אותה מהספר שהמלצתי עליו (שקראתי ממש מזמן), אחרי שקראתי אהבתי אותה יותר.

למעלה