British undergraduate degree classification

• פותח הנושא Julki
  • פורסם בתאריך

Julki

New member
British undergraduate degree classification

היי, אני מעוניינת לדעת מה ההגדרה המדויקת של second upper honors. לא מובן לי האם ההתייחסות של האחוזים הבאים היא לממוצע של כל התואר או לקורסים מסוימים בתואר או האם משמעות האחוזים היא אחרת לגמרי.
כמו כן, האם המערכת רלוונטית לסטודנטים בעלי תואר ראשון שלמדו בישראל ורוצים ללמוד באוניברסיטה שממיינת על פי דירוג שכזה? איך זה הולך?
תודה לעוזרים!

First-Class Honours (First or 1st) (70% and above) (OPEN UNIVERSITY 85%+)
Upper Second-Class Honours (2:1, 2.i) (60-70%) (OPEN UNIVERSITY 70-85%)
Lower Second-Class Honours (2:2, 2.ii) (50-60%) (OPEN UNIVERSITY 55-70%)
Third-Class Honours (Third or 3rd) (40-50%) (OPEN UNIVERSITY 40-55%)

Philip Jr

New member
תשובה

כפי שבטח הבנת, השיטה הבריטית מורכבת משהו.. ראי פה:

http://en.wikipedia.org/wiki/British_undergraduate_degree_classification#Degree_classification

אני מכיר את הנושא דרך משפחתי, רובם חיים באנגליה/סקוטלנד ולמדו שם. יש שונות בין מוסדות, וכל מיני תת-שיטות, אבל השורה התחתונה היא שמדובר בממוצע של כל התואר, כאשר קורסים מקבלים משקל שונה (אבל זה לא רלוונטי אם לא למדת ב - UK). כמובן שזה רלוונטי לישראלים שרוצים ללמוד תואר מתקדם ב - UK, כי כנראה שהמוסד ימיר את ממוצע התואר שלך למקביל שם.

איך יעשו את ההמרה? שאלה טובה.. אבל סביר שאם סיימת עם ממוצע של 85+, תקבלי UPPER SECOND אם לא FIRST CLASS HONOURS.

Julki

New member
היי,

חשבתי שזו שיטה שגם מוסדות מחוץ ל-UK נוקטים בה כי ראיתי בכמה אתרים של אוניברסיטאות גרמניות שמבקשים שם ממוצע מילולי..
בכל מקרה, אני מבינה שממוצע 85 לתואר שני הוא הרף בישראל ובמדינות השונות.. סבבה, תודה.

Philip Jr

New member
Honors זה לא בדיוק ממוצע מילולי

לפחות לא היסטורית. זה HONORS.. בדומה לשיטה הלטינית של CUM LAUDE, MAGNA CUM LAUDE ו - SUMMA CUM LAUDE. כלומר, הרעיון הוא להכניס סטודנטים לקטגוריות של הצטיינות, כדי להכיר בהצטיינות שהיא מעבר להישגים הבסיסיים.

אבל כן - סיכוייך להתקבל לתארי המשך בהחלט יהיו גבוהים יותר אם הצטיינת בתואר הראשון. איך אני שונא משפטים כאלו.. מזכיר לי פרשני ספורט - "לו רק קבוצת כדורסל א' הייתה קולעת יותר סלים מקבוצת כדורסל ב', היא הייתה מנצחת".

WhiskyPriest

New member
מאוד תלוי

באנגליה סטודנטים זרים מאוד מחוזרים, הם משלמים יותר לאוניברסיטה וכמובן מוסיפים לגיוון בו אוניברסיטאות אוהבות להתהדר,
לכן סטודנטית עם ממוצע נמוך מ85 ואפליקציה טובה יכולה להיכנס למחלקה שדורשת תנאי סף גבוהים, חבל לא לנסות.

בכל מקרה באנגליה בתום התואר הראשון ממוצעי ציונים גבוליים מגיעים לועדה ולרוב ״משודרגים״ לציון מילולי גבוה יותר, כך שהגמישות כבר נמצאת בשיטה.

למעלה