Brideshead revisited

Brideshead revisited

האם הסדרה שודרה בארץ, ואם כן איך תרגמו את השם? האם מישהו מכיר ויכול לתת המלצה\אנטי המלצה? תודה!

Zygon

New member
כן שודרה כמה פעמים

אני לא זוכר איפה שידרו אותה במקור,אבל ביס היא רצה המון פעמים בשידורים חוזרים לפני כשנה. קראו לה "בחזרה לבריידסהד" ,אני הצלחתי לשרוד איזה שנים שלושה פרקים,העסק מאוד ארוך וצריך הרבה סבלנות בשבילו. בדר"כ יש לי סבלנות,אבל הסדרה הזו נפלה אצלי בין הכסאות,התכוונתי לצפות בהמשכים יותר מאוחר,אבל לא יצא לי. בקיצור מדובר בעסק קצת מייגע,הסדרה יצאה בDVD ,אני כמעט בטוח שאפשר להשכיר אותה באוזן השלישית (אבל לא לגמרי)

תודה, ועוד שאלה

לאחרונה ראיתי את "ההגדה לבית פורסייט" ועכשיו את "אדונים ומשרתים" וממש חוששת מהרגע שאסיים גם את הסדרה הזאת כי התאהבתי בסגנון הזה של קלאסיקות אנגליות ואני לא יודעת לאן להמשיך. באמזון המליצו למי שאהב את "אדונים ומשרתים" על "בחזרה לבריידסהד" אבל ממה שכתבת זה לא נשמע מאוד מפתה, וגם אם כן, הרי גם הסדרה הזאת תיגמר...יש למישהו רעיון לאן אפשר להמשיך?

Zygon

New member
אז ככה ההמלצות שלי:

הדוכסית מרחוב דיוק,The duchess of duke street סיפורה של בחורה צעירה שהופכת לטבחית הטובה ביותר באנגליה,מאוד מזכיר את אדונים ומשרתים אבל עלילה שונה בתכלית,סיפור מסגרת עם עלילות קטנות בפנים עם ג'מה ג'ונס המצוינת.כל הסדרה יצאה בDVD שני עונות שלכל עונה שני סטים,מומלץ בחום. קו אונידין,The onedin לצערי יצאו רק שני סטים מהסדרה המופלאה הזו,סדרה שמשלבת תככים ופוליטקה של העולם הישן,רומטנטיקה והרפתקאות ימיות ,קברניט שאפתן עושה עסקה שבמהלכה הוא הופך לבעל ספינה,חברה בע"מ ואשה מוצלחת,אחת הסדרות הכי טובות שנעשו אי פעם לדעתי. כמובן משפחת פאליסר,להשלמת הסט של הסאגות המשפחתיות הגדולות. פולדארק המשובחת ,הכל יצא בDVD . נפילת הנשרים שדיברתי עליו לפני כמה דפים,אם מיטב כוכבי שנות השבעים ופטריק סטיוארט. בית אליוט,שני אחיות מיסדות בית אופנה אחרי מות אביהן,סדרה שנוצרה ע"י ג'יין מארש ואליין אטקינס שיצרו את "אדונים". By the sword divided קורות משפחת אצולה בימי מרד קרומוול. הנרי השמיני,גרסת שנות השבעים עם דונלד יוסטון והמשך שלו (אותם שחקנים משחזרים את תפקידהם) Elizbeth R עם גלנדה ג'קסון המופלאה,אגב בקרוב תרוץ ההפקה האחרונה של האנק השמיני בהאלמארק עם מיטב כוכבי התקופה. אני אזכר בעוד כמה דברים ,אני אזכיר,בעקרון יש גם המון דברים בריטים שהם מז'אנר אחרים ובאותה רמה,בריידסהד הפקה מלוטשת ביותר אבל אין בה את הסוג קסם שיש בדרמות שהזכרת.

Zygon

New member
תיקון קצר

הסדרה נקראת ששת נשותיו של הנרי השמיני,וזה לא דונלד יוסטון (אני פשוט ראיתי איזה סדרה איתו בחג והוא נתקע לי במוח).

frasier

New member
האוזן השלישית

אפשר לבדוק באתר שלהם באינטרנט: www.third-ear.com אבל לדעתי אין את זה בנמצא אצלם

Zygon

New member
פעם אחרונה שראיתי אז לא

אבל זה היה לפני כמה חודשים,אחותי שהיא סטודנטית לקולנוע מנויה שם,ככל הנראה בתוקף תפקידי כמחזיר סרטים מטעמה יצא לי מן הסתם לקפוץ לשם ולראות אם התחדש משהו.

Y. Welis

New member
עם קית' מיטצ'ל השמנמן...

שגם היה קפטן קוק בסידרה מאוחרת יותר (מעניין אגב שהרשימה בימד"ב לא מציינת מי גילם שם את הארכיבישוף וולזי). עוד סדרות היסטוריות טובות - 'יורש העצר' (Prince Regent) עם פיטר איגן הגדול (על סוף ימי ג'ורג' ה-3 ועל בנו הפוחז); 'המבריח', 'דיק טרפין', 'בית קדרות' (לפי דיקנס) מ-85', 'ג'יין אייר' (מ-83'), 'וואגנר' (עם ברטון מ-82') ועוד.

Mycroft

New member
יש גם כמה סדרות

ששודרו בערוץ 1 והן היו ממש טובות, כמו למשל יריד ההבלים (שהיא קצת ארוכה), העיבוד לתקוות גדולות ויש בטח עוד כמה שאני לא זוכר. כדאי להציץ גם באתרים של חברות ההפקות (יש כאלה בקישורי הפורום), אפשר למצוא שם כל מיני סדרות טובות בז'אנר...

Y. Welis

New member
השם המקורי היה 'חמדת ימים'

וכך גם נקרא הספר של אוולין וואו שתורגם בעקבות שידור הסידרה (אם אני לא טועה). לטעמי זה היה התפקיד הטלוויזיוני הטוב ביותר של ג'רמי איירונס (כ"כ שונה מכפי שהוא כיום), וכן של דיאנה קוויק היפה (שבקושי זכורה לי מדברים אחרים, למען האמת). סידרה רומאנטית מאין כמותה, ומענגת ביותר. השידור האחרון שלה היה בכבלים לפני יותר מעשור, ומאז היא לא חזרה.

למעלה