Breakout - Blues

arieltr

New member
Breakout - Blues

חבורה מעניינת מעיר בדרום מזרח פולין, שעדיף לא לנסות להגות את שמה כי השיניים ישברו.
התחילו לנגן ב-1968, עם אוריינטציה בלוז-רוקית כייפית, קלילה משהו. הדמות המרכזית הוא הגיטריסט והסולן Tadeusz Nalepa.
הם השתתפו בפסטיבלים וקונצרטים ברחבי אירופה וששבו לפולין זכו לביקורות רבות והואשמו (כמו Newmen ועוד כמה) שהם מנסים לטפטף את המערב לפולין, מוסיקה חופשית, שיער ארוך ידה ידה ידה. כדאי לזכור הקונטסט של השלטון הסובייטי במזרח אירופה. בשלב מסויים המוסיקה שלהם נאסרה להשמעה בתחנות הרדיו והטיוי.

בכל'אופן, הם הוציאו שורה של שישה אלבומים בין 1969 ל-1974 שמאוד שווים בדיקה לכל חובב בלוז-רוק. האלבומים הראשונים קלילים ונחמדים, בשיתוף עם זמרת חביבה ויש גם חליל נהדר על הדרך.
ב-1971 הסולן לקח ת'עניינים לידיים והם הוציאו את האלבום שבו הכל התחבר והודק בצורה פנטסטית.

Breakout - Blues זה האלבום שכולם צריכים לחפש.
נאלפה צירף גיטריסט נוסף, החליף באסיסט, והביא מפוחיסט. זמרת הליווי בחוץ.
התוצאה פצצה של אלבום. תשע רצועות, כולן אחת אחת מצויינות. אין מעידה אחת לאורך כל האלבום.
לחנים מעולים, מלודיות יפהיפיות סופר קליטות, גיטרה מהממת, מפוחית לפעמים, והכל מוגש בפשטות ועדנה.
זה הקטע הראשון שמניח את הבסיס והאוירה לאלבום.
הנה הקטע השישי שלוקח מסלול יותר רגוע וענוג אבל מאוד מהפנט.
הנה הרצועה השביעית שכל מי שמנגן על גיטרה בפולין או מזרח אירופה מכיר בעל פה. קלאסיקה.

עזבו אתכם מהאלבומי פרוג למטה, את האלבום הזה חובה לחפש זה אלבום שמטפס עליך ולא יורד.
מי שישמע את האלבום הזה כולו כמיקשה אחת יבין שמה שיש כאן יושב מצויין באוסף ליד אלבומים Then Play On של פליטווד ו- Free השני.

Celluloid Hero

New member
זהירות מהאילנות הגבוהים

אתה עלול לתלות את עצמך עליהן סתם. שני האלבומים שציינת , הם הרבה יותר מאלבומים בלוז, עבורי, ואני בטוח שלא רק עבורי. הם משדרים משהו שנשמה פחותה לא מסוגלת לשדר אם היא לא נקרעת לגזרים על-אמת תוך כדי שהבנאדם מנגן אותה, ובמקרה הקיצוני יותר של the play on, רצוי גם לאבד את השפיות תוך כדי. אז לא הייתי ממהר לחבר תוויות של "זה נשמע כמו זה", לאלבומי בלוז, ובייחוד לא אלבומי בלוז פולנים (?), מהר כל כך..

מה שכן, זה גרם לי ללחוץ על הלינקים, והמסקנה היא כזאת:

- קטע ראשון- בלוז לבן בסיסי שמח וטוב לב (גם המאזין), מזכיר דווקא את הראשון של פליטווד מק. גם הראשון של FREE .

- קטע שני- בלוז מלא נשמה. מזכיר את we're going wrong של קרים.

- קטע שלישי- בלוז יותר מבוסס ריפים וג'ימג'ומים. מזכיר את ten years after.

מכאן אני מסיק שאולי ייצא מזה אלבום בלוז מגוון, וחביב בהחלט. אולי יהיה שווה להוריד את זה, ולשמוע בחושך. זה פולני, אז גם ככה זה יהיה כרוך בהמון רגשות אשמה..

arieltr

New member
תנסה להיתלה על קקטוס, זה כואב...

ויש מצב בהחלט שהתכוונתי לראשון של FREE..

תשמע, לך תשים פה המלצות למוסיקה מפולין.
בסולם המדד כאן, זה כמה דרגות יותר נמוך אפילו מהרגאיי, אז צריך כוח דירבון מירבי...
אל תשכח שגם הטקסט לא עביר, שזה עוד מכשול אדיר.

לכן הייתה פה מטרה מאוד ברורה, שהושגה. לחצת על הלינקים.
ות'אמת, לא שמתי קקטוס, אלא דווקא אילן נחמד מאוד.
גם אם הוא פולני...

וכתוב "יושב מצויין באוסף ליד", ולא "זה נשמע כמו"...
זה לא סתם אלבום צלולייד.

Celluloid Hero

New member
לא מסכים עם זה

בלוז פולני, זה בדיוק כמו להמליץ על פרוג איטלקי, רק עם בלוז. כלומר, עשינו את הטריק הזה בעבר (ויש שם גם פרוג פולני למטה אז בכלל). זה תכל'ס נשמע מספיק מערבי לאוזנים שלי, ויכולת להגיד בלוז צ'רקסי באותה מידה, או בלוז אינואיטי. העיקר שזה נשאר בלוז. זה לא המקרה עם רגאיי. מדובר בסגנון הפוך על הראש, ומסובב על הכפתיים. זה עולם אחר. מורכב מאלמנטים דומים, רק בצורה שונה לגמרי. וזה מה שהיה כל כך יפה שם עבורי. אין שום מצב לאהוב אלבום רוטס-רגאיי שלם מהאזנה ראשונה, למי שלא מכיר את הסגנון, זה דורש חודשים של הסתגלות ודרדור שכלי למעמקי הג'ונגל ההזיייתי (שאל את ברמלאי, ברגע שימצא את דרכו בחזרה משם..).

ואת שלך עשית, עם האנלוגיות אין ספק, רק רציתי להתאים ציפיות עבור חברים אחרים. זה נשמע כמו אחלה בלוז-רוק בפולנית, לא הרבה יותר מזה. אפשר ללחוץ על הלינקים בשקט. או לא ללחוץ. הם הרי לא ייעלבו מזה. ולא יזכירו לכם את זה כל 5 דקות, למשך כל חייכם...

arieltr

New member
במבחן התוצאה בשטח, אתה טועה

והצלחת לחדד את זה מצויין שכתבת שהרגאיי "זה עולם אחר".
כן רגאיי זה לא רוק, ולכן הבסיס המוסיקלי השונה (או איך שלא נקרא לזה) שמתקיל 'אנשי רוק', ומכאן, לכאורה, צריך לעשות סווייצ' במוח ולהימנע מהשוואות לסגנון הרוק.
אולם זה איננו המקרה באלבום שבנידון, או ב-עשרה שגל העלה. לדעתי הקושי הוא יותר בכיוון של תווית מהולה בציניות מאשר מוסיקה נטו. בדיוק בגלל שזה רוק ולא סגנון אחר. וזה כבר תסביך יותר עמוק מהעדפה של סגנון מוסיקלי כזה או אחר.

אבל 'סתכל במבחן התוצאה בשטח, תיגש לחנות המוסיקה הקרובה לביתך ואתה כן תמצא שם אלבומי רגאיי באחת הפינות. אבל אני מתערב איתך שלא תמצא אפילו אלבום אחד של רוק מפולין (אלבומים של חווה אלברשטיין לא נחשב
). גם לא במרתף של החנות. ואני מדבר על אלבום רוק שלא נופל משום מאות אלבומים מצויינים שמקבילים לו, אך הוקלטו במערב.
למי שבחיים לא שמע אלבומים כאלה, בייחוד בקונטקסט של הישראלי הממוצע, המילה פולין בד"כ תספיק בשביל לקפל את העניינים ולהמשיך הלאה.

תעשה סיבוב באוזן השלישית ספק אם תמצא אלבום.
כנראה שהסיכוי היחיד למצוא אלבומים מהאזור הזה, אם בכלל, נעלם עם קצת אחרת.

tzvika321

New member
האם העם הפולני לא סבל מספיק?

או, האם העובדה שמדובר בבלוז פולני מצדיקה הנחה בשיפוט ויחס פחות מחמיר מלהקות בלוז אמריקאיות?
הBREAKOUT נשמעת על פניו ראויה להאזנה נוספת, אבל שאר הקישורים מובילים למוזיקה שגם אם היתה נושאת עליה חותמת MADE IN USA לא הייתי חושב שמדובר ביצירת מופת.
במידה מסויימת אתה צודק, ההשוואה צריכה להיות עם מאות אלבומים שהוקלטו במערב, אבל ההשוואה הזו לא עושה חסד עם הצד הפולני.

arieltr

New member
הם רגילים לסבול, בטח מינוס 20 שם עכשיו

בטרם נדבר על הנחות כדאי לדעת מה המחיר לפני, מה ההיצע בשטח, איך נראה הקונטקסט, ואם בכלל יש כדאיות.
אני עדיין טוען שזה פצצה של אלבום. בלי שום הנחה. הוא עומד בשורה אחת עם לא מעט אלבומים מעולים מהמערב.

שאר הקישורים (לא בטוח לאיזה התכוונת) זה סתם מוסיקה טובה, ואלבום אחד נוסף שגל הביא וזה אלבום מ.... טוב אתה כבר יודע.
אבל זו רק דעתי

ורק נוסיף, שעל פי הדיעה הרווחת, אין ספק שמבחינה איכותית וכמותית, גם אם זו הכללה זוועתית, אלבומים שהוקלטו במערב ידם תהיה על העליונה ביחס לפולין, צ'כיה, גרמניה או לגוש המזרחי, כברירת מחדל.

השוואות הן כלי מעניין, ואני קיוויתי יותר לרפרנסים שילחצו לכם על הכפתורים שכנראה לחצו...
mission accomplished
שנעבור לאלבום הבא?

למעלה