brand x

brand x

מישהו שמע על ההרכב הזה? הם רק גרמו לי לחשוב למה קולינס לא נשאר בעמדת התופים.. המליצו עליהם, שמעתי כמה שירים והם ממש ממש טובים. מב דעתכם עליהם?

בטח

אחלה הרכב. פיוז'ן פרוגרסיב עם הלחנה באיזור החלציים (מלודיות מאוד מרומזות, לא משהו רומנטי ולא משהו "ענקי" כזה, משהו מאוד דיסקרטי עם מנעד מלודי צנוע) וסאונד נפלא, לדעתי, בסך הכל. קצת קשה בהתחלה למי שלא רגיל לסגנון, אבל כשמתרגלים זה סבבה. מזכיר לעתים זאפה ונשיונל הלת'.

zambush

New member
אם אתה אוהב פיוז'ן ../images/Emo73.gif

הלהקות הגדולות של הפיוז'ן הן Weather Report שבה ניגן בין השאר גדול הבאסיסטים המודרניים ג'אקו פסטוריוס, אם שמעת עליו. האלבום המומלץ שלהם, כמו כן גם המוצלח - Heavy Weather אך כל האלבומים מתקופת ג'אקו מומלצים. Return To Forever, להקת הוירטואוזים של צ'יק קוראה. בין השאר ניגן אצלו סטמני קלרק, לני וואיט, ואל דמיולה, הגיטריסט המועדף עליי. אלבומים מומלצים: Hymn of the Seventh Galaxy, Romantic Warrior ו- Where Have I Known You Before שאני מחזיק. Mahavishnu Orchestra היא להקה שאני מכיר פחות. להקתו של ג'ון מקלפלין הוציאה שלל אלבומים, המומלצים במיוחד הם The Inner Mounting Flame ו- Birds of Fire. כל הלהקות הנ"ל הן להקות פיוז'ן עם הרבה פחות השפעות פרוגרסיב מאשר Brand X, אולם אי אפשר להגיד פיוז'ן בלי להזכיר באותה נשימה את הלהקות האלה. משהו אחרון, אין שום השפעה של הביטלס
ההשפעות הן של מיילס דייויס, הרבי הנקוק וג'אזיסטים אחרים. תהנה

צבמים

New member
הרכב אחלה

באמת אחלה הרכב במיוחד אהבתי את הבסיסט פרסי ג'ונס. אני לא מבין למה קולינס התייחס אליו רק בתור "הרכב צד", אני במקומו הייתי הופך אותו להרכב המרכזי (זה היה בתקופה הפוסט-גבריאלית). מומלץ במיוחד Unorthodox Behavior

Holdsworth

New member
עוד הרכבים ששוה לשמוע

אחחח פיוז'ן חתיכת סגנונן. אם כבר הזכרתם פיוז'ן ואנחנו בפורום רוק מתקדם איך יכלתם לשכוח את הרב אומן של הגיטרה-אלן הולדסוורת' שעשה פיוז'ן עם גונג בגאזאוס(או אקספרסו) ולבד גם הוא עשה מספיק. יש גם את ההרכב של שלושה גדולים-סטו האם(באס),פרנק גאמבלי(גיטרה) וסטיב סמית'(תופים) שנקרא בקיצור ג'י אייץ' אס. טרייבל טק(Tribal Tech) הם כמובן הרכב שצריך להזכיר ואם בא לך לחפש אז יוזב(Uzeb) הם הרכב קנדי שעושים אחלה דברים.ויש לי גם קטע של בראנד אקס להמליץ לך עליו-Born Ugly יום טוב לכם!

zambush

New member
יש עוד 1001 דברים ../images/Emo73.gif

אני הזכרתי חלק הלהקות הגדולות של הפיוז'ן. בעיקרון זה תת-זרם של ג'אז והרבה פחות של הפרוגרסיב, ועל כן המקום הטבעי לדבר על להקות כמו confusion, galactic , על אמנים כמו אל דמיולה וה- world sinfonia, או אפילו על הפיוז'ן שמיילס דייויס יצר, הוא כמובן פורום ג'אז ובלוז (249) פה בתפוז.

zambush

New member
למה זה לא עובד?!?!?!../images/Emo73.gif

אולי עכשיו?
פורום ג'אז ובלוז בבקשה

למעלה