BPD5 התוצאות

BPD5 התוצאות

כרגיל יש כמה נושרים השבוע וכמה מצטרפים חדשים, הפער בצמרת מצתמצם והקרב הופך צמוד יותר (קצת) ועדיין הכל פתוח, אז באיחור מה, הנה תוצאות השבוע.

../images/Emo210.gif

גם השבוע התשובות הן שלי ושל LadyG, מי שפגע באחת התשובות שלנו, מקבל 10 נקודות. Melancholy man: Pentangle LadyG: fairfort convention חלק גדול מכם בחר דווקא בתותים, מה שאומר, שאו שחשבתם שהתשובה של יקי נותנת בונוס, או (לתשומת ליבך יעקוב) שהפרסום באינטרנט עובד...
התשובות, כרגיל בקובץ.

../images/Emo79.gif אלבום של הקינקס

LadyG: Arthur Or the Decline and Fall of the British Empire Melancholy man: Something Else by the Kinks

../images/Emo126.gifאלבום שבשמו יש צבע

melancholy man: Blue- Joni Mitchell LadyG: The Kins- The Village Green Preservation Society

melancholy man

New member
אף אחד לא קורא את זה?

Wasn't Born to Follow הוא כמובן לא שיר מקורי של הבירדס, אלא שיר שכתבו ברני גופין וקרול קינג (נדמה לי שרוג'ר מקווין לקח לעצמו חלק מהקרדיט, בטח על עיבודים, אבל השיר הוא לא שיר שהבירדס כתבו) מה שכן, הם היו הראשונים לבצע, אז אולי זה בעצם כן בסדר...

wawadhani

New member
ג'רי גופין

אבל הוא פחות חשוב
ואני קראתי את זה, ואפילו הבאתי לתשומת ליבך...

melancholy man

New member
משום מה

אני תמיד מתבלב בין ג'רי גופין לברני טואפין (שכתב עם אלטון ג'ון) מוזר שזה קורה לי...
ואכן, היית היחידה, יפה לך ככה.

melancholy man

New member
תמיד../images/Emo13.gif

בכלל, גם השגיאות כתיב שלי והמילים שאני שוכח והשמות שאני לא זוכר, זה הכל חלק מבדיקת ערנות כללית שאני עושה לעולם (בנתיים הוא נכשל...
)

Jflyaway

New member
ג'רי גופין וקרול קינג כתבו את השיר

ויש ביצוע באלבום (שיש לי כאן) של פרוייקט של קרול קינג שנקרא THE CITY. זה היה לפני TAPESTRY ... אם היא ביצעה את השיר הזה שלה לפני BYRDS או אחרי - צריך לבדוק. מדמה לי שהאלבום THE CITY יצא שנה אחרי הבירדס, אבל לא בטוח. בכל מקרה, שני השירים שהכי אהבתי של הבירדס באלבום NOTORIOUS BYRD BROTHERS נכתבו והולחנו ע"י גופין את קינג.

wawadhani

New member
אתה מתכוון

לאלבום Now That Everything's Been Said? שיצא ב 1968 ויש בו את השיר Wasn't Born to Follow? או שיש עוד משהו שנקרא The City? האלבום של הבירדס יצא באותה שנה, אם אני לא טועה, אז אין לי מושג מה היה לפני מה...

Jflyaway

New member
כן, זה האלבום שאני מתכוון אליו

הוא נעשה ע"י קרול קינג אנד דה סיטי... ויש בו את נגן הגיטרה שיהיה לימים סשן -מן מבוקש: דני קוצ'מאכר. אלא שלא בטוח בכלל שהוא יצא ב 1968. ע"פ המידע שיש לי הוא יצא ב 69 אבל אני בד"כ לא סומך על מקור בודד אז צריך לבדוק... NOTORIOUS BYRD BROTHERS יצא בינואר 1968 - אז כן - הבוס כנראה צודק שאפשר לקרוא לזה (בקושי אמנם) "שיר מקורי" של הבירדז....

melancholy man

New member
אבל התחלתי עם זה שטעיתי

והכל בעצם היה טריק בשביל להזכיר את השיר הזה...
אגב, J אתה יודע אם הבירדס "הזמינו" את השיר אצל גופין/קינג, כי אם כן, אז זה פוטר לפחות את העניין הסמנטי של "שיר מקורי" בלי קשר למי הקליט קודם, אגב, הנוטוריוס בירד בראדרס, הוקלט כמה שאני יודע עוד ב 67 ויצא לחניות, כמו שאמרת בתחילת 68, כך שסביר בעיני שקינג הקליטה אותו אחרי שהוא התפרסם, מן הסתם גם אחרי Easy Rider ואגב, הנה רוג'ר מגווין עושה אותו http://www.youtube.com/watch?v=zlEINcQcOMI איזה יופי של שיר!.

Jflyaway

New member
נראה לי שאתה צודק... זה היה

לפני קינג, וזה היה "מוזמן" או "נתרם" - כנ"ל השיר השני שם, שכחתי איך קוראים לו,,, משהו כמו GOING BACK באותם ימים קינג וגופין כתבו המון בשביל הרבה אמנים והרכבים, בעיקר למונקיז, אבל אפילו לשזיפים הם "תרמו" שיר ( I HAPPEN TO LOVE YOU ) שהמונקיז ... לא רצו..

melancholy man

New member
כן going back

וכל זה רק מחזק את הדעה שלי, שגופין וקינג היו בשיאם ככותבי שירים ולא בקרירת הסולו של קינג, אבל זה רק אני ויש לפחות אחת בשרשור הזה שלא תסכים איתי...

wawadhani

New member
נסכם שרק בזה אני לא מסכימה איתך ../images/Emo13.gif

אבל מסכימה שיש קסם מיוחד בשירים ההם. אולי זאת התקופה יותר מאשר השירים עצמם... חוץ מזה, טוב לדעת שאין פרוייקט שלה שאני לא מכירה. לפחות בינתיים... לפי האתר הרשמי של קינג, האלבום יצא ב 68, אבל לא בדקתי בעוד מקומות ומכיוון שלא הייתי אז, לא אוכל לדעת לעולם בוודאות... ולפי מה שקינג אמרה בעצמה באחד מהראיונות שלה, את רוב השירים שלה היא כותבת לאחרים, גם כיום, וכשמצטברים לה מספיק שירים שלא הוקלטו ע"י אחרים, או שירים שהיא רוצה לבצע בצורה שונה, היא מוציאה אלבום. ככה שהשיר יכול להיחשב כמקורי של הבירדס, למרות שאני מחשיבה שיר כמקורי רק אם הוא נכתב ע"י המבצע. אבל אולי זה רק אני

melancholy man

New member
נדמה לי שהנוטריוס בירד בראדרס

הוקלט קודם, אבל אני גם לא בטוח בעצם, מה שבטוח זה שהביצוע של הבירדס הרבה יותר "מפורסם" וגם, עושה לי את זה יותר. מה שבטוח שאנחנו יכולים להסכים עליו, זה שזה אחלה שיר. אחד היותר טובים של הבירדס בעיני.

giloni

New member
אילו הייתי משתתף

הייתי ודאי בוחר בפנטאנגל או בפיירפורט יקי

למעלה