Boycott against Strauss-Elite

Boston Guy

New member
להורים שלך לא היה אייפון.

יען כי לא הומצא אז עדיין האייפון ב 36 תשלומים. אני לא מכיר את הורייך ולא יכול להגיד דברים ב 100% ביטחון, אבל יש דברים שאני יכול להגיד בסבירות גבוהה: להורים שלך לא היו להם אותן עלויות שיש לאדם בישראל היום על טלויזייה בכבלים, אינטרנט וכיו"ב. לפני 15 שנה העלויות האלו היו שליש ופחות ממה שהן כיום. ההורים שלך צרכו פחות חשמל - מזגנים לא עבדו 24/7, היו פחות מכשירי חשמל בבית. הם צרכו - ושילמו - הרבה פחות UTILITIES מישראלי של היום. ההורים שלך קנו פחות גאדג'טים (שהיו אז הרבה יותר יקרים בישראל בגלל המיסוי). לא היו להם 3 לפטופים בבית. ההורים שלך חיו בפריפריה (לדברייך) ולא בארלוזורובה פינתקובה דיזנגובה. ואם תשאלי את הורייך על הנושא - תגלי בסבירות גבוהה שהם חיו בשליטה על כל גרוש ובחשבון. גם היום, אנשים במעמד שלהם שחיים את אותה רמת חיים שהיתה להורייך אז יכולים לסגור את החודש. העניין הוא שרמת החיים של "אז" כבר לא מספיקה לאנשים היום. אני קורא לזה "סינדרום הבת מיצווש". מה שפעם הייתה מסיבה צנועה בבית הפך ל"מיני חתונה" עם "מופע הצדפה", רקדנים וצילומי "בוק" מול השקיעה.

אם תשים לב, אנשי "פעם"

אף פעם לא מדברים במספרים, במשכורות, בסכומים. פעם היה ככה ופעם היה ככה. "פעם" אנשים מהמעמד הבינוני חיו כמו עניים היום, אבל אין לאנשים בעיה להתגעגע לפעם... אפרופו "פעם", פעם כשאדם בנה בית, הוא לא חויב בבניית ממ"ד. המשאבים המושקעים כיום בממ"ד לבדו לא שונים בהרבה מבחינת עלויות מהמשאבים שהושקעו "פעם" בבניית בית צנוע בן 2 חדרים, שלעתים הורחב בהמשך הדרך. "פעם" אנשים לא בנו חומות מסביב לבית ולעתים קרובות לא הייתה בכלל גדר, "פעם" לא היה ריצוף הולנדי ופנסי תאורה מסוגננים וגני שעשועים מתוחכמים ובתי כנסת עם רצפות משיש...

הנה משהו בנושא

הקטע העצוב, בעיני, הוא שמפעילת הילדים שעשתה את מסיבת יום ההולדת "ספא" לילדה בת החמש ביקשה ממני (ומשאר אוהביה ויקיריה) להפיץ את הכתבה הזאת כי בשבילה זה פרסומת נפלאה. שאלתי אותה "לא קצת אאוץ'?" היא ענתה שממש ממש לא ואני מודה שהופתעתי מכמות התגובות החיוביות והמתלהבות מצד נשות ישראל בנות המעמד הבינוני תושבות המרכז, אמהות ובנות 30+ שהן קהל היעד שלה. נורא העציבה אותי התגובה של האמא של הילדה הקטנה, שאני יודעת שאין מצב ששילמה מחיר מלא על האירוע ואני מאוד מאוד מקווה בשביל החבר שלה, שהוא בעצמו גרוש עם שני ילדים משל עצמו, שהיא לא היתה מוציאה את הסכומים האלה (או הוא, בעצם...) אם הילה מהקרנבל לא היתה משפחה... http://www.youtube.com/watch?v=bGY6B6ROUQs (גילוי נאות - הילה היא גיסתי האהובה והיפה והמוכשרת, זהר תהיה גיסתי מתישהו בעתיד ואני מוכרחה לציין שהילדים של זהר בהחלט יוצאים דופן בנוף בני גילם בנימוסים והתנהגות טובה כך שלא מדובר בילדה מפונקת עם דרישות מופרכות...)

Ricca

New member
היו דברים אחרים פעם.

לכל דור ודור היה על מה להוציא כסף. קנינו אוכל במעדניות, היו לנו קריסטלים בבית, אמא שלי התפנקה בתכשיט מידי פעם, ואבא שלי בנה מזבח לטייפ לקומפקט-דיסק הראשון שלנו. אני הייתי הראשונה בתיכון עם מיני דיסק, ובהחלט עוד לפני זה קנינו מחשב, עם מסך סופר וי ג'י איי וגם סאונד בלאסטר. וכל זה ממשכורות של פועלים, שבזמנו היו יותר קרובות למשכורת מינימום מאשר לשכר הממוצע במשק. בת מיצווש אמרת? לא מכירה דבר כזה. זאת פארודיה ולא יותר. אני אגב, עשיתי חתונה אלטרנטיבית וחסכונית דלת משתתפים.. אני מאוד מפחדת מהיום שיהיה לי ילד, כי אני לא יודעת איפה אני אקצץ כלכלית. 70 שקל לחודש על גבינות לא מכסים עלות של תינוק. אני מבחינתי סיימתי את הדיון איתך כאן, כי ברור לי שאתה לא מבין אותי, ואני לא מצליחה להסביר את עצמי. אני לא חייה חיים צרכניים סטריאוטיפיים כמו שהנחת בתחילת הדיון. אני נוסעת בתחב"צ, אין לי ספארטפון, ואני לא מבלה בשופינג או אצל הקוסמטיקאית. האמת.. אני הבחורה הכי חסכונית שיצא לי להכיר, ועוד טוחנת שעות נוספות בכיף. אני חושבת שהשיטה דפוקה. בוודאות בארץ, וכנראה גם בארה"ב. כדי לחיות ברמת חיים נמוכה, חייבים לעבוד סביב השעון. זה מביא אותי לתהיות פילוסופיות על משמעות החיים בעידן המודרני, ולא נעים לי לשמוע הרצאה ממישהו שחושב שהוא מכיר מה קורה אצלי בחיים, וחושב שאני צריכה לוותר על דבר אחד בודד שגורם לי אושר ולאכול טונה מקופסא, ולעבוד 70 שעות בשבוע כי "ככה זה".

billc

New member
הבעיה זה לא הסמארטפון

הבעיה שזה ההוצאה החודשית על הסמארטפון, תוכנית DATA וכו" לקנות מידי פעם גאדג'טים זה בסדר לדעתי, לי חשוב זה ההוצאה החודשית ולא הוצאות חד פעמיות פה ושם את שואלת מה יקרה כאשר "אחד מאתנו" יאבד את העבודה אז התשובה היא כמה אתם מוציאים לחודש וצריכים למצא דרך להוציא את המינמום, גם אם את עושה הרבה כסף להבדיל מכמה אנשים פה, אני דווקא תומך בחרם, אבל מעדיף שזה יהיה על מוצרי בסיס, כמו מוצרי חלב, ולא על ממתקים כן להפגין לממשלה, על הכספים שהולכים לחרדים אבל את לא יכולה לרקוד על שתי חתונות, מצד אחד את רוצה שהמדינה תסבסד חינוך חינם מגיל 3, מצד שני לא לתת כספים לחרדים, זה לא הולך. אתם צריכים למצא דרך לא לעודד ילודה של 12 ילדים למשפחה, הדרך העיקרית לעשות זאת לפגוע בכיס של כל אחד כולל חילונים עלידי שלא מסבדים כלום מצד שני להוריד מיסים, זה יעביר את האחריות על האזרחים מי שלא מתמודד עם זה..שימות

Ricca

New member
אוווווף! נעלמה לי התגובה.

אז שוב, המחאה - למרות שאוהבים לזלזל בה, העלתה נושאים למודעות ואפילו הביאה לשינויים מהותיים. ספסוד גני ילדים מגיל 3, נקודות זיכוי להורים, קרנות הפנסייה, ענף הרכב, וועדת הריכוזיות, עובדי הקבלן... כל זה, לא היה קורה בלי המחאה. מעבר לזה, לגבי רמת החיים המופרזת בארץ, עד שחזרתי לארץ חשבתי בדיוק כמוך. עזבתי את ישראל בתחילת שנות האלפיים, כשלחיות מעבר להכנסה שלך היה צורך קיומי.. המצב היום מאוד שונה. אנשים משכילים ועובדים קשה לא יכולים להרשות לעצמם מותרות בסיסיים. ומהזווית האישית שלי, במדינה בה אין שום הגנה על זכויות השוכר, אני יכולה רק לחלום על דירה. לישראל יש עוד דרך ארוכה ללכת בתחום הסוציאלי, אבל אני בהחלט מאמינה שהיא התחילה לצעוד בשביל הנכון.

forglemmigej

New member
הפסק זמן הוא רק משל

תראי פעם גם השתמשו בטלפון נייח ונסעו בסוס עם עגלה ומי נסע לחופש ולחו"ל עוד.. בדיוק בגלל שזה לא מאסט הפסק זמן וכל החטיפים האלו זה כל כך מעצבן, בן אדם יכול להרשות לעצמו מדי פעם איזה שוקולד קטן זה לא שאנשים אוכלים את זה שלוש פעמים ביום במקום ארוחות, יש היום המון אפשרויות בחיים ולא ייתכן שדבר כל כך שולי וקטן יעלה כל כך הרבה . ומי אמר שפירות וירקות יותר בריאים, זה שעושים תעמולה זה לא אומר שזה נכון ,בהרבה פירות יש המון סוכר זה כמו לאכול ממתק בהרבה ירקות יש הכל חוץ ממה שצריך להיות בהם מרוב מניפולציות גנטיות, תות שדה, תפוחי עץ , ענבים, אבטיח , מלון , שזיפים , נקטרינות , עגבניות מלפפונים, חסה , פלפל אדום , סלק , קישוא , כל אלו שציינתי ממה שטעמתי מהם בשנים האחרונות אין להם שום טעם שדומה לדבר האמיתי הם רק נראים ככה אבל הם לא . ולבריאות ומשקל צריך לאכול הכל במידה ואז זה נשמר טוב, כל הדיבורים על אוכל ותוכניות בטלויזיה על כל מיני מטבחים מהגהינום הם בדיוק מה שהם .גהינום. נותנים עודף משמעות לאוכל מכל הסוגים הבריאים וה"לא בריאים" כולה אוכל .

team ns

New member
לי זה לא... זה ממתק אלוהי הסניקרס

וד"א הוא היחידי שנחשב "בריא" מכל הממתקים האחרים בסגנון שלו

סלסרו

New member
חרם אווילי.

בהתחשב בכך שסטראוס מרוויחה משהו כמו 3% בשנה, החרם הוא מטופש. כמה לדעתכם מותר לחברה להרוויח? 3% זה נמוך מאד. כמה כבר אפשר להוזיל מעבר לזה? אני לא מבין את הטענה שבחו"ל פסק זמן זול יותר. בדקתי באמזון, חבילה של 12 עולה בארה"ב $21.95 שזה יוצא $1.83 ליחיד, כלומר 6.89 ש"ח ואילו בארץ 6.29 ש"ח. בהתחשב בכך שבארץ המחיר לצרחן כבר כולל 16% מע"מ, ואילו בחו"ל לא, אני לא מבין את ההתבכיינות שלכם.

Ricca

New member
ההתבכיינות נובעת מזה שאין אלטרנטיבות

ואין אלטרנטיבות כי אין תחרות. אז כל עוד אין תחרות, מותר וכדאי לאזרח הקטן להתבכיין.

סלסרו

New member
אבל איך החרם יביא לידי תחרות?

קודם כל, אני לא בטוח שאין תחרות בתעשיית הממתקים. בכל סופר בארץ יש ימבה של ממתקים ושוקולדים והכל. אבל גם אם אין תחרות, הכתובת צריכה להיות הממשלה, לא שטראוס. הממשלה מטילה מכסי מגן ומונעת תחרות מחו"ל. מה שטראוס יכולה כבר לעשות, כשהיא כעת בקושי מרוויחה? שלוש, התחרות חייבת להיות גם במוצרים הגולמים. תחרות אולי תגרום לשטראוס להתייעל יותר (ואז כולם יצווחו עליה שהיא מפטרת עובדים) אבל גם המוצר הגולמי חייב להיות זול יותר כדי שהצרחן ירגיש הבדל משמעותי.

Ricca

New member
היא מרוויחה מספיק..

שיחלקו פחות דיוודנדים ויקצצו בשכר הבכירים. מה גם שידם בכל, ולא יזיק להם להיזכר שהם קיימים בזכות הצרכנים. שיתחנפו קצת.

LadyBug10

New member
רווח נקי הוא בעיקר תרגיל חשבונאי

זה מה ששטראוס מרוויחים אחרי השקעות (רכישות של חברות למשל) ומשכורות, ובסופו של דבר יש להם אינטרנס להקטין את הרווח הנקי כי משלמים על זה מס. גדי לסין, מנכ"ל שטראוס, מרוויח בסביבות 800 אלף ש"ח בחודש. עם המשכורות של עוד כמה בכירים שם זה בהחלט עוזר לשורת הרווח

סלסרו

New member
זהו הנתון המדווח למשקיעים במניית שטראוס,

לא גימיק. גם אם תקזזי בכל המשכורות של כל בכירי החברה, זה לא ישפיע כמעט מאומה על מחיר חפיסת פסק זמן. אם את לא רוצה לקנות פסק זמן כי לדעתך זה יקר מדי, אל תקני. רק אל תצפי שהחרם הזה ישנה משהו. רוצה לעשות שינוי? תפגיני נגד הממשלה, ותתביעי: א) שיבטלו מכסי מגן שלא מאפשרים להביא חומר גולמי לתוך הארץ במחיר נמוך ב) שיבטלו מכסי מגן שלא מאפשרים תחרות מחברות בחו"ל ג) שיבטלו כל מני יוניוז וכד' שמונעים משטראוס להתייעל ד) שיורידו את המע"מ (וממילא יקטינו את הוצאות הממשלה בתחומים שונים) ארבעת הדברים הללו יביאו להורדת מחירים. חרם מטופש כמו החרם המוצע כעת, לא יעשה דבר. גם אם שטראוס תוריד מחירים על פסק זמן, היא תעלה מחירים על מוצר אחר. בדיוק כמו שקרה עם הקוטג'. זה כמו ללחוץ על בלון בצד אחד רק כדי לראותו מתנפח יותר בצד אחר.

למעלה