Borax

ylivne

New member
Borax

בצפון אמריקה אפשר למצא אבקת בורקס, שזה מלח שנמצא בכל אבקת כביסה. מישהו יודע אם אפשר למצא את זה בארץ? ואני לא מתכונת לבורקס לניקוי כלי כסף ונחושת...

מוסיפים את זה לכביסה וזה מוריד לכלוך קשה. אפשר גם ליצר עם זה סבון כביסה ביתי

אוצה

New member
אני קניתי בדיוק לפני 4 חודשים

בורקס (את המלח).
קניתי קילו או קילו וחצי (זו קופסא עגולה). עלה בערך 25-30 ש"ח. קניתי מספק חומרים כימיים (חן שמואל בקריות).
זה לא קל למצוא (לקח לי כמה שבועות לאתר אצל מי ניתן לקנות וגם מהספק ההוא יכולתי לקנות כי אבא שלי לקוח שלהם).
אגב, זה מצחיק, אבל אף אחד לא יודע מה זה פה (התקשרתי לבתי טבע, לבית מרקחת, חיפשתי און ליין).

אני דווקא השתמשתי בבוראקס ליום הולדת של הבן שלי להכנת כדור קופצני ו slime.
אני יודעת שאמא שלי השתמשה בו בארה"ב לכביסה, אבל לא ידעתי מה המינון של המלח הטהור (למיטב זכרוני המוצר שם זה מותג Borax). אשמח אם תעשיר את הידע שלי ואולי אשתמש בכמויות שנותרו לי פה (להפעלה ליום ההולדת הייתי צריכה מספר כפות מהחומר ונותר לי מלא!!!).

אפשר להשיג בחנויות שמתעסקות בקרמיקה

לא מוכרות קרמיקה, אלא ציוד לקרמיקאים.
אם את צריכה בנתניה, אני יודעת :)

את גם יכולה לחפש בגוגל אבקת בור, אני זוכרת שמצאתי ספקים די בקלות.

אוצה

New member
אני חושבת שזה לא אותו הדבר

אבקת בור היא חומצה (בצורת אבקה לבנה מסיסה) והבוראקס הוא מלח (גבישי) של חומצה בורית.
אני לא בטוחה שהשימוש הוא זהה.
למיטב ידיעתי, אלא שני חומרים המתבססים על בור, אבל אחד הוא בסיס והאחד הוא חומצה.
תאירי את עיני אם את יודעת מה ההבדל.
אגב, למה משתמשים באבקת בור בקרמיקה?

כשחיפשתי את החומר לא נתקלתי בזה

בעקרון בכל המקורות שמצאתי דיברו על חומר לבן מסיס במים, לפעמים צויין שהגבישים דומים לאלה של מלח רגיל.

זה משמש לגלזורה, אולי טעיתי כשקראתי לזה אבקת בור כי בדקתי באתר הקרמיקה בו מצאתי ושם מצויין השם בורקס, ולא אבקה.

אוצה

New member
לדעתי זה חומר שונה לגמרי

יש לי את ההרכב הכימי של הבורקס על המיכל.
וכן, הו אגבישי מסיס במים, אבל גם אבקת בור מסיסה במים אבל היא חומצה....לא בסיס.
שטויות, העיקר שקנית מה שהתכוונת

עוד לא קניתי, רק עשיתי מחקר :)

אני מתכוונת להכין אבקת כביסה ביתית ויש כמה מצרכים שאין בארץ (סבונים מוצקים בעיקר).

אוצה

New member
רעיו מדליק!

מוכנה לעזור לך לאתר חומרים שאת חושבת שאין פה... אני הפכתי חצי עולם (או חצי ישראל ) בחיפוש אחר בוראקס....

מצאתי מתכון מעניין אבל יש בו כמה סבונים

מוצקים אמריקאים שגרוסים תלוכו:

http://www.blissfulanddomestic.com/2012/01/homemade-mondays-homemade-laundry.html

חשבתי להחליף בסינטבון ובסבון מוצק של אסטוניש, אבל גיגלתי על הסבונים האלה - לכל אחד יש ייחודיות משלו, אחד עשוי משמנים לשני יש תכונות מלבינות, לא מצאתי תחליפים דומים בארץ, אז מחכה שאחי יטוס לחו"ל כדי לבקש ממנו (זה מנהג אצלנו, חוזרים מחו"ל עם חומרי ניקוי) ולנסות את המתכון המקורי.

את תוצאות הניסוי אשמח לפרסם :)

סמויה11

New member
אוצה וכולם, אם אתם צריכים עזרה באיתור

כימיקלים, יש מצב שוכל לעזור במידע.

סמויה11

New member
כן, אבל באופן כללי, גם לגבי מוצרים אחרים יש

מצב שאדע להפנות , למרות שרובם באמת לא מוכרים ליחידים אלא באריזות שלמות שמיועדות לתעשייה..

למעלה