Bonserin

Bonserin

שלום רב ברצוני לקבל קצת מידע על התרופה Bonserin אותה אני אמורה להתחיל ליטול יש לי מספר שאלות ספציפיות 1. האם התרופה ממכרת? כלומר מפתחים תלות? יש קושי להפסיקה? 2. יש תופעות לוואי ידועות ומוכרות? 3. האם הכדור נחשב ל"אנטי דיכאוני"? מה מנגנון הפעולה של הכדור? מה אני בעצם קיבלתי לקחת ? 4. הרופא אמר לי שהכדור יעזור לי גם לשינה (ויש לי בעיות שינה). זה מן הסתם אומר שנוטלים אותו בערב ? תודה רבה

קובי כ

New member
שלום ../images/Emo13.gif

1. התרופה איננה ממכרת אבל לא נוטים להפסקיה מייד אלא בהרגה תחת טיפול של פסיכיאטר. 2. תופעות לוואי ידועות ומוכרות בעיקר: יובש בפה, עייפות, נמנום, עצירות, ירידה בלחץ הדם כשעוברים ממצב ישיבה או שכיבה למצב עמידה. תופעות הלוואי הללו אמורות להעלם בהמשך הטיפול ובדרך כלל סובלים מחלקן רק בתחילת הטיפול. 3. הכדור נחשב לאנטי-דיכאוני. שייך למשפחה הנקראות נוגדי דכאון טטרה-ציקליים ובדומה לנוגדי דכאון טריציקליים - בונסרים מעלה רמות של חומרים מסויימים במוח (סרוטונין ונוראפינפרין) ובכך מונעת דיכאון. 4. כמו שכתבתי אחת מתופעות הלוואי הן נמנום ואכן מומלץ לקחת לפני השינה במידה ומדובר במינון חד יומי וכן - זה יעזור לך לשינה. בהצלחה בטיפול

תודה רבה קובי

אולי תוכל לעזור לי עם עוד שאלונת... במה הכדור הזה שונה מקבוצת ה ssri ? קב' זו לא טובה לי כי פשוט נחסמת לי השינה. לא נרדמת גם עם שני כדורי שינה. ניסיתי "מירו" - אותה צרה. כעת זה כבר יהיה הניסיון האחרון עם הבונסרין. הבנתי שהבונסרין שייך ל"דור הישן". מה זה בעצם אומר ? מה דעתך על שימוש בהיפריקום במקום כל הכימיקלים ?

קובי כ

New member
כמה תשובות ../images/Emo13.gif

1. קבוצת SSRI מגבירה רמות של סרוטונין במערכת העצבים המרכזית ובונסרין מגביר גם רמות של סרוטונין וגם של עוד נוירוהורמון שנקרא נוראפינפרין. 2. כמו שציינתי בונסרין בהחלט יכול לעזור בשינה. 3. דור הישן - זה אומר שהוא תרופה ותיקה בשימוש בניגוד ל-SSRI שיצאו לקראת סוף שנות ה-80. הבונסרין אם אינני טועה נמצא בשירות הרופאה משנות ה-50 (אבל אל תתפסי אותי במילה
) 4. היפריקום יכול להיות יעיל. קיים כעת תכשיר המיועד לטיפול בדכאון, הוא מחייב מרשם רופא והוא על בסיס היפריקום. הוא נקרא REMOTIV. הפסיכיאטר אמור להכיר את הכדור הזה ואת יכולה בהחלט להיוועץ איתו לגבי החלופה הזאת ולקבל ממנו מרשם רופא במידה וזה אפשרי להערכתו. בכל מקרה, זה שהיפריקום טבעי זה לא אומר שהוא משולל תופעות לוואי וזהו צמח מרפא, שבדומה לתרופות, יש לו גם אינטרקציות עם תרופות אחרות. בכל מקרה - שווה התייעצות עם הפסיכיאטר. בברכה,

שוב תודה קובי, עזרת לי מאוד ! ../images/Emo39.gif

אכן הפסיכיאטר הזכיר את ה remotiv , הוא נותן אותו למטופליו, וממליץ בחום. אם כי מעניין שלא הזכיר אותו עד שלא שאלתי על היפריקום... כפי הנראה נחשב ממש תרופה. אם בונסרין לא יהיה לי טוב יתכן וננסה את ה remotiv. האם אתה מכיר את תופעות הלוואי האפשריות של ההיפריקום ? נכנסתי לכל מיני אתרים של צמחים ומצאתי רק אזהרות כלליות בסגנון "להימנע משימוש בזמן הריון והנקה"... צמח "אנטי דיכאוני" בטוח יש לו תופעות לוואי, רק שאיני מצליחה למצוא פירוט בשום מקום ... אשמח באם תוכל לעזור לי. ואני אגב גם משתמשת בנוקטורנו. האם ההיפריקום יכול לפגוע בהשפעה של כדורי שינה ? נו, עשיתי ממך מומחה לצמחי מרפא... ממש מתנצלת אם הגזמתי. תודה רבה על עזרתך הרבה

קובי כ

New member
אני בהחלט גם מבין בצמחי מרפא

ובשביל זה אני כאן
ןבקשר לשאלתך לגבי היפריקום.. אם אנגלית לא מהווה בעייה ואני מניח שלא, אז כאן יש דווקא מידע שיכול לעזור
בברכה, http://nccam.nih.gov/health/stjohnswort/

למעלה