:Bodhidharma

אמת. אין מרחק מכאן לכאן ....כל ניסיון להשיג ...

הוא של המינד ....אז ..כל שנותר זה לעצור ....ולראות את מה שקיים כאן מלכתחילה ...אור ואהבה

זה פשוט

New member
כמה זמן לקח להבין את הדבר הכי פשוט הזה :)

אני כאן, המציאות כאן. כל דבר שעולה בה, כל מחשבה, הוא חלק ממנה ולא משנה אותה.
מה שבלבל אותי כ"כ זה הניסיון למצוא את האמת במילים השונות (דגש על השונות).
רק כשהניסיון הזה משתחרר אפשר לראות את הפשטות הזו..
&nbsp
&nbsp

זה פשוט

New member
היה לי חשוב לציין לעצמי

אל תתחיל איתי עכשיו, מי זה לי ומי זה עצמי. עברתי את זה כבר. גם זה קורה

המילים מסתירות את מה שנמצא כאן באמת ....

כמו המחשבות הן מופיעות מכאן ...מהאמת ....ונעלמות כאן ...ומצביעות על האמת ...הקבועה ....כל מה שמופיע ונעלם ...גופ ...מחשבות ...רגשות ..תחושות ...מופיע מכאן נעלם כאן ...ומצביע על כאן ...על האמת הקבועה ..המקיימת ...שקיימת מלכתחילה ...כל המשתנה יש לו תפקיד ...להצביע על המקיים אותו ....האמת שמכירה בו ...אור ואהבה

זה פשוט

New member
אפשר להעזר בדוגמאות מהיומיום.

יש כאן חדר ומחשב וכסא וגוף ומחשבות ומילים וכתיבה ופוסט ויש מציאות בה הדברים האלה קורים. הם לא נפרדים, הם לא יכולים להיות נפרדים, זה רק הגיוני.
מילים אחרות למציאות: מודעות, חיים, קיום, חלל, שדה מאוחד ועוד, לפי מה שנוח ומוכר.
&nbsp
עד דוגמא: השימוש בגוף ראשון כמתאר את מה שקורה- אני כתבתי את הפוסט הזה, אני התקשרתי לטכנאי. האני בראש כל משפט קבוע, כל מה שמופיע אח"כ תמיד משתנה. האני זה המציאות.
בעוד כמה דקות יבוא טכנאי המזגן אבל המציאות בה זה יקרה אינה משתנה בעקבות כך. היא נשארת קבועה ומאפשרת את הופעת הטכנאי. ("אני אבוא בין 10-12". חה)
&nbsp
המציאות ממשית אך בלתי ניתנת לתפיסה, כמו הציטוט שלייטפלייק הביא, ולכן הבלבול.
&nbsp

כל שנתפס אינו אמיתי ....הנתפס מצביע על ...

ההכרה שמכירה בו ....הממשות המקיימת .....אור ואהבה

"יש מציאות בה הדברים האלה קורים ".....אמת ....

האמת מקיימת ...מאפשרת ....לכל המשתנה ....להופיע כאן ...לרקוד את הרקוד שלו ...ולהעלם כאן ...זה קורה כאן ועכשיו ...זה אינו יכול להיות אחרת ...המשל והנמשל בו זמנית ...זוהי האחדות ....האי שניות ....כל שנראה ...נשמע ...וכל יתר מושאי החושים ...מצביע על האמת שמכירה בו ....אור ואהבה

זה פשוט

New member

המציאות אינה יכולה להיות אחרת ממה שהיא גם כשהיא מכילה מחשבות שמתנגדות לכך
ההכרה בכך הופיעה יום אחד ברחוב
והחקירה העצמית הופסקה.
לא נותר אלא להבחין בין מחשבות למציאות.
שוב
ושוב
ושוב
ושוב
ושוב
ושוב
ושוב
&nbsp
אתה עדיין חוזר על ההבנה הזו (ההבנה הזו עדיין עולה בתוכך) או שזה כבר יציב אצלך?
אתה לא חייב לענות, סתם רכילות :)
&nbsp

אין בעיה עם מחשבות .....הן כמו צפורים בשמים ...

כאשר אנחנו נטועים באמת ....אזי המחשבות מאבדות מכוחן באופן טבעי ...זה קורה מעצמו ....יכולות להופיע איזה שהן מחשבות שלא תהיינה...אין בעיה איתן ....כי זה מופיע מעצמו ונעלם מעצמו ...ואם זה מופיע ונעלם ...אזי כל שיש הוא להיות במה שנמצא כל הזמן ....באמת הקבועה שקיימת לפני הכל ...ומכירה במה שמופיע ונעלם ...אור וואהבה

זה פשוט

New member
כן, המחשבות מאבדות גובה

כשצעקתי על נהג שצפר ממושכות הבנתי שצעקתי על עצמי. מעשה די קוקואיסטי הייתי אומרת
כשראיתי שכעס ממחשבה מסויימת זה חלק בלתי נפרד ממה שקורה, מעצמי, הכעס נעלם.
&nbsp
תודה!

סינבד

New member
יקירתי, היי נא נחמדה אל עצמך

קחי את הזמן הנדרש להקשיב להרצאה הזו [URL]https://www.ted.com/talks/donald_hoffman_do_we_see_reality_as_it_is?language=he[/URL] (אני יודע שהצעתי את זה כאן לפחות פעם אחת בעבר).

המציאות שאת רואה היא תוצאה של החושים שיש לנו. המציאות שרבים מאיתנו מתעקשים על קיומה ומתלבטים מה אמיתי ומה דמיוני, מה קיים ומה אינו קיים וכו' וכו', איננה אלא מסך שמכסה על המציאות האמיתית. זו שאין לנו שום נגיעה בה כי היא מתקיימת מחוץ לתחום שהחושים והתפיסה שלנו מסוגלים לגעת בהם.

כשאת מבינה שזו "המציאות" משתנה הראיה. המילים מצביעות אז באופן יותר מדוייק אל המקומות שאליהם את רוצה להצביע. התובנה ש"הדברים עצמם" מתקיימים מחוץ לממלכת המילים.
הכל נעשה ברור יותר. אם כי בלתי נתפש בעליל

זה פשוט

New member
תודה סינבד יקר

יודעת שאתה "חם" על ההרצאה הזו אבל לא הייתי רוצה להוסיף ידע אלא להסתפק בלשים לב למה שיש וקורה הרגע. להכיר במחשבות כיצירה דמיונית של המציאות, אך לא לבלבל ביניהן. פשוט, לא? :)

הודעתך שוב הזכירה לי, אפילו יותר מאשר בפעם הקודמת,

את מה שכתבתי בפייסבוק שלי:
מה שקיים אינו נתפש
מה שנתפש אינו קיים

lightflake

New member
הייתי משנה טיפה

במקום המילה "קיים" הייתי שם את המילה "אמיתי'.

זה פשוט

New member
המורה "שלי" אומר אותו דבר, רק באנגלית

what is real can't be grasped, what is grasped can't be real
אפשר להתחקות אחר המקור, כנראה משהו בבודהיזם.

"אפשר להתחקות אחרי המקור"

אכן

המקור הוא לא "כנראה משהו בבודהיזם".
המקור הוא כאן, בתשתית של... זה.
ה"בודהיזם" הוא כמו מעין אצבע המורה לעברך, כאן, עכשיו.
וכך גם כל "שיטה" אמיתית אחרת; אצבע המצביעה עלייך. כאן. עכשיו.

*

פעם שאלו את אוספנסקי מהו מקור השיטה שהוא למד ומלמד.
"חפש את מקורה בך", היתה התשובה.

למעלה