BMP או JPEG

גמלמלים

New member
BMP או JPEG

שלום שלום, שאלה לי אליכם, אני יודע ש-BMP זה "מפת סיביות" והיא שומרת תמונה לפי פיקסלים ולא מאפשרת הורדת איכול. אני יודע ש-JPEG/JPG זה אופציה של כיווץ שאיפשהו מאבד פיקסלים כדי להוריד את גודל התמונה. השאלה היא - JPEG על איכות מקסימום (12) הוא פחות איכותי מ-BMP או לא ? אם כן, במה ? תודה רבה!

DaHunter

New member
אז ככה, (JPEG על רגל אחת)

המסך שלך יכול להציג 16.7 מיליון צבעים. BMP שומר את הצבעים בדיוק כמו שהם (24 ביט לכל פיקסל). כווץ JPEG "מתעלם" מהבדלים קטנים בצבעים וצובע שטחים שלמים בעלי צבעים דומים (שההבדל ביניהם אינו נראה או כמעט אינו נראה לעין) בצבע אחד. ככל שהאיכות של הכוון עולה, כך קטן ההבדל בין הצבעים שJPEG מאחד. ברמות איכות 7-8 ומעלה, העין האנושית לא מסוגלת בכלל (או כמעט בכלל) לזהות את איבוד המידע על הצבעים, כלומר את ההבדלים הזניחים בין הצבעים שJPEG מאחד. ברמה 12 תראה בשבילך בדיוק כמו הBMP (שוב, סביר להניח שגם 7,8,9,10,11 יראו 99.9% אותו הדבר בשבילך). תאורטית (או מתמטית - אם לדבר על אינדוקס הצבעים), JPEG הוא פחות איכותי בהרבה מBMP אבל כשהעין שלך לא יכולה לראות את זה, זה לא ממש משנה, נכון?

DaHunter

New member
וכמובן,

ככל איכות קובץ הJPEG עולה, כך גדל הקובץ. אבל אני חושב שאתה כבר יודע את זה.

preacher

New member
תיקון קטן

כיווץ JPG מבוסס על פיצול התמונה לשדות של בהירות וצבע במקום לרכיבי RGB, ואז כיווץ שמבוסס על חלוקת התמונה לריבועים קטנים והפיכת כל ריבוע למין משוואה מתמטית. גודל הריבועים ודיוק המשוואה משתנים בין שדות הצבע לשדה הבהירות כיוון שהעין קולטת בהירות בצורה יותר מדויקת מערכי צבע.

ll191

New member
אתה עדיין מקבל פחות איכות

גם על האיכות הכי גבוהה של JPEG יש כיווץ מסויים שבא על חשבון איכות התמונה, במה זה מתבטא? כששומרים באיכות הכי גבוהה קשה לראות את ההבדל בעין אנושית כי הוא נעשה באזורים הבהירים ביותר של התמונה. אם אתה רוצה לדעת עוד על JPEG יש באתר שאני מצרף הסבר מצויין.

ll191

New member
ובכלל עדיף PNG

שזה פרומט שגם מכווץ הרבה יותר טוב JPEG וגם האיכות זהה

למעלה