תפוח אדמה בתנור ללא תוספות כמו חמאה, גבינה ורטבים אינו נורא
ובהחלט מספק אנרגיה לגוף, וטוב לאכול עם הקליפה כי יש בה סיבים. צריך לקחת בחשבון שיש לו ערך גליקמי גבוה, כלומר הוא מעלה את רמת הסוכר בדם די מהר (לא מומלץ לחולי סוכרת).
 
רבים יוצאים נגד תפוחי אדמה אבל רבים מכירים גם ביתרונותיו:
 
במחקר שנערך בטכניון מינכן שבגרמניה נבדקה תחושת השובע המתקבלת לאחר אכילת עמילניים מסוג תפוח אדמה, אורז ופסטה. הנסיינים צוו לצרוך 150 גרם של בשר, ולצדם תפוחי אדמה, אורז ופסטה, באיזו כמות שירצו. התוצאה הוכיחה שהכי בריא ומשביע ללוות את הבשר בתפודים, ולא באחת התוספות האחרות. אוכלי התפודים הגיעו לשובע מכמות קטנה יותר, ובנוסף, רמת הורמון האינסולין שלהם הגיבה בצורה מאוזנת יותר. המסקנה: אכילת תפוחי אדמה בליווי בשר תתרום לכם לתחושת שובע מהירה יותר, שתוצאתה צריכת קלוריות נמוכה יותר.
 
עוד המלצה היא לאכול את התפוד על קליפתו, שכן הקליפה עשירה מאוד לא רק בסיבים תזונתיים, אלא גם בנוגדי חמצון טבעיים, מהסוג שמפחית בכ-80 אחוז את הנזק של הכולסטרול הרע.
http://www.mako.co.il/food-nutrition_diet/nutrition/Article-33cd1e8148b3621006.htm
 
מבחינת קלורית, תפוח אדמה בינוני אחד הוא שווה ערך לפרוסת לחם (90-100 קלוריות), והוא מספק פחמימות (אנרגיה), ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים, במיוחד אם אוכלים אותו יחד עם הקליפה.
https://www.tasmc.org.il/Be-Well/InterestAreas/nutrition/Pages/Potatoes.aspx
 
אם לא מטגנים את תפוח האדמה בשמן עמוק או מוסיפים חמאה, מרגרינה או שמן, ניתן לצרוך אותו במידה, אפילו אם ברצוננו להפחית ו\או לשמור על המשקל, כך שהנזק אינו גדול כפי שנדמה לנו. מבחינת קלורית, מנה אחת של תפוח אדמה קטן עד בינוני מכילה כ-75 קלוריות, השווים למספר הקלוריות שמכילה פרוסת לחם. כמו כן , תפוח האדמה מכיל מעט תאית ושומן ולכן נחשב למאכל משביע שאינו מכביד על הקיבה, אשר משמש כאחד מהמרכיבים החשובים לדיאטת רזון (1000-1200 קלוריות ליום) בארצות שונות, בעיקר באנגליה וארה"ב.
https://www.personaltrainers.co.il/מאמרים/תפוח-אדמה-הטוב-הרע-והלא-נורא
 
אולגה רז: תפוח אדמה – משמין? לא בהכרח! איך לאכול תפוח אדמה ולשמור על הגזרה
תפוח אדמה מספק פחמימות מורכבות שמספקות אנרגיה, ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים (במיוחד אם נאכל עם קליפתו). מבחינת הערך הקלורי – תפוח אדמה בינוני מספק כ-90-100 קלוריות. ערך קלורי דומה נקבל מגביע יוגורט או פרוסת לחם.
 
איך אוכלים תפוחי אדמה בצורה חכמה?
העדיפו תפוח אדמה אפוי או מבושל על פני צ'יפס ופירה
אם אתם מטגנים – השתמשו בתרסיס שמן ופרוסות דקות של תפוח אדמה
ותרו על רטבים שמנים שמעשירים את המנה בפי כמה וכמה קלוריות
https://www.olgaraz.co.il/?p=2948
 
תפוח אדמה הוא ירק שעשיר באשלגן. אשלגן לא מיוצר בגוף ולכן אחת הדרכים לצרוך אותו היא באכילת תפוחי אדמה. צריכת אשלגן מונעת מחלות לב, שבץ ומונעת את הידלדלות העצמות (אוסטיאופורוזיס). תפוח האדמה עשיר גם בוויטמין C ו-100 גרם תפוח אדמה מכילים כ-30% מהקצובה המומלצת של ויטמין C ליום. ויטמין C תורם לשיפור ספיגת הברזל והוא ידוע כמונע מחלות.
 
תפוח האדמה מכיל 30% מהקצובה היומית של ויטמין B6, ויטמין המסייע בחילוף החומרים של החלבון. הוא מכיל גם ברזל החיוני לתפקוד תקין של המוח ומונע עייפות וחולשה, סיבים תזונתיים, התורמים להסדרת פעילות מערכת העיכול ומגנזיום התורם לחוזק העצם, למניעת מחלות לב, כלי דם וסוכרת. תפוח האדמה עשיר בנוגדי חמצון המונעים סרטן, מחזקים את מערכת החיסון ומנטרלים רעלים.
 
בארצות שונות, כמו אנגליה וארצות הברית, תפוח אדמה משמש כמרכיב מרכזי בדיאטות המכילות בין 1000 ל-1200 קלוריות ביום, מכיוון שהוא אינו מכיל קלוריות רבות אך הוא משביע וגודש את הקיבה.
https://healthy.walla.co.il/item/2964247
 
כמובן, חלק ניכר מזה נכון רק אם מבשלים/אופים עם הקליפה, ורצוי לא זמן ממושך ולא במים. מניסיוני מיקרוגל עושה עבודה מצוינת בריכוך תפוחי אדמה (אין צורך במים) ואם מעוניינים בהשחמה ו/או תוספת פריכות, אפשר להשלים באפייה קצרה בתנור/ון.
 
לסיכום: תפוח אדמה אינו מזון כה נורא; יש בו ערך גליקמי גבוה (וזה חיסרון) אבל הוא גם משביע מאוד ויש בו ערכים תזונתיים נוספים. כמו בכל מאכל, השאלה איך גם איך מכינים וכמובן כמה אוכלים (כפי שאומרת סבתא "הכול במידה"
).