bluebud x ...

עדימ

New member
bluebud x ...

אז קניתי את האוזניות האלו לפני מספר חודשים כדי לרכב על אופני הכושר עם מוסיקה מבלי להפריע לסביבה.
היה לי חשוב שיהיו אלחוטיות כי עם חוט אני תמיד מסתבכת ומקור המוסיקה שלי מאז ומתמיד היה המחשב.
לפני שקניתי עשיתי מחקר שלם באינטרנט ביוטיוב חיפשתי ביקורות איפה שאני מכירה ויש מצב שגם שאלתי כאן אבל לא זוכרת האמת...
הן עלו לי כ900 ש"ח בהתחלה הכל היה סבבה אבל פתאום התחילו להן מצב רוח ותקלות אין ספור..
פעם אחת הן לא משמיעות כלום למרות שהמחשב/הטלפונן מראה חיבור ואני גם שומעת את הקול שאומר קונקטט,
פעם אחרת רק אוזניה אחת משמיעה, למשל זו עם הכפתורי שליטה,
פעם אחרת השניה.
ועכשיו זו שבלי כפתורים משמיעה ממש חלש.
בדקתי אותן גם מול הפלאפונים שלי ושל ההורים וכלום...
ניגשתי לאיידיגיטל בגללן כבר לפחות 3 פעמים.
כל פעם הנציג אומר להשאיר לבדיקה, אני משאירה, באה לקחת חזרה, תוצאות הבדיקה של הטכנאית מראות תקינות, מאפסת אותן, אני בודקת בחנות-עובד, באה הבייתה וזה שוב קורה... :( פעם אחת אפילו החליפו לי אותן בזוג אחר (אמא הלכה במקרה הזה בלעדי)
עד כה השתמשתי בהן מתחת לאוזן, אבל בגלל שהן נופלות לי בצד אחד (כנראה מזיעה וסיליקונים שלא ממש סופגים זיעה/יציבים) חשבתי לעבור מעל האוזן.
אחרי הרכבה קשה מעט הצלחתי ויושב יציב....
אבל באוזניה שיושבת בימן שומעים ממש חלש אם בכלל. זה מרגיש שאני משתמשת באוזניה אחת בלבד.
יכול להיות שהעובדה שאני משתמשת באוזניה מעל האוזן גורמת לירידה בהשמעה באוזניה אחת? לא נראה לי הגיוני...
זה מחרפן כל העסק הזה של לשלם על מוצר כזה ולקבל שירות די גרוע האמת בנוסף לתקלות. שפשוט אומרים לך תשאירי את האוזניות לבדיקה. גם הנציג שירות הלקוחות הטלפוני לא ידע מה להגיד לי לא הכיר את המוצר ולא הבין מה אני רוצה מחייו כשאני מבקשת ממנו פתרון לבעיה/פיצוי... אמר שיחזור אלי בראשון.
מה עושים? :(

steiff

New member
$#% אוזניות

עשיתי בשעתו מחקר שלם אחרי אזניות אלחוטיות לאופניים, לא לרכיבה עצמה (לא בטוח) אלא בשביל לדחוף לאוזן אחת בזמן הרכיבה כשמקבלים שיחה.
ה-Bluebuds-X עלו בגורל בסיבוב הראשון ועבדו יופי עד שיום אחד, אחרי בערך חודשיים-שלושה הן הפסיקו לעבוד. פשוט מתו מוות טבעי. זוג חדש (החלפה) עבד חודש ומת אותה מיתה טבעית. לא ניסיתי יותר...

נסי את Power-Beats האלחוטיים. יש להן מתקן שמושיב אותן מסביב לאוזן ואצלי הן שורדות יותר טוב את מרחזי הזיעה.

גם עם AfterShockz יש לי נסיון טוב בחדר כושר. לא כל כך לרכיבה משום שהמתקן עליו הן מורכבות לא נוח עם הקסדה, ובכלל לא מתאים לכל מבנה גולגולת.

עדימ

New member
גם ב Power-Beats האלחוטיים נתקלתי ושקלתי האמת...

אבל הצלחתי לזהות אם השלט בצד ימין או שמאל... (חוסר כשרון שלי כנראה...:/) וזה מאוד חשוב לי כי אני שמאלית וחייבת שהשליטה תהייה בצד שמאל
האמת שאת האוזניות האחרות שצויינו כאן-הקשת האחורית פסלתי דיי מיד כשנתקלתי בהן כי הן לא אין איר ולא מסביב לאוזן-משטח חלק ולא סיליקון אם הבנת אותי שזה ממש לא נוח לי באוזן..
המון שנים גם השתמשתי באוזניות עם קשת אחורית ממש מחוץ לאוזן-ספוג, אבל זה דיי מגרד... מה שלא קורה עם הסיליקון...
אז מה אתה אומר שורה תחתונה?
לדרוש מאיי דיגיטל כסף חזרה? אוזניות כמו אלה מתנה?
אני אשכרה מרגישה שאני מוציאה כסף ובסוף לא נהינת...:(
בכל מקרה נראה מה יגיד הבחור מחר...
אם הוא יציע את הX2 מתנה לקחת? בתקווה שהתקלות הנ"ל טופלו...

steiff

New member
השלט בשמאל

ולמרות שאני שמאלני בדעותי וימני בידי אין לי בעיה לשלוט בו בשתי הידיים.

לגבי אוזניות שנדחפות לתוך האוזן - הבעיה איתן בספורט, מעבר לעניין בידוד רעשי הסביבה (טוב בחדר כושר, מסוכן מאד ברכיבה בשטח/כביש) היא שהן גורמות להצטברות זיעה בתוך האוזן ולדלקות. חשוב להקפיד לנקז ולנקות היטב.

באשר להתנהלות הצרכנית מול איי-דיגיטל - ה״פאוור-ביטס״ נרכשו על ידי ״אפל״ כך שיש מצב שאפשר למצוא אותן בחנות של איי-דיגיטל. אם יסכימו להחליף או לא - זה כבר באמת לא תלוי בי. את הדגם החדש של ה״בלו-באדז״ ראיתי רק דרך האינטרנט ואין לי נסיון לחלוק לגבי יכולותיו ועמידותו.

עדימ

New member
לגבי נקיון וניקוז...

אני מקפידה בערך פעם בשבוע\שבועיים. כדאי יותר? נקודה נוספת שגרמה לי לפסול את הפאוור היא שאומנם יש להן קשת סביב כל אוזן כמו משקפיים, אבל חששתי שהן יציקו לי ולא יהיו נעימות על האוזן כי אני כבר עם משקפיים. כך שאפילו כשהבלובד מעל האוזן הן עדיין דקות יותר ופחות מפריעות. מה שאמרת על איי דיגיטל האמת ממש מפחיד אותי עכשיו...??חס וחלילה תקלה יהיה אותו סרט...??

steiff

New member
אזניות in-ear

לגבי תחזוקה של אברי הגוף: אני לא חושב שיהיה נכון שאייעץ לך דרך הפורום, ובפרט שאין לי כל הכשרה רפואית רלוונטית. אני יכול רק לשתף מנסיוני שכאשר השתמשתי באזניות in-ear עם ספוג מתנפח לאטימה מלאה של רעשי הסביבה (Shure 535) סבלתי מדלקות אוזניים כרוניות שחלפו כשעברתי לאזניות שלא אוטמות לגמרי. אז נכון שכשיש בחדר הכושר מוזיקה, היא מפריעה מאד, אבל דלקות באוזן מפריעות יותר.

הפאוור-ביטס מסתדרות יפה עם המשקפיים שלי. יש ביניהן יחסים של חשדנות וכבוד הדדי והן מצליחות לסבול זו את נוכחותה של זו למרות אי הנוחות הזמנית.

עדימ

New member
רגע, אז מסקרן אותי איך אתה מגדיר/נחשבות הבלובד X

אטומות או לא?
אף פעם לא השתמשתי בהן בווליום גבוהה (גם באחרות האמת/סתם ככשמעתי דרך הHDMI) האמת שבגלל החחשות של ספיגת זיעה ודלקות כשחיפשתי סיליקונים חלופיים נתקלתי גם בספוג שהאמת נראו לי פחות נוחות, אבל גם נתקלתי בסיליקונים יותר עגולים בyoutube שנאמר שהם ממש פותרים את בעיית ההחלקה/בריחה החוצה. אומנם מורים מעט מהאיכות אבל לא משמעותית.
רק להבהרה, הציעו לי כאן (אולי אתה?) פשוט לקנות מתאם BT ואוזיות רגילות טובות/פשוטות. עשיתי זאת לפני קניית הבלובד X אבל הן כל הזמן נפלו לי לכן חיפשתי תפשן כלשהו ואחרי שניסיתי תפשן כמו של דיבורית על אוזן אחת שלא תפש ונשבר (הזמנתי מאייביי בכמה גרושים כי לא מצאתי משהו יותר דומה מזה) עשיתי מחקר עד שהגעתי לבלובד X

steiff

New member
אטומות בעירבון מוגבל

מגיעות עם שלושה (ארבעה?) גדלים של אטמים מסיליקון שכל משתמש אמור להתאים לאוזן שלו. הנסיון שלי עם אטמים מסיליקון הוא שהם לא אוטמים רעשים מבחוץ באותה אפקטיביות כמו אטמים מספוג ומאחר ומלכתחילה לא חיפשתי אטימה מוחלטת לרעשים מבחוץ בחרתי מלכתחילה אטמים קטנים.

באשר למתאם BT חיצוני - היתרון העיקרי שלו שהוא מאפשר מבחר גדול יותר של אוזניות ולא מגביל את ההיצע רק לאלו האלחוטיות. זה מאפשר לבחור אוזנית בעלות איכות אודיו גבוהה יותר ו/או ישיבה נוחה יותר על האוזן ו/או אטימה טובה יותר לרעשים מבחוץ.
יתרון נוסף הוא שאם מתקלקל אחד מהשניים (אוזניה או מתאם) אפשר להחליף רק את הפריט שהתקלקל ולא את שניהם.
החיסרון הוא הסירבול והחוטים (עניין יחסי) ואטימות לרטיבות (זיעה).

בסופו של דבר תצטרכי לקבל החלטה...

עדימ

New member
מה דעתך אגב על Plantronics BackBeat Go 2?

יותר מוצלחות?
חברה יותר אמינה?
נראה לי שאלה באותו סגנון של הX ולכן יכולות להיות נוחות.

steiff

New member
לא ניסיתי. לא מכיר

מותג מוכר. בעבר היו להם אוזניות מחורבנות. לפני חצי שנה קניתי אזניה (לא לספורט, לאוזן אחת לשיחות בלבד) והיא דווקא עמידה ונוחה. כנראה שהשתפרו עם השנים. לא מכיר את הדגם הספציפי ולא יכול לחוות דעה.

עדימ

New member
סבבה תודה בכל מקרה האמת נראה לי שאוזניות שכוללות חוט לא

יתאימו לי בכל מקרה...

The Pinky P

New member
sansa clip

באמת שאין מכשיר יותר נוח ממנו לשמיעת מוסיקה בזמן ספורט...
קטנצ'יק, נתפס על המכנס,לא מורגש בכלל בזמן הפעילות...
את האוזניות את מעבירה מתחת לחולצה דרך פתח הראש ככה
שגם הן לא מורגשות.
יש לו סוללה אין סופית, לא מתקלקל בקלות (אני משתמש בו כמה שנים,
החלפתי פעם אחת אחרי שימוש של שנתיים בערך)
כניסת יו אס בי, כניסת כרטיס זכרון חיצוני, מגיע ב 2/4/8 ג'יגה שזה אומר אלפי שירים....

עולה בסביבות ה - 150 ש''ח לגירסת ה - 8,
אפשר להשקיע באוזניות איכותיות ובסביבות 300 ש''ח סגרת את הפינה
של מוסיקה בזמן פעילות גופנית.

עדימ

New member
זה נגן בפני עצמו או מתחבר או שאפשר פשוט לחבר בBT למחשב אם

אני רוצה?
כי שוב נגן נפרד מיותר אם ממילא אני מתאמנת רק בבית ולא בשטח...
קניתי אגב משהו פשוט בסגנון הזה של על החולצה בקליפס ומחברים אליו רגילות וכמובן נפלו. לכן עשיתי מחקר עד שהגעתי לבלובד X

AdiX

New member
ההמלצה שלי

כשהייתי רוכב בשטח עם אוזניות אז הייתי רוכב עם אוזניות דומות לאלו והן לא נפלו ועבדו מצויין, בנוסף זה זול ולא יקרה כלום אם הם יאבדו או יתבלו (אם כי הן אצלי שנים !)
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=844500

יש כל מיני דגמים דומים בסדרה, תחפשי כאלו שלא אוטמים את הצלילים מבחוץ, אם כי בכל מקרה מסוכן לרכב בעיר עם אוזניות.
תראי כאן:
http://www.zap.co.il/models.aspx?sog=e-headphone&db585233=585291

את האוזניות תחברי למשדר בלוטוס כמו זה ותתלי אותו על החולצה או תיק הרכיבה.
http://www.bmagniv.com/p/משדר-בלוטוס

יש המון דגמים דומים, תחפשי כאן (ברשימה יש גם מוצרים שלא שייכים)
http://www.zap.co.il/search.aspx?
keyword=%u05DE%u05E9%u05D3%u05E8%20%u05D1%u05DC%u05D5%u05D8%u05D5%u05E1

בהצלחה.

השילוב הוא נוח ולא יקר, את החוט העודף מגלגלים או קושרים. אני אישית מאוד מרוצה מהשילוב הזה.

עדי.

עדימ

New member
ייבדק

לגבי אטימות מהסביבה אני מאוד רוצה כי אני רוכבת אך ורק על אופני כושר ולא בשטח.

AdiX

New member
הדגם שלי הוא לא אטום

יש דגמים "פתוחים" שמכניסים רעשים מבחוץ בצורה סבירה למדי, צריך למצא אוזניות כאלו, הבעיה שהמוכר בחנות לא ידע לענות על זה ומצד שני אי אפשר לבדוק את האוזניות בדרך כלל אז אפשר "ליפול" על אוזניות שאוטמות לגמרי.

חלק מהזמן הייתי "תולה" את האוזניות על רצעת הקסדה ואז זה בכלל לא מפריע לרעשי הסביבה.
היום אני ממש לא רוכב עם אוזניות, מעדיף להיות מחובר לכל צליל מהסביבה ומהאופניים.

עדימ

New member
אבל שוב, אתה ואני רוכבים במקומות/אופן שונה לגמרי

אני רוכבת אך ורק על אופני כושר ולא בשטח לכן גם אני לא צריכה קסדה ואין לי איך לקשור את האוזניות כמו שתיארת. אז מה אכפת לי שיהיו אטומות/יפחיתו את הרעש מסביב? זה הרי גם פחות מפריע לסובבים אותי בבית (אופני הכושר וכל המכשירים שאני מתאמנת איתם בבית) לא ככה? חייבת לציין שלא ראיתי על האריזה אם הן אטומות או לא. איך/איפה ניתן לראות זאת?
זו אחת הסיבות העיקריות שאני עם אוזניות כאלה ואחרות המון שנים.

avikawa

New member
קצת פחות יוקרתי, אבל עובד טוב

אוזניות של SKULLCANDY, הכי פשוטות, יכול לרוץ איתן על הליכון וגם עושה איתם חצי שעה על מכשיר חתירה ללא צורך להדק
מחזיקות אצלי כבר שנתיים
לא לאודיופילים, אבל יחס תמורה לעלות מעולה
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=865241

עדימ

New member
סבבה בכל מקרה מצאתי במגרה אוזניות עם מתאם על החולצה

כמו שאמרת רק שהאוזניות עצמן נעלמו ונשארתי רק עם המתאים...
אנסה לחבר אותן לאוזניות טלפון רגילות בתקווה שיעבוד. המתאם של JABRA הם יותר אמינים מהאוזניות שבגללן פתחתי את הדיון הזה?
מהצצה בזאפ עכשיו ראיתי שיש להם דגמים בעיצוב דומה לבלובד X אבל המחיר לא פחות מטורף והשאלה אם הן אכן יהיו שוות את ההשקעה.
מקודם אגב אמא ואני דיברנו עם שני נציגים של איי דיגיטל (זה שאמור היה לחזור אלי) ועוד אחת ונחש מה הציעו-לגשת לחנות לתיקן כמו קודם!
אמא הודיעה שזו פעם אחרונה ואפילו איימה בפנייה למנהל החברה תביעה וכו' כמובן שזה הפחיד גם דרשה שבמידה וזה לא יצליח יפצו בדגם משופר יותר.
מה אתה אומר על כל זה?

steiff

New member
תראי עדי...

זה פורום אופניים, לא פורום צרכנות...
מילא הגעת לפה כדי להתייעץ בקשר לאוזנייות לאופני כושר. נניח שזה איכשהוא קשור לעניין הפורום. קיבלת מספיק מידע כדי לקבל החלטה.

אבל נראה לי שההתנהלות הצרכנית שלך מול איי-דיגיטל לא ממש קשורה לעניינו של הפורום הזה.

למעלה