BLEVE & UVCE הקפצת דיון

שאלה לתחילת שבוע

מהו BLEVE ? ומהו UVCE ? עכשיו הגדירו את הסכנות שנובעות ממצבים אלו וכיצד יש להיתמודד איתם או לטפל בהם?? תודה לסמל רמי אברהם משירותי כבאות איילון על השאלה

fireman

New member
חידון כבאות מספר 3../images/Emo70.gif

תודות לגיא מנשרוב ולרמי אברהם שבהתאם לבקשתי החליטו לסבך אתכם קצת יותר הפעם אני מקווה לתשובות רציניות ועינייניות בנושא בהצלחה לכולם!

ram9

New member
אני לא בטוח אבל....

לפי האינטרנט ויכולת התירגום שלי bleve-Boiling Liquid Expanding Vapor Explosion כלומר נגיד יש מיכל עם נוזל בתוכו והמיכל סגור וויש בעירה מסביב למיכל כשאר הטמפרטורה של המיכל תעבור את טמפרטורת האידוי של הנוזל יכול להיות שיווצר מצב שבו המיכל יתבקע ויגארום לפיצוץ הסכנה בכך אם הבנתי נכון היא החלקים שעפים מהמיכל ובעירה מחודשת כתוצאה מהפיצוץ דרכי התמודדות עם זה היא אספקת מים קרה ותמידית על המיכל כדי שלא יגיע לטמפרטורה האידוי של הנוזל ובקשר לדבר השני לא הבנתי ולא הצלחתי למצוא מה זה

הלו מה קורה ???

חברה מה קורה אין תשובות ??? רם9 תשובת נכונה חלקית חבר´ה תנסו לענות עד יום שבת ביום שבת בבוקר אני כבר יתן את התשובה לשאלה גיא

fireman

New member
הבהרה לגבי השאלה../images/Emo70.gif

לאחר שיחה עם גיא מנשרוב וכמה בירורים לגבי הנושא מסתבר שצופי האש אינם מכירים תופעות אלו אשר במקורן באות מתחום החומ"ס אני אישית הכרתי את תופעת ה BLEVE משום שהתעניינתי בעבר בסיכוני הגפ"ם(גז פחמימתי מעובה) אבל לגבי UVCE הצלחתי למצוא תשובה אך ורק באוגדן בו מרוכזת התו"ל לאירועי חומר כאשר התופעה נמצאת תחת אותו סיווג קבוצה מספר 2 שכוללת תופעות הקשורות בגזים. מעבר לכך שאלתי לא מעט כבאים וקצינים בתחנות כיבוי שונות בארץ לגבי התופעה ומסתבר שתופעת הUVCE אינה מוכרת גם להם, את התשובה בע"פ הצלחתי לקבל אך ורק מקצין חומ"ס שהוא מהנדס כימיה במקצועו. ולכן השאלה מועברת ונפתחת גם לכבאים ולקצינים בפורום
מהי תופעת ה UVCE? בהצלחה

חזי לוי

New member
uvce הדבר האמיתי

התפזרות של כמות גדולה של נוזל דליק ונדיף ויצירת ריכוזים בתחומי התלקחות. בעקבות מגע עם מקור הצתה תתרחש התלקחות מהירה (בשטחים פתוחים) או פיצוץ (בשטחים סגורים).

fireman

New member
שאלה

האם UVCE מדבר על תופעה של פיצוץ נפחי כאשר מדובר בשטח סגור? האם מדובר באותה תופעה?

והתשובה

אכן חזי צודק אבל למה לא המשכת אחי מה קרה נגמרה לך הסוללה ??? אוקי אני המשיך ויתן את התשובה אז מה היה לנו שם??? B L E V E B-BOILING L-LIQUID E-EXPANOING V-VAPOR E-EXPLONSION BLEVE מתרחש כאשר מיכל מלא חלקית בגז מנוזל נכסף לאש. הנוזל במיכל הופך לגז ונוצר לחץ של אדי הגז על המיכל ובשלב מסוים נוצר פיצוץ שבדרך כלל מתרחש בדפנות המיכל שכן זהו האזור החלש יותר במיכל יש לציין שלמרות במכלים ישנם שסתומים פורקי לחץ יתרחש שכן השסתום מוגבל ללחץ מסוים וכאשר קצב איוד BLEVE הגז גובר והשסתום לא מספיק לשחרר את הגזים במהירות ואז נוצר ה, BLEVE הסימנים המעידים על בלייב קרב הם ,1 .שינוי בצבע המיכל 2. שריקה משתום הפורק 3. פלומת הלהבה מתרחקת מהשסתום (סימן לעלית הלחץ במיכל) אופן הטיפול : מאחר ומדובר בסכנת פיצוץ הנחת היסוד לטיפול באירוע מסוג זה אינה אינה קירור המיכל ע"י תותחי גיזרה (העוזי) שכן יש חשש סביר לפיצוץ המיכל . כמו כן אין לכבות את הלהבה שיוצאת מתוך השסתום הלחץ חובה לבודד את האזור מאזרחים וסקרנים ויש לשקול פינוי אוכלוסיה כול הפעולות הנ"ל תלוי בסוג התרחיש שכן ישנם תרחישים רבים ושונים UVCE U-UNCONFINED V-VAPOR C-CLOUD E-EXPLOSION דליפת גזים דליקים לאוויר והיוצרות ענני גז הנעים אם כיוון הרוח עד למפגש עם מקור אש יוצרת פיצוץ (שריפה) כאשר נוצר בקע במיכל אשר גורם לדליפה יוצר מצב שהחומר הדליק יפגוש במקור חום (הצתה ) והשריפה תחזור חזרה למיכל ואז תתרחש פיצוץ או שרפה. אופן הטיפול 1. מאחר ומדובר בסכנת פיצוץ יש לשקול פינוי אוכלוסיה 2. יש לעצור בכל צורה את המשך הדליפה ע"י איטום המיכל 3. ריסוס אדי הענן 4. הרחקת כל מקורות החום באזור האירוע 5. הקמת סוללת עפר מסביב למיכל לספיגה של הנוזל וכ"ו

Ram 20

New member
תודה ../images/Emo13.gif

תודה רבה על השאלה והתשובה! תמיד טוב ללמוד משהו חדש. מה שאומר לי שאני צריך להתחיל להתעניין גם בתחום החומ"ס.

fireman

New member
גיא אני חייב לציין שכמה דברים

בתשובה פשוט לא מסתדרים לי מבחינת אסטרטגיה בטיפול באירועים מעורבי מיכלי גפ"ם במקרה של בעירה בגז היוצא משסתום הפריקה העלולה לגרום להרתחת הנוזל בתוך המיכל ולאחר מכן לגרום להתפוצצותו, אם כך ההתפוצצות נגרמת בגלל עליית הטמפרטורה של המיכל אז מדוע לא מקררים אותו במים? מה הטיפול במקרה של מיכל גפ"ם בוער? להמתין עד שיתפוצץ? בנוסף לכך עניין איטום המיכל לא נראה לי גם כן בתחום ההיגיון אחרי הכל איך אפשר לאטום מיכל בוער וגרוע מכך הוא שהאיטום יגרום לעליית הלחץ בתוך המיכל ללא אפשרות של פריקה, באיזשהו שלב יעלה הלחץ בתוך המיכל מעבר ללחץ שהמיכל יכול לשאת בו והוא יתפוצץ בכל זאת... אשמח את תסביר את הנושא בכל הקשור בטיפול באירועים בהם מעורבים מיכלי גז באופן מפורט יותר

Ram 20

New member
תשובה

לגבי ה-UVCE: לפי דבריו של גיא, תופעת ה-UVCE בניגוד ל-BLEVE מתחילה ללא מקור חום משום כך יש ביכולתנו לעצור אותה מלהתרחש. המיכל נבקע ונוצרת דליפה של הגז הדליק, הגז נע עם הרוח עד למקור החום ומשם מתרחשת תגובת השריפה עד תוך המיכל מה שלבסוף יוצר פיצוץ. בכדי למנוע מהפיצוץ להתרחש יש לאטום את המיכל הבקוע וכך אנו מונעים מהגז הדליק להתפשט ולהגיע למקור חום.

למעלה