תוספת קטנה ואולי לא קשור
אז ככה לפני שנתיים עשו לי הכרה עם BJJ,[אני התאהבתי מיד בשיטה היא מדהימה ואני מסכים כמעט עם כל מה שמשה מציין לגבי השיטה],ואחזור לשלי,מיד לאחר ההכרה חזרתי ללמד קצת ג'ודו,וסמבו קרקע הידע נובעה מעברי זה היה מזמן תאמינו לי, תלמדי אהבו את השיעורים שעשתי ואמרתי להם שזה רק להעשרה שלהם,וכבר אז עלה רעיון בדעתי להפוך אומנות זו,לכלי לטיפולי. מהזיכרון שלי מהימים שבהם עבדנו קרקע באימוני גו'דו ,וסמבו,פחדנו מחניקות,ומהמצב שבו אתה מנוטרל לחולטין ונתון לחסדי יריבך, זה גרם לפחד עד כדי ששיעורי הקרקע הפכו עם הזמן לסיוט, וכך התחלטי לאמץ את רעיון האימון הלא תחרותי שבעינין,התחלנו להיתגלגל,וזה היה כיף גדול,כל זה היה לפני שעברתי לאיקידו ישראל בפלורנטין,שם שמעתי שרונן לומד BJJ,ומיד פניתי אילו,והצעתי לו לעשות אימון קבוע של BJJ,הוא אמר שהוא מעונין וחשב על זה רבות לפני שפניתי אילו,שמחתי מאוד שהיה מישהוא עם ניסיון שלומד בפועל שילמד אותנו, אך מיד נוצרה בעיה התלמידים שלי שהצעתי להם שיעור על ידיי רונן לא התלהבו כל כך,שאלתי אותם מדוע הם מסוייגים,הם אמרו שהם פוחדים שזה יהפוך לתחרותי ואז הם יכנסו לפציעות,ותלמידה שלי אמרה שהיא פוחדת מחניקות ללא שליטה,מיד הבנתי את העניין התקשרתי לרונן ובקשתי ממנו פגישה עם התלמידה כדי שיבהיר את כוונות האימון,ואני מאידח הבתחתי שאני אשמור שזה לא יגלוש למקום של עימות ורק שינסו,החברה עד היום מתאמנים,והתלמידה משיחותי עימה מספרת שהמון פחדים נעלמו לה והיום היא אינה שוללת מאבק על הקרקע,בקיצור מה אני אומר,BJJ לא רק ניצחונות על היריב,אלא גם שיטה מדהימה שכיף באמת כיף להיתאמן בה,ואני וחברי תמיד יוצאים בחיוך ענק על הפנים מאימון. ישראל