Billboard 2010-2014

Billboard 2010-2014

לא יודע עד כמה זה יעניין אותכם אבל לפני כמה זמן נתקלתי באיזה שקלול של הבילבורד ל20 הלהיטים הגדולים ביותר עד כה בעשור הנוכחי - מ2010 עד 2014. הדירוג מתבסס על השמעות,מכירות,דירוג מצעדי וסטרימינג (ובטח אני שוכח עוד כמה פורמטים אבל אלה העיקריים- בעיקרון כל הדברים שהבילבורד משקללים כדי לקיים את המצעד הזה)
יש לציין שכמובן הכל יכול להשתנות אבל עד כה זוהי תמונת המצב :)

20 הגדולים :
1. LMFAO - Party Rock Anthem

2. Rihanna Feat. Calvin Harris - We Found Love
3. Gotye Feat. Kimbra - Somebody That I Used To Know (שיר השנה 2012)
4. Adele - Rolling In The Deep (שיר השנה 2011)
5. Robin Thicke Feat. T.I. & Pharrell Williams - Blurred Lines
6. Carly Rae Jepsen - Call Me Maybe
7. Pharrell Williams - Happy (שיר השנה 2014)
8. Lorde - Royals
9. Katy Perry Feat. Juicy J - Dark Horse
10. Maroon 5 Feat. Christina Aguilera - Moves Like Jagger
11. Bruno Mars - Just The Way You Are
12. Macklemore & Ryan Lewis Feat. Wanz - Thrift Shop (שיר השנה 2013)
13. Maroon 5 - One More Night
14. John Legend - All Of Me
15. Fun - We Are Young
16. OneRepublic - Counting Stars
17. Imgaine Dragons - Radioactive (השיר ששהה הכי הרבה זמן אי פעם בHot 100 המצעד המרכזי - 87 שבועות.)
18. LMFAO - Sexy & I Know It
19. Adele - Someone Like You
20. Katy Perry Feat. Kanye West - E.T.

פארל,אדל,קייטי,מארון 5 וLMFAO עם 2 נציגיות לכל אחד.

כמה אנקדוטות שלי :
* שיר העשור עד כה הוא דאנס אירופאי טהור שכמובן שמו לו ראפ וכל מיני נגיעות אורבניות. זה שלא עשו את זה בשנות ה90 ביורודאנס אבל אז הז'אנר היה באמת אותנטי והיה מורכב מאומנים באמת אירופאיים (אם כי גם עשו את זה באמריקה.) אלא שאז זה היה פלטפורמה ובלחץ שיר כזה היה מגיע ל5 בשבועי והעשור הזה זה המיינסטרים. רק להיראות שהדאנס (יחד עם המק' ה2) נכנס להם חזק ושאין באמת ז'אנר יותר מצליח ואהוב ממנו בעשור הנוכחי.

* מפתיע אותי שקייטי נכנסה דווקא עם 2 להיטים האלה. חשבתי שRoar וFirework הם הלהיטים הגדולים ואייקוניים שלה אבל מסתבר שהאמריקאים יותר אוהבים את הצד האורבני-עלק אפל שלה. זמרת פופ עם ראפר זה הדבר הכי מצליח שם.

*שימו לב לנוכחות מאוד יפה לאומנים לא אמריקאיים,במיוחד בטופ 10 - דבר כזה בחיים לא היה קורה בעשור הקודם. העשור הקודם הרדיו האמריקאי היה מעין גטו של הראפרים ואר אן בי ואומנים לא אמריקאיים בקושי הושמעו בו. מה גם שלרדיו בעשור הקודם הייתה יותר נוכחות וההורדות הדיגטליות נתנו את הטון בסוף העשור. טון שהולך להשתנות מעכשיו לכיוון סטרימינג.

*שיר השנה של 2010 TiK ToK לא נמצא כאן ובכלל יש רק נציגות אחת מ2010 - Just The Way You Are של ברונו. אותי זה מפתיע שLove The Way You Like לא נכנס ובכלל עוד איזה 1-2 מהשנה הזאת.
בקשר לTT זה פחות מפתיע כי הוא בעיקר שיר מ2009 והוא גם גם ב2009 וגם ב2010 - מה שגרם לו ליפול בין הכיסאות שהגיעו לשקלל את המצעד הזה.

כמובן שצריך לציין שזה רק חצי עשור והכל יכול להשתנות (שוב.)
מעניין מה מחכה לנו בחצי העשור הנוכחי

candyheart

New member
מעניין! זה דווקא פחות נורא משחשבתי שיהיה.

ציפיתי שהכל יהיה שירים סטייל מס' 1 ומס' 7 - חרושים ומעצבנים וכאלה שלעולם לא אהבתי, אבל דווקא הרבה פה אני מחבבת מאוד!

We Found Love ראוי מאוד אם כי הוא לא השיר האהוב עליי של ריהאנה בעשור הזה. גם אני ציפיתי ל-LTWYL פה.

Somebody That I Used To Know - מצויין ומפתיע שהוא פה באמת, כשיר לא אמריקאי. האמת שזה שיר שלגמרי שכחתי ממנו מאז גדולתו.

השירים ל קייטי מפתיעים לטובה! שני נסינגלים הכי אהובים עליי שלה! לא היה לי מושג שהם הכי מצלחים וציפיתי כמוך שאלה יהיה שירים כמו Roar ו-Firework ו-Teenage Dream הג'נרים.

One More Night
All Of Me
We Are Young
Radioactive

כולם חרושים אך טובים וכיף לראות את הגיוון היחסי פה.

כמובן ש-Royals והשניים של אדל מתבקשים.

כל השאר אני לא אוהבת עד שונאת אבל באמת שזה פחות ממה שציפיתי.
באמת מעט מאוד ראפ וR&B שזה מפתיע שמדובר באמריקה. יש פה שיר ראפ אחד בלחץ.

סה"כ אני מרוצה מהשכלול. באמת נקווה שהחצי השני יביא הרבה שירים טובים שיתנו תחרות לכל אלה.

תודה על הפרסום.

Brady

New member

LMFAO - לא הבנתי ואני עדיין לא מבין מה מצאו בחרא הזה. אני הראשון שיעוף על שירי טראש מקפיצים, אבל הוא לא אחד כזה כי הוא כזה משעמם!!!! זה דאנס לזקנות שמשחקות ברידג'.

2. Rihanna Feat. Calvin Harris - We Found Love

3. Gotye Feat. Kimbra - Somebody That I Used To Know (שיר השנה 2012) לא עפתי מעולם, אבל נחמד מאוד כמוזיקת מעליות
4. Adele - Rolling In The Deep (שיר השנה 2011)

5. Robin Thicke Feat. T.I. & Pharrell Williams - Blurred Lines לא רע אבל אין לי כח לזה
6. Carly Rae Jepsen - Call Me Maybe

7. Pharrell Williams - Happy (שיר השנה 2014) לא מתייחס, הבחור כזה מאוס ככה שדעתי לא תהיה הוגנת
8. Lorde - Royals
לא שאשמע את הדבר הזה כיום
9. Katy Perry Feat. Juicy J - Dark Horse
עדיין עובד
10. Maroon 5 Feat. Christina Aguilera - Moves Like Jagger

11. Bruno Mars - Just The Way You Are בלתי מזיק, אבל מי ישמע את זה?
12. Macklemore & Ryan Lewis Feat. Wanz - Thrift Shop (שיר השנה 2013) אמביוולנטי. פעם בא לי פעם לא
13. Maroon 5 - One More Night שיר להנות איתו 5-6 פעמים ואז לזרוק לפח. אה רגע זה כל המהות של להקת אדם לוין
14. John Legend - All Of Me
שקט
15. Fun - We Are Young
לשמוע בכיף 5-6 פעמים ואח"כ לשנוא לעד
16. OneRepublic - Counting Stars די, אין לי כח
17. Imgaine Dragons - Radioactive (השיר ששהה הכי הרבה זמן אי פעם בHot 100 המצעד המרכזי - 87 שבועות.) פחחחחחחח הסחפת אמיתית. שוב, נחמד כמוזיקת רקע בזמן שאתה עושה כלים, אבל אחרי 5-6 שמיעות קולות הברז יותר קוסמים.
18. LMFAO - Sexy & I Know It אתה לא ואני לא זוכר שומדבר מזה חוץ מהפזמון
19. Adele - Someone Like You
אדל היא הדבר הכי אוברייטד בעולם, אבל יש לה כישרון וזה אחד הטובים שלה
20. Katy Perry Feat. Kanye West - E.T
רק עם קנייה, הרגילה משעממת

מה אין גנגאם סטייל?
אגב מצחיק שהדארלינג האמריקאית טיילור סוויפט לא כאן.

המק' ה1 אם כבר הכי דאנס לילדים וטף

כל הילדים (וכמובן נוער) עף על השיר הזה שהוא יצא.
15-16 מדויק

&nbsp
דווקא אני נהנה מOne More Night הרבה יותר.
&nbsp
גנגם סטייל זה שיר שהצליח אך ורק בהורדות ובסטרימנג בצורה היסטרית אבל בקושי הושמע ברדיו ולכן גם לא הגיע למק' ה1 על אף ששה שבועות רבים בראש המצעד הדיגיטלי.
&nbsp
טיילור סוויפט נהייתה ממש פופ רק השנה ולכן זה קצת פגע על אף שהיה להיטי ענק פופיים החל מ2012 אבל כנראה לא מספיק בשביל ה20 הגדולים. בטח בעוד שנה SIO או BS ייכנסו לפה.
כמובן שאם היה שקלול של 20 האלבומים של העשור היא הייתה המובילה בו ולא האחרות.
&nbsp

למעלה