Biłgoraj ו - Tomaszów LUB

Old Cat

New member
Biłgoraj ו - Tomaszów LUB

חתיכת נסיעה מצפה לך. בדקתי באטלס, אני מניח שהכוונה למקומות המופיעים בתמונות המצורפות. (תמונה אחת כאן השניה בהודעה הבאה) בדקתי בלוחות זמני הרכבות של פולין. את יוצאת מוורשה? הרכבת ללובלין עוצרת בתחנת Puławy ומשם צריך לקחת מונית, בתקווה שתמצאי מונית במקום כזה ובתקווה שהנהג ידע לתקשר אתך ברמה סבירה. רכבת ל Biłgoraj יש אחת ליום, מגיעה אחה"צ או ערב. זה הרבה אחרי לובלין. תצטרכי או להזמין לינה במקום או לוותר על הרכבת ולקחת רכב ולחזור ללון בלובלין. בלובלין אני יכול להמליץ על מלון לא יקר אבל סביר במיקום ובתנאים יחסית למחיר, מלון HUZAR.

deebeebee

New member
התכנית היא לנסוע מוורשה ללובלין

ומלובלין לזמושץ. מלובלין לזמושץ התחבורה היא טובה (כל חצי שעה אוטובוס) גם יש לי שם של אדם בלובלין שיוכל לכוון ולעזור.

Old Cat

New member
תחבורה ציבורית

בוורשה מצויינת, הלוואי כאן בארץ תחבורה ציבורית ברמה כזו. אם את מתכוונת להיות קודם כמה ימים בוורשה, מציע לקנות כרטיס תלת-יומי שמאפשר נסיעה חופשית בכל אמצעי התחבורה הציבורית שם. קונים בדוכן RUCH הירוק-צהוב הנמצא בצד שמאל 2 דוכנים לפני דלת היציאה מאולם הנכנסים. גם שירותי המוניות בה מצויינים, ולהקפיד לקחת רק מונית רשמית השייכת לחברה ולא חאפרים שניגשים עוד בתוך אולם הנכנסים בשדה התעופה לתפוס קורבנות. שמעתי כבר על אחד ששילם 50 דולר במקום 50 זלוטי, כי הנהג סיפר לו שהמונה אצלהם מתוכנן מראש להראות מחיר בדולרים. מוורשה ללובלין יש רכבות בלי בעיה, ההבדל בין מח 1 למח' 2 הוא בעיקר שבראשונה קצת פחות צפוף (כי זה עולה עוד כמה זלוטי) והמושב מתחלק ל - 3 נוסעים ברוחב שלו ולא ארבעה. זמן הנסיעה פחות מ-3 שעות. לוח נסיעות תוכלי לראות ולתכנן את המסלול שלך בכתובת שנתתי מקודם. אוטובוסים ללובלין נוסעים גם כן, ממליץ על האוטובוסים הצהובים של חברת Polski Express, חברה אמינה שנוסעת בכל פולין. הנסיעה באוטובוס אורכת 3 וחצי שעות. לוח זמנים תוכלי למצוא באתר שלהם www.polskiexpress.pl למרות שהוא בפולנית אין בעיה לנחש מה רוצים כשבוחרים בצד שמאל את מנגנון תכנון הנסיעה Kreator Podróży. האוטובוס מתחיל מסלולו בשדה התעופה, ואוסף בתחנה שנמצאת במרכז וורשה ליד תחנת הרכבת 200 מטר על רח Jana Pawla II. בלובלין עצמה יש מקום נחמד לשהות בו, שקט ומרוחק מרעש מרכז העיר וגם לא יקר שנקרא HUZAR www.hotelhuzar.pl האתר בפולנית אבל הם מבינים אנגלית טוב. כשהייתי שם היה לא יקר יחסית והשירות בסדר. ממליץ לא להחמיץ את הביקור במצודת לובלין, ולראות גם קצת היסטוריה מקומית פולנית. לא רחוק משם לכוון מה שהיה "העיר הישנה" (כי עתיקה זה קצת מוגזם לומר....) יש את האיזור היהודי מפלני המלחמה ושם בבית שהיה בית ה"חוזה מלובלין" יש מסעדה נחמדה מאד כולל יינות גולן אם רוצים. מרכז הקהילה החדש שם גם לא רחוק יחסית. בית הקברות היהודי בלובלין קצת מרוחק להליכה רגלית, מציע לקחת מונית. בדרך אפשר לראות את המצודה. זה גם לא רחוק מתחנת האוטובוסים של לובלין. שימי לב שהעיריה Tomaszów LUB נמצאת עוד לפני לובלין, אם מגיעים מכוון וורשה. העיר הגדולה הקרובה ביותר היא Puławy.

Old Cat

New member
אוטובוסים מלובלין, חברה טובה

למעשה חברת PKS היא חברת האוטובוסים הלאומית של פולין שהופרטה (כמו רוב העסקים הממשלתיים לשעבר) והיום היא ברמה טובה. www.pks.lublin.pl אבל רק בפולנית, לא מצאתי באנגלית. בקישור המצורף לוח היעדים והזמנים המלה PRZEZ פירושה : דרך. לא יודע איך הגעת לאוטובוס כל חצי שעה, יתכן והכוונה לאוטובוסים פרטיים. יש אפשרות בפולין להפעיל אוטובוס פרטי בודד או שניים כעסק עצמאי ורבים עושים זאת. קנו בגרמניה אוטובוסים ישנים שיצאו שם משימוש ופתחו חברה קטנה של אוטובוס אחד או שניים או שלושה. ראיתי פעם בוורשה אוטובוס כזה שהצבע שלו מאד היה מוכר לי. התקרבתי וראיתי שיש על החלון האחורי גם מדבקות "גולני שלי". בפנים היו מדבקות האוסרות עישון, בעברית תקנית. מסתבר שמישהו קנה אוטובוס ישן של אגד, לקח אותו במעבורת ליוון או איטליה ומשם הסיע לפולין ופתח קו תחבורה פרטי של אוטובוס אחד אל העיר OTWOCK.

deebeebee

New member
במדריך של LONELY PLANET

וגם בספר של שטיינהרט-קציר כתוב כל חצי שעה ב-PKS וכל עשרים דקות במיניבוסים של חברות פרטיות.

רק לא שטיינהרט-קציר, הם מעודכנים

לימי הדינוזאורים, יש לי נסיון רע אתם רק מהדורות בשפה האנגלית ולבדוק ממתי העדכון

deebeebee

New member
המדריך הזה נכתב ע"י

קז'ישטוף דידינסקי הוא חלק מסדרת לונלי פלאנט משנת 2000. זה המדריך היחיד שמוכרים כאן. כל חנות ספרים שאני הייתי בה בתל-אביב, רמת-גן וגבעתיים מוכרים רק אותו. אבל את העדכונים לגבי רכבות, אוטובוסים הוצאתי מהאתר של לונלי פלאנט באינטרנט. גם לא מצאתי שום ספר אחר באנגלית.

Old Cat

New member
מתכננים נסיעות לפי מדריכי טיולים?

בפולין? להתבסס על מה שמישהו כתב לפני 10 שנים? נו טוב, אפשר לקבל ריגושים גם בקאזינו, יש יותר סיכויים.... גם כשאת מחפשת באתר של החברה עצמה, כלומר חברת האוטובוסים, שזה המידע הכי מעודכן ונמסר מטעם מי שמוציא את האוטובוס, הרי שלפעימם זו הצהרת כוונות ולא תכנון מבצעי. אם תתני לי, אפילו במסרים, את מועדי הנסיעה ותכנונה הבסיסי (כי שי הבדלים לסופי שבוע וחגים) אנסה להוציא המידע בפולנית מאתרי החברות ולהעביר לך אותו. בכל מקרה מציע לשמור מספרי טלפונים ולוודא בהגיעך לשם שאמנם הלו"ז תקף ויתבצע.

deebeebee

New member
לו"ז משוער

25-29.5 וורשה 29.5-1.6 לובלין ומאידנק, זמושץ, טומשוב לובלסקי, בילגוראי 1.6-2/3.6 קראקוב ואושוויץ 2/3.6 חזרה לוורשה עד סוף הטיול יתכן קיצור של יום באזור לובלין-זמושץ וגם בקראקוב. במידה וכן אז תיתכן נסיעה לוורוצלאב ליום אחד.

Old Cat

New member
יש כבר הזמנות

את טסה ביום רביעי זה, כך שהזמן ממש לחוץ. יש הזמנות כבר למלון בוורשה? אם לא אז אוכל להמליץ על פשרה טובה בין מחיר לתמורה. תלוי גם ברמה, כוכבים, וכד' שאת מחפשת.

deebeebee

New member
מה הפשרה?

לעיתים רחוקות אני מזמינה מראש, המיוחד לאור העובדה שלעיתים רחוקות אני נוסעת בעונת תיירות וגם כשנסעתי בעונת תיירות לא היתה לי בעיה למצוא מקום טוב במיקום טוב ובמחיר טוב.

Old Cat

New member
מצורף קובץ לגבי וורשה

אם את רוצה מלון זול קרוב למרכז וקרוב לתחבורה כדאי לשקול את Premiere Classe שמציע בעיקר חדר בסיסי נקי ונוח במקום קרוב לכל תחבורה ציבורית שתרצי. שום דבר נוסף, אפילו לא לובי. המחיר בהתאם. http://www.premiereclasse.com.pl האח הגדול יותר שלו הוא Campanille, באותו אתר. ארוחת בוקר טובה יותר ויש לובי ופקיד קבלה מסודר. אני מניח שאכסניה HOSTEL זה לא מה שאת מחפשת, אחרת הייתי ממליץ על Nathan's Villa. לגבי אוטובוסים מציע לחרוש את האתרים שקישורים אליהם נתתי מקודם. בהיותך בוורשה בקשי מפקיד הקבלה במלון להתקשר בשבילך ולוודא זמני יציאה של כל האוטובוסים ולהדריך אותך בהתאם. אבל שיהיו לך כבר הדפסות עם הפרטים והטלפונים של החברות הללו.

deebeebee

New member
אני לא מחפשת פאר

אבל אני כן מחפשת נקיון. הייתי מעדיפה שרותים ומקלחת פרטית טובה אבל בתנאים מסויימים אולי אתפשר. מספר פעמים טיילתי ברחבי אירופה וישנתי באכסניות טובות ונקיות ובמחירים נהדרים. אמנם עברו מספר שנים מאז אבל הייתי רוצה להאמין שאני עדיין צעירה ברוחי מספיק כדי להרגיש נוח במקומות כאלו.

Old Cat

New member
כולם נקיים ומסודרים, באכסניה כמובן

שאין שירותים פרטיים לחדר למעט כמה חדרים בודדים והמחיר בהם כמו במלון הראשון שהזכרתי. אכסניות נוער של ממש בהם זה יותר תנאים של בסיס צבאי משנות השישים לא אזכיר בכלל.

Old Cat

New member
המיקום הוא אחד המצויינים

שיכולים להיות. 300 מטר ממרכז חשמליות ואוטובוסים - ככר הקונסטיטוציה. מצד שני, היותה קצת מרוחקת ובתוך חצר פנימית מבטיח שקט. המקום די חדש ולכן מסודר. אם אין שאלת כשרות, ארוחת צהרים לא כבדה במיוחד אך משביעה, במקום שהפולנים עצמם העובדים בסביבה הולכים אליו ובמחיר של 15-30 ש"ח, נמצאת מרחק של חציית הכביש הראשי ועוד 50 מטר - ראי המלצתי U FLISU בדף וורשה שלי באתר של VT. תמיד במקומות כאלו אני עוקב לאן הולכים עובדי המשרדים והחנויות בסביבה, והולך לשם.

Old Cat

New member
ולגבי לינה בקרקוב אוכל לציין את

חדרי לינה JORDAN ברח' Długa 9 שזה 5 דקות ברגל מככר העיר הישנה ורק 10 דקות ברגל לתחנת הרכבת שמשם גם יוצאים אוטובוסים לכל מקום. הזמנים הללו ריאליים, הייתי שם בעצמי. זה לא מלון עם נוף ושירותי לובי, אלא חדרים בבית שבקומת הקרקע שלו נמצא משרד נסיעות גדול בשם זה, וניתן לקבל שם גם יעוץ על מקומות באיזור ודרך ההגעה לכל מקום בסביבה. סביר שיציעו לך הסעה שלהם מאורגנת לאושוויץ עם מדריך דובר אנגלית. שווה להתיעץ. ארוחות הבוקר שלהם זו חוויה, גם עשירה וגם בחדר שכולו ספריה גדולה באוירה וסגנון של המאות הקודמות. חשוב לבקש חדר שלא פונה לרחוב, כדי שלא להנות מרעש החשמליות עד חצות ומשעה 5 בבוקר. אמנם החצר הפנימית נראית כמו חצר אחרוית פנימית די מוזנחת אבל לפחות יש שקט. האתר: www.jotrdan.pl ושם את מקליקה בשורה הצהובה העליונה על Baza Noclegowa (בסיס לינת לילה) ושם בתפריט שבצד שמאל למעלה תבחרי את Pokoie Gośćinne - Kraków ותקבלי הפרטים שלהם, כולל טלפון וכתובת. משום מה אין להם אתר מעודכן באנגלית, למרות שהם דובהרים אנגלית מצויינת והמשרד מארגן טיולים בפולין לתיירים מכל עולם. הקישור Cennik בראש הדף יפתח חלון המחירים. הקישור Mapa יראה לך המיקום יחסית למתחם העיר הישנה והכביש הטבעתי המקיף אותה שממנו הכניסה ממילא רק ברגל.

למעלה