לא הבנתי
את בעצם אומרת שהמחקר לא היה תקין. זו טענה מאד חזקה. את בטוחה? בכל מחקר קליני כזה שמתנהל יש שתי קבוצות ביקורת, אחת פלסבו, והשניה תרופה קיימת. אני לא יודעת מה היא היתה ב BG12, אבל נראה לי בלתי סביר שלא היתה כזו. אני השתתפתי במחקר קליני מקביל כשהתנהל המחקר של ה BG12 (הייתי במחקר של התרופה של טבע, הלקווינומיד), שם היתה קבוצת פלסבו וקבוצת אבונקס. כלומר בודקים את היעילות של התרופה החדשה מול התרופות קיימות בו זמנית, באותו מחקר, על אוכלוסיות דומות.
כששקלתי את הטקפידרה (בכל זאת, תרופה חדשה לגמרי) הרופא שלי אמר שבדקו את היעילות של התרופה והיא הוכחה כיעילה בעשרות אחוזים יותר מאשר התרופות הקיימות בהזרקה - קופסקסון, אבונקס ואחרות. יותר מזה, חיכיתי לה כמה חודשים עד שיצאה לשוק, וכשיצאה מיד עברתי אליה. אני לא בקיאה בפרטים של איך התנהל הניסוי ומול מה בדקו אותו, אבל אני לחלוטין מאמינה לרופא שלי שנתן לי עיצה מהימנה. הוא מנהל מחלקת טרשת באחד מהמוסדות הרפואיים המובילים בעולם.
מה שאת אומרת בעצם זה שלא בדקו את התרופה ישירות מול תרופה אחרת, אלא את התרופה הזו מול פלסבו וקופקסון מול פלסבו, ואוכלוסיות המחקר היו אחרות (כלומר את ה BG12 בדקו על חולים חדשים ולגבי הקופקסון לקחו מידע על חולים יותר ותיקים). זו טענה שמעידה שהניסוי לא התנהל כמו שצריך. תופעות לוואי זה משהו אחר. זה בודאי משהו שכל אחד צריך להחליט לבד איך הוא מתייחס אליו. אבל הטענה שהניסוי לא התנהל כמו שצריך היא מאד חזקה. את יכולה לתת לינקים שיוכיחו את זה?