BG12 - למה אין הרבה שלוקחים את התרופה?

bali

New member
מנהל
ואת כבר לוקחת את הטקפידרה?

מה שבטוח זה שבהחלט הכי חשוב הרבה בריאות לכולנו, כל אחד עם הטיפול המונע שהוא בוחר.

ProgE

New member
פרופ' מילר

יסמין שלום,
אני מחכה לייעוץ אצל פרופ' מילר והתעודדתי לשמוע שהוא ממליץ על הטקפידרה.
קראתי הרבה עליה וכחולה חדש אני רואה בזה סוג של שדרוג תרופתי למחלה.

לבריאות.

אני כמו יסמין,,,הומלצתי ע"י פרופ' מילר ל-...

טכפדירה/BG12 וכעת ממתינים לשיווקה/לעלייתה על מדפי בתי המרקחת.
לגבי יעילות ותופעות לוואי-אינדיוידואלי(כרגיל...) ועד שלא אנסה,לא אדע...
הצלחה ויעילות לכל אלו שיטלו את התכשיר וגם לאלו שנוטלים את האחר!

Liat60

New member
אשמח לשמוע ניסיונך עם טקפידרה

הי

למרות שדעתי האישית על פרופ׳ מילר שונה משלך, והבנתי מלא מעט מכרים שהוא מציע לכולם טקפידרה בניגוד להמלצות קודמות שקיבלו מרופאים אחרים, לא פחות נחשבים בתחום, אשמח לשמוע איך לך היה בייחוד אחרי המינון המלא אחרי שבוע פלוס. טרם קראתי על מישהו מהארץ (לא כאלו מארה״ב) שהתנסה כך שאשמח לשמוע כמה שיותר חוות דעת אישיות בגוף ראשון...

בהצלחה לכולם
ליאת

ואוסיף שהתכשיר כבר אושר לסל התרופות ב-...

ינואר 2014 וכאמור בקרוב ייצא לשיווק על מדפי בתי המרקחת.

kanga21

New member
BG12 - למה אין הרבה שלוקחים את התרופה?

הי חברים.
לאחר נסיון של שנה וחצי עם גילניה שהיה מוצלח אבל "עלה" בתופעות לוואי, בעיות בכדוריות הדם ובתפקודי הכבד שבגללם הפסקתי לחצי שנה וקיבלתי התקף רציני...חשבתי שיציעו לי את התרופה החדשה BG12 שנכנסה לסל בחודש שעבר. אבל להפתעתי הרבה הרופאים בתל השומר ממש היו נגד...אין כמעט מטופלים שמקבלים את התרופה נאמר לי שם. מדוע? האם מישהו יודע? קראתי באינטרנט שהרבה חולים בארה"ב התלוננו על תופעות הלוואי הקשות של השלשולים והבחילות...האם מישהו כאן מקבל או עתיד לקבל את התרופה הזאת. אנא עזרתכם. אני בלי טיפול ואחרי סטרואידים וכעת עומדת בפני החלטה של איזה טיפול לקבל. תודה מראש לעונים! שיהיה לכולנו שבוע מעולה מלא בבשורות טובות!

Liat60

New member
Bg12 טקפידרה

הי
הבנתי שאין נסיון רב בארץ עם הטקפידרה והיו גם בארץ עם תופעות לוואי שציינת
בנוסף לטקפידרה תפעת לוואי של לימפופניה וירידה בספירה. כנראה שאם הגבת כך עם גילניה לא ירצו לראות
תופעות דומות או שיכולות להיות לך בעייתיות
אך זו רק דעתי. לתל השומר צוות נפלא (מניסיוני) ואחראי.

שיהיה בהצלחה בכל טיפול ובכלל

ליאת

דומיק

New member
אני חושבת שבארץ אין הרבה שלוקחים את התרופה

כי האישור הרשמי רק הגיע. עם הזמן יתחילו לרשום אותה. אבל מחוץ לישראל כן נותנים אותה והרבה. אני אחת מאלה שמקבלים (ארה"ב). לוקחת כבר 8 חודשים, אין התקפים ואין תופעות לוואי. אבל אני רק אחת, אין לי מושג מה הסטטיסטיקה. טוב שאמרת, אשאל את הרופא שלי בביקורת בעוד שבועיים.
אבל מה שמטריד אותי זה מה הם כן ממליצים? הרי גם לאבונקס ותרופות אחרות בהזרקה יש תופעות לואי. הנימוק המכריע של הרופא שלי כשהתחלתי לקחת את הטקפידרה היה שהניסוי הראה מעל לכל ספק שאחוזי היעילות שלה (וגם של הגיליניה) גבוהים משמעותית מאשר התרופות בהזרקה. אם אני מבינה נכון, קופקסון היא התרופה היחידה מבין התרופות בהזרקה שאין לה תופעות לואי. אבל מה שאתה מתאר אלה תופעות לואי שא) לא בטוח שיקרו, ו ב) גם אם כן יקרו, אולי דווקא לך יהיו במידה פחותה? הרי זה לא כמו טייסברי עם סכנת מוות. מה כל כך מטריד בזה? אם תתחיל שלשולים או בחילות וזה יהיה קשה מדי, אז תפסיק. לא ממש נורא. בכל מקרה נראה לי שווה את הניסיון, בשביל תרופה שעשויה לעזור לך משמעותית, לא? ברור אגב שהתרופה חדשה ולכן יותר מסוכנת. אבל אני מנחשת שאם עברת לגיליניה, זה כבר היה קו שני. אז אני לא ממש מבינה מה יכול להיות כל כך מסוכן בטקפידרה. או שאולי לא הבנתי משהו.

Liat60

New member
עוד קצת מידע על טקפידרה

תודה שעדכנת. זה חשוב לשמוע.

קצת אינפורמציה, שליקטתי בעצמי, שאולי תשפוך אור.(
(מודה שאני אוהבת למצוא כמה שיותר מידע אבל מוודאת את מקורותיו )
קודם כל גם לקופקסון יש תופעות לוואי, אין תרופה בלי ,כולל אקמול...

החברה מציינת בגאווה 2244 שנות מטופל כ נסיון (בהשוואה למיליון שנות מטופל עם רביף/קופקסון וכו׳)
אם למחקר של שנתיים עם תרופה טקפידרה נכסו 1529 מטופלים היו צריכים להיות 3058 במקסימום שנות מטופל, בכל מחקר לא כולם מסיימים אותו. 2244/3058 זה אחוז נשירה גבוה ממחקר באופן יחסי ליתר. היו לא מעט תופעות לוואי שלא יכלו המשיך.. אני שמחה לדעת שאצלך זה לא כך.
במחקר אחד שלהם (משניים) היה השוואה לפלסבו והיו כאלו שקיבלו קופקסון. הם לא השוו עצמם לקופקסון, הכל היה מול פלסבו. אבל כשניתחו את הנתונים לא היה הבדל ממשי מול קופקסון בחלק מהנתונים...
לידע כללי במחקרים של תרופות חדשות חולים חדשים עם פחות התקפים ושנות מחלה לעומת המחקרים הישנים עם תרופות הוותיקות כך שאי אפשר להשוות יעילות כי לא עשו מחקר כזה... אלא מול פלסבו.
מקווה שקצת שפכתי אור.. או שבלבלתי יותר (-;

ליאת

דומיק

New member
לא הבנתי

את בעצם אומרת שהמחקר לא היה תקין. זו טענה מאד חזקה. את בטוחה? בכל מחקר קליני כזה שמתנהל יש שתי קבוצות ביקורת, אחת פלסבו, והשניה תרופה קיימת. אני לא יודעת מה היא היתה ב BG12, אבל נראה לי בלתי סביר שלא היתה כזו. אני השתתפתי במחקר קליני מקביל כשהתנהל המחקר של ה BG12 (הייתי במחקר של התרופה של טבע, הלקווינומיד), שם היתה קבוצת פלסבו וקבוצת אבונקס. כלומר בודקים את היעילות של התרופה החדשה מול התרופות קיימות בו זמנית, באותו מחקר, על אוכלוסיות דומות.
כששקלתי את הטקפידרה (בכל זאת, תרופה חדשה לגמרי) הרופא שלי אמר שבדקו את היעילות של התרופה והיא הוכחה כיעילה בעשרות אחוזים יותר מאשר התרופות הקיימות בהזרקה - קופסקסון, אבונקס ואחרות. יותר מזה, חיכיתי לה כמה חודשים עד שיצאה לשוק, וכשיצאה מיד עברתי אליה. אני לא בקיאה בפרטים של איך התנהל הניסוי ומול מה בדקו אותו, אבל אני לחלוטין מאמינה לרופא שלי שנתן לי עיצה מהימנה. הוא מנהל מחלקת טרשת באחד מהמוסדות הרפואיים המובילים בעולם.
מה שאת אומרת בעצם זה שלא בדקו את התרופה ישירות מול תרופה אחרת, אלא את התרופה הזו מול פלסבו וקופקסון מול פלסבו, ואוכלוסיות המחקר היו אחרות (כלומר את ה BG12 בדקו על חולים חדשים ולגבי הקופקסון לקחו מידע על חולים יותר ותיקים). זו טענה שמעידה שהניסוי לא התנהל כמו שצריך. תופעות לוואי זה משהו אחר. זה בודאי משהו שכל אחד צריך להחליט לבד איך הוא מתייחס אליו. אבל הטענה שהניסוי לא התנהל כמו שצריך היא מאד חזקה. את יכולה לתת לינקים שיוכיחו את זה?

Liat60

New member
הבהרה למה שרשמתי

הי
לא אמרתי שהמחקר לא היה תקין. הסברתי שמחקר Confirm

www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa1206328
השוה כל תרופה בנפרד מול פלסבו. לא השוו ראש בראש טקפידרה לקופקסון. השוו טקפידרה מול פלסבו ו׳ קופקסון מול פלסבו. כשבדקו יעילות במניעת הידרדרות המחלה disability (שזה מה שהבנתי מהרופא שלי שהרופאים רוצים לראות, 0.2 או 0.35 התקפים בשנה לא משנים להם כי כשיש התקף למישהו זה 100%) וניתחו את שתי התרופות לא היה הבדל...

במחקר הזה, היתה יעילות משתנה של (לטקפידרה) 44%-51%
כך שהטענה שיותר טוב מקופקסון או תרופה אחרת לא נבדקה שם כלל

זהו, מקווה שהבהרתי
ליאת

דומיק

New member
קראתי את המאמר וכמה הערות

אני לא רופאה, אבל לפי מה שכתוב:
1. המאמר הזה פורסם תוך כדי המחקר, אחרי שנתיים. לא ראיתי בשום מקום שאלה התוצאות הסופיות. זה נראה כמו מאמר אחד מתוך הרבה על המחקר הזה,
2. המאמר הספציפי הזה משווה רק בין BG12 לבין פלסבו. אין שם איזכור לקופקסון... לא בטוח מה אני מבינה מזה. אני מסכימה איתך שלא ממש חוכמה להשוות BG12 לפלסבו. השאלה איך השוו בין התרופות.
3. אני מניחה שהרופא שלי יודע על מה הוא מדבר כשהוא טוען בתוקף שזה עדיף על התרופות הקודמות. יש גם אחרים שטוענים את זה. אני בטוחה שלא כולם. אני מודה שאין לי מספיק ידע רפואי כדי לבסס את ההנחה הזו. אני יודעת שהוא ריכז מחקרים גם ב BG12 אצלו בבית החולים (וגם מחקרים על טייסברי ועל תרופות אחרות). יש לו שם מאד טוב, והוא לא הסכים למשל לתת לי גיליניה בגלל נתונים רפואיים מסויימים למרות שמאד רציתי. כך שאני לא חושבת שהוא מנסה לדחוף לי תרופות חדשות סתם.
אז כמו תמיד לא נשאר לי אלא להאמין לרופא שלי :)

אגב, לדעתי כן חשוב להוריד את קצב ההתקפים. גם אם כל התקף הוא 100% זה משנה אם יש לך התקף אחד בשנתיים או שניים בשנה. זה יותר נזק פוטנציאלי מצטבר. יותר חשוב כמובן להוריד את הסיכוי ל disability, אבל גם הורדת ההתקפים משמעותית.

ProgE

New member
טקפידרה

הי דומיק,
הפוסט שלך עזר לי מאוד!!
אני כבר כמה חודשים חוכך בדעתי אם להתחיל בטיפול שהמליץ לי הרופא המטפל באבונקס או לחכות לטקפידרה שתופץ ופשוט להתחיל איתה, והנה באת ותיארת התנסות חיובית עם טקפידרה.
בשל ניסיונך אודה לך אם תוכלי קצת להשוות בין האבונקס לטקפידרה. תופעות לוואי של זה ושל זה, מניעת התקפים וכד'.
תודה והרבה בריאות.

ProgE

New member
אופס...

עכשיו קראתי טוב יותר פוסט קודם ואני רואה שתיארת את מה ששאלתי.
ד"א - גם אני מאמין לרופא שלך...

דומיק

New member
אין לי יכולת לצערי להשוות בין טקפידה לאבונקס

כי מעולם לא לקחתי אבונקס. קח בחשבון שהניסיון שלי הוא רק שלי... זה לא סטטיסטיקה. בכל מקרה, עד כמה שהבנתי מגעת, אין בתרופה סיכונים משמעותיים, אז לנסות לא יכול להזיק. זה משהו שהייתי בודקת. אחרי התגובה שהיתה מעלי, תשאל את הרופא מה הניסיון הסטטיסטי בעולם. האם היו תופעות לואי מסוכנות, עד כמה הסיכון לתופעות לואי באופן כללי גבוה, דברים כאלה.
בהצלחה ורק בריאות!

bali

New member
מנהל
אני רוצה להדגיש משהו

כל מטופל מגיב קצת אחרת לטיפולים המונעים. כל חוויה של מטופל היא אישית ואי אפשר להסיק מכך על איך אחרים יגיבו לאותו טיפול.
ההשוואות נעשות רק במחקרים מדעיים עם הרבה נבדקים.
את ההחלטה באיזה טיפול מונע לבחור צריך לעשות בהתייעצות עם הנוירולוג המטפל שמכיר את המחלה הספציפית של המטופל, ואת המחקרים.
אנחנו יכולים רק לשתף בחוויה האישית שלנו כמטופלים.

למעלה