beware we share the air

eyal bo

New member
beware we share the air

שלומות, אני מאותם אלה שחולקים עימכם את האויר ונוהג לערבב את אותו באמצעות פחנוע. ביום שישי טסתי באיזור התבור ("איזורי מגידו") והבקר הזהירני מפני פעילות של מצנחי רחיפה. אמנם לא היו כאלה בסביבה באותו זמן, ברם הבקר לא יכול היה להגיד לי באיזה צד של התבור הם נמצאים. אודה למי מכם שיוכל לעדכנני היכן אתם נוהגים להסתובב, על מנת שאדע להתרחק ולא לסכן אף אחד מאיתנו. תודה.

ArieJ

New member
אייל שלום

אתר ההמראה הראשי נמצא בחלק המערבי של התבור, בצמוד לכביש הגישה למנזר. כמו כן, קיים אתר פחות פעיל בחלק הצפוני בצמוד למנזר. לרוב טסים מגובה אתר ההמראה, ומנסים להגיע הכי גבוהה שאפשר 1000 מטרים מעל פני הים -ואפילו יותר. הגובה המרבי תמיד תלוי מזג אוויר ואי היציבות האטמוספרית. רוב טיסי המצנחים המוסמכים מכירים את נתיבי התעופה שלך ושל חבריך, ומתחשבים באלו בדרכם לכוון מזרח, בטיסות המרחק. אך לצערי יש כמה פורעי חוק שהידע שלהם בנתיבי התעופה לא ברור וידוע. בברכת שבוע טוב וטיסות מהנות. אריה

eyal bo

New member
היי,

ראשית - תודה על התשובה המפורטת והמהירה. אנסה להעביר המידע לאלה הנוהגים להסתובב שם. אכן הבקר הודיע שהרום המרבי של מצנחי הרחיפה צפוי להיות 3000 רגל מעפ"י. דרך אגב, פורעי חוק לא חסרים (בשני הצדדים לצערנו...), אבל כל הסביבה היא חלק מאיזורי האימונים של מגידו (איזור א' וב'). איזורי האימונים מוגדרים עד 2000 רגל מעפ"י ובאופן עקרוני ניתן לטוס בהם באופן חופשי וללא מגבלות מעבר לטריטוריה הרוחבית והרום, כך שלא כל מי שטס ומתקרב אליכם בהכרח פורע חוק. כמובן ישנו הנתיב, שעובר ממזרח להר התבור ונתיביו ברום 2500 ו- 3000 רגל - עפ"י כיוון הטיסה. בברכת "מפגשים על הקרקע בלבד". איל

Haim raveh

New member
אייל

המצנחים נמצאים בכול המרחב באיזור התבור. אני מקוה שאתה טס CVFR והדרך להמנע היא באמצעות האות V "ראיה". פקח עיניך ולא יהיו שום תקריות.גם אני עושה כך. חיים רוה

למעלה