Best Of April Mixtape

חולוני

New member
Best Of April Mixtape

כרגיל אצלי, הגיע הזמן לסכם את חודש אפריל עם המיקסטייפ של השירים שהכי אהבתי החודש בכל הסגנונות שאני שומע. אז תשמעו, תהנו ותגיבו. להורדה כנסו לכאן הטראקליסט: 1. Mark Ronson feat. Santo Gold - Pretty Green (קאבר ל-The Jam) 2. Santo Gold - Creater 3. Bjork - Innocence (הפקה של טימבלנד) 4. Pase Rock feat. Amanda Blank - Sexy MF (DJ Eli Mix) (לא סופרים, זה לא קאבר לפרינס) 5. Sa-Ra feat. Talib Kweli - Feel The Bass 6. Timbuktu - Karmakontot (Samuel Remix) (מוקדש לתומאס) 7. Justice - D.A.N.C.E 8. Kenna - Out Of Control (הפקה של צ'אד הוגו מהנפטונז) 9. Diplo - Young Folks Pussy (ב-24 במאי הוא מגיע לאומן 17!) 10. Chromeo - Bonafied Lovin' (Tough Guys) 11. Arctic Monkeys - 505 12. Elliott Smith - Thirteen (קאבר ל-Big Star)

כמה מעפן אתה יכול להיות?

אתה שם את השיר הכי גרוע מהאלבום המופלא של מארק רונסון?

חולוני

New member
כמו שדיון כבר אמר - איכות היא ממך והלאה.

Santo Gold היא ה-M.I.A של 2007. להוכחה - בדוק את שיר מס' 2 במיקסטייפ, הפיק אותו Switch שמפיק גם באלבום החדש של M.I.A.

TakTik

New member
נוריד ונשמע../images/Emo45.gif + אוסף משלי:

אז קודם כל, כבוד חולוני, אהבתי מאוד את ה2 הקודמים,ואשמח לשמוע את האוסף הזה. דבר שלי, אוסף Essence שעשיתי ל 101... הנושא: החיבור הותיק כבר בין היפ הופ לבין רוק. למי שלא יודע מה זה Essence - מדובר בפרוייקט ב 101 שבו אחד הגולשים לוקח אומנים/מפיקים/סגנונות מוזיקלים ויוצר אוסף הכרות בסיסית או אוסף שממצא את העניין +הסבר קצר (או במקרה שלי, ארוך
) מה שיוצר דרך נוחה להכיר דברים חדשים. אה, וכמובן יש אותו להורדה ב 101 למי שרוצה. הנה החלק הראשון: הפעם החלטתי לעשות אסנס על סגנון מוזיקלי, או ליתר דיוק, על שילוב מיוחד בין 2 סגנונות מוזיקליים. היפ הופ ורוק. מאז שנות השמונים,כשההיפ הופ פרץ למיינסטרים, ניסו לשלב בין היפ הופ לרוק, בין אם זה בצורת שירי רוק מעורבבים בהיפ הופ, או שירי היפ הופ שמסמפלים שירי רוק. הבאתי לכם את העיקר וההיסטוריה, לפחות את החלק ממנה שהצלחתי לדחוס ל2 דיסקים. המון מוזיקה טובה,שילובים מעניינים והמון המון דיסטורשן וקיקים. רק דבר אחד יש לי לציין- למה שמתי תמונה של חרדי מקריח לאוסף: אז זה אולי האדם הכי דומיננטי בשילוב הזה, שימו לב כמה שמו חוזר בהסבר על השירים - ריק רובין - מפיק אגדי בתחום הרוק, ההיפ הופ ובשילוב בניהם. אני חייב לומר שרציתי להכניס עד מלא שירים והרכבים, אבל לא יכולתי, ובגלל שרציתי לדחוס עד ועוד האוסף מחולק ל2 חלקים. Vol 1 - החיבור הרגיל בין היפ הופ לרוק - שיתופי פעולה בין הרכבי היפ הופ להרכבי רוק או מוזיקאים שמשלבים בין של הסגנונות במוזיקה. Vol 2 - סימפולים סימפולים סימפולים - שירי היפ הופ שמסומפלים משירי רוק, בין אם יותר מצד הדיסטורשן ובין אם מהצד העדין יותר, שימו לב, בסוגריים השיר המקורי שסומפל. והנה רשימת השירים + הסבר קצר על כל אחד -

TakTik

New member
חלק שני :

Hip - Hop - Rock Vol 1 - The Combination 01 - Run-D.M.C. ft. Steven Tyler & Joe Perry Of Aerosmith - Walk This Way – הראשון! ההצלחה המסחרית הראשונה לשילוב בין היפ הופ לרוק, ראן די אם סי לקחו שיר ישן של ארוסמית, שיחקו איתו, וגררו את סטיבן טיילר וג'ו פרי לנגן איתם את להיט ההיפ הופ הראשון שהגיע למקום ראשון בבילבורד, וככה גם הזניקו את הקריירה של עצמם וגם החזירו לתודעה את ארוסמית המקרטעים (טוב נו, נסלח להם על זה) 02 - Public Enemy & Anthrax - Bring The Noise – הפעם החידוש דווקא בא מהצד של הרכב הרוק. הרכב המטאל אנתרקס לקחו בסוף שנות ה80 את השיר הקלאסי של פאבליק אנאמי Bring The Noise ועטפו אותו בכמויות דיסטורשן שהיו מפחידות את רוב זומבי. החידוש היה להיט מפתיע עם קליפ אדיר. כנראה יש משהו בראפ הדומיננטי של צ'אק די על דיסטורשן שעושה טוב....ופלייבה פלייב? הוא סתם מלך. 03 - Xecutioners & Linkin Park - It's Goin Down – הפעם קופצים כמה שנים קדימה, לעד שיתוף פעולה. לינקין פארק, הרכב רוק-נערים עם זיקה חזקה להיפ הופ, משתף פעולה עם צוות הדי ג'ייז המעולה "אקסקיושינרז". התוצאה – סקראצ'ים מהעולם הבא, ראפר מעולה שלא מקבל מספיק קרדיט (מייק שינודה שלרוב יוצא מוצלח) ומקצב בנוי גיטרות מצויין. והדבר הכי מגניב שהשיר הזה אשכרה היה להיט...אולי יש עד תקווה למוזיקה טובה שגם מצליחה. 04 - Dmx, Ozzy & O.D.B - Nowhere to Run (Vapor Trail) – ריק רובין מרים את ראשו. הארדקור ראפ פרנואידי של די אם אקס, אול דרטי בסטרד עם פזמון של אוזי אוזבורן (הוא עשה מוזיקה לפני שהיה כוכב ריאלטי...כן, בדיוק כמו ג'קו אייזנברג) מתוך האלבום של סאות פארק "Chef aid" שהיה בלנד של שירי היפ הופ מעולים יחד עם שירי רוק ופאנק, שנוהל מוזיקלית ע"י ריק רובין. תשיגו לעצמכם את האלבום! 05 - System Of A Down & Wu-Tang Clan – Shame – ריק רובין בפעם השניה. השיר הזה הופיע באוסף שנקרא Loud Rocks שהיה כולו שילובים בין אמני היפ הופ שמבצעים קלאסיקות של עצמם יחד עם להקות רוק. ביג פאן עם אינקיובס,אוזי אוסבורן וטומי לי עם הוו טאנג, שוגר ריי והאלכוהוליקס ועד ועוד. מתוך האוסף הזה, בלי ספק השילוב הכי טוב, ופשוט שיר אדיר, כלימה על כושי! וו טאנג קלאן יחד עם סיסטם אוף א דאון. חשבתם שוו טאנג היו הארדקור לפני?....מצפה לכם הפתעה. האוסף כמובן הופק כולו ע"י ריק רובין. 06 - Saul Williams – Telegram – הפעם מדובר באומן היפ הופ שמשלב כבר הרבה זמן בין היפ הופ לרוק. סול וויליימס למי שלא מכיר, הוא מגוון
. יש לו המון שירים שמשלבים בין רוק להיפ הופ, וטלגרם הוא אחד מהם. מה גם הדבר המעניין הוא שבשיר הזה סול כותב "מכתב" להיפ הופ שבו הוא מטיח בו את כל הטעויות שעשה, כל זה על ריפ רוק דומיננטי. ריק רובין אגב, הפיק גם לו את כל האלבום הראשון, וטיפל בקצת מהאלבום השני. 07 - Limp Bizkit - Counterfeit (DJ Lethal Remix) – עד הרכב שמשלב בין רוק לבין ראפ, לא תמיד בצורה מוצלחת, אבל פה מדובר בקטע מתוך האלבום הראשון שלהם, שמוקסס ע"י די ג'י ליטל (הדי ג'יי שלהם, שגם מוכר בזכות ההרכב האווס אוף פיין). קטע הארדקור מטונף ברימיקס מגניב לאללה, ובהחלט עשוי טוב. 08 - Rage Against The Machine - Pistol grip pump – והנה הגיעו רייג'. ההרכב הזה ששילב באופן מושלם בין היפ הופ לבין רוק יודע לבעוט ולירוק באותה המידה. פה מדובר דווקא בשיר שבמקור הוא לא שלהם, אלא בקאבר, מתוך האלבום האחרון שלהם, שהיה אלבום קאברים – Renegades. החידוש הוא להרכב הגאנגסטראפ Volume 10, לשיר הכי טוב שלהם - Pistol grip pump. ביצוע מעולה. 09 - N.E.R.D - Lap Dance – ההפקות האלקטרוניות של נרד מגיעות תמיד לשיאם כשהם משתלבות ברוק. יחד עם Rock star המעולה, מוכיחים הנפטונס שהם יודעים מאיפה באה אנרגיה. יחד עם בית ענק של Lee Harvey (שדומה מאוד לאוורלאסט ), שמראה שאפשר גם לזרום על דבר כזה, ובצורה מעולה, יוצרים את אחד השילובים המגניבים של השנים האחרונות. 10 - Mos Def – Zimzallabim – יש אנשים שאומרים שמוס דף התחרפן, יש אנשים שאומרים שהוא דווקא נהיה ענק. לדעתי, הפניה של מוס דף לרוק היא טובה לפרקים, ומביכה לפרקים. בכל מקרה, אחד השירים היותר טובים בגיחה הזאת של מוס הוא זימזאללאבים (טוב, צדקו מי שאמרו שהוא התחרפן!). מוס אסף סביבו את Black Jack Johnson על טהרת המוזיקאים השחורים שכללה חברי פרלמנט פנקדליקס, Living Colour ובאד ברייז ויצר איתם כמה שירים מעולים. 11 - Jay Z - 99 Problems – לאלבום העלק פרישה שלו גייס ג'י זי את ריק רובין, שירים לו את ההפקה המגניבה ביותר ב2003, לסטוריטלינג קלאסי, וייב אולדסקול וסאונד מלניום. השיר הכי טוב בBlack albom, והפקה דורסנית שהפכה ללהיט רחובות (לא זאת שליד נס ציונה, אלא עם ההומלסים..) 12 - Beastie Boys – Sabotage – נביאי הראפ-רוק. שלושה יהודונים לבנבנים הפכו את שנות ה90 עם שירי היפ הופ ולב של Pאנקיסטים עם תמיכה מוקדמת מריק רובין בשנות ה80. בסובטז הם משלבים את זה לשיא חדש, למרות שזה לא הכי ראפ, אלא יותר צעקות על המקצב, אבל אין להכחיש שזה שיר מעולה, ואולי הקליפ המגניב בהיסטוריה. גם אני רוצה שפם כזה. 13 - Rage Against The Machine - Guerilla Radio – שוב פעם רייג', הפעם בשיר משלהם, בו מוכיח ז'ק דה לה רוקה שהוא אם סי ענק, ושיש לו המון מה להגיד (לא שהיה צריך להוכיח את זה אבל...) אי אפשר שלא להיסחף לאנרגיות שלהם. נותר רק לקוות שהם יחזרו. 14 - Mos Def – War – חזרנו ל The New Danger של מוס. הפעם בשיר יותר מחאתי, למרות שהוא קצת מפוזר. השיר שמתחיל בביט חביב, שעליו מוס מזכיר לנו שפעם הוא אשכרה עשה ראפ, ממשיך בנאום חוצב לבבות שטוען שכולם שווים, יהודים וגויים (נשבע לכם, זה ציטוט), שאחריו נכנס ריפ מטאלי וזעקות של מוס דף באנרגיה. דווקא נשמע יותר טוב מאיך שזה נראה על הנייר (או על המסך לצורך העניין) 15 - The Roots Ft. Cody ChesnuTT - The Seed (2.0) – ידעתם שזה יבוא. בפרנולג'י, החליטו הרוטס להראות מה זה שילוב של היפ הופ ורוק, בבלנד מעניין. יחד עם קודי צ'סנאט הם חידשו את השיר של...טוב נו, קודי צ'סנאט. ויצרו סוג של אינטרפנטציה לרוק שנות ה60 עם טוויסט של היפ הופ. באופן מפתיע מאוד (גם ההרכב עצמו לא האמין) השיר הזה הפך ללהיט והציל את הקריירה של הרוטס (בעתיד אספר על זה). 16 - Martin Luther - Prodigal Sun – מרטין לותר הוא כוכב עולה בניו סול, שהמלצתי עליו לא מזמן. יחד עם קודי צ'סנט (כן,זה מהשיר הקודם) הוא מביא את הרוק לתוך הניו סול ומראה שדיסטורשן גם יכול להיות Smooth 17 - CunninLynguists - The Light ft. Club Dub – כן, זה kno יחד עם הרכב מוזיקאים שמכונה קלאב דאב, יצרו סגירה מושלמת לאלבומם האחרון של קאנין... שילוב בין ראפ,סול וטאץ' רוק נעים. הסולו בסוף תמיד ממיס אותי, איזה סיומת מושלמת. 65:40 דק' תחזיקו מעמד - יש רק עד חלק אחד

TakTik

New member
החלק השלישי והאחרון

Hip - Hop - Rock Vol 2 – The Sampling 01 - Cunninlynguists - The South (Jethro Tull's My God) – כשהם מסמפלים אתה חליל של איאן אנדרסון מג'טרו טל קאנין מראים למה הראפ הדרומי שלהם כזה סוחף. אחד השירים המקפיצים. לפתוח בכיף. 02 - Ryu ft. Juelz Santana & Celph Titled - S.C.O.M (Guns N Roses's Sweet Child Of Mine) – ילדי שנות ה90 פוגשים את ההיפ הופ. סימפול הפתיחה של סוויט צ'ייד אוף מיין שחוזר על עצמו לאורך כל השיר, בליווי התופים הדומיננטים האלה, יחד עם ראפ מעולה של חברי S.O.B עם עד אורחים מס'. כל זה מתוך המיקסטייפ המקדים לפרוייקט Fort minor ,פרוייקט הצד של האם סי של לינקין פארק – מייק שינודה. עד מהמיקסטייפ הזה בהמשך. 03 - K-OS - Equilizer (Elvis Presley's Jailhouse Rock) – קי-אוס הקנדי יוצר מוזיקה מעורבבת מאוד, אבל באלבום האחרון שלו פנה לכיוון יותר רוקיסטי. בשיר הזה הוא סימפל (בערך) את השיר הקלאסי של אלוויס פרסלי. למה ה"בערך"? כי כדי להימנע מהפרת זכויות יוצרים, כמו בהרבה סימפולים, הוא הקליט את הקטע מחדש. 04 - Apathy ft. M. Shinoda & Tak - Bloc Party (Bloc Party's Banquet) – כמה שאני אוהב את הקטע הזה. לקוח מתוך המיקסטייפ שדובר עליו קודם, ומסמפל את הרכב הרוק האינדי הצעיר-אבל-ענק בלוק פארטי, קוצץ את מקצב הגיטרות, עליו זורמים אפאטי הענק, מייק שינודה וטאק. ככה מסמפלים! 05 - Rhymefest - Devil's Pie (The Strokes's Someday) – עד דוגמא מושלמת לסימפול ענק של הרכב צעיר. בלי ספק ההפתעה שבאלבום הבכורה של ריימפסט, שוב קיצצו דק דק את הגיטרות והתופים, ויצרו בלנד אדיר בין הרוק החדש להיפ הופ החדש. 06 - CunninLynguists - Hellfire (Iron Butterfly's I Am The God Of Hell Fire) – הפעם הסימפול הוא מהרכב קצת יותר ישן...משהו כמו שנות ה60 . הפעם קנו מפרק את האורגן של איירון בטרפלי, לטראק שורף. 07 - Mark Ronson ft. Mos Def & Mop - On The Run (Lenny Kravitz's Always On The Run) – כוכב הרגע – מארק רונסון, מחלק לגורמים את גיטרה והקול של לני קראביץ לקטע הארדקור קליל (תבינו כשתשמעו) של מוס דף ואם או פי. קטע חמוד אבל לא מי יודע מה מלהיב,אבל עד דוגמא מעולה לסימפול עשוי טוב. 08 - Apathy ft. Emilio Lopez - It Takes (The White Stripes's Seven Nation Army) – השיר הזה הפיל אותי מהרגליים בזמנו. הפעם כמעט לא מדובר בסימפול, אלא בשיר שבנוי לחלוטין על המקצב של להיטם של הוויט סטרייפס. אתם צריכים לראות איך הברזילי קפץ כשדי ג'י ואדים שם את זה. או איך שאני קפצתי, מדקלם כל מילה ומילה. קטע ענק ענק ענק. 09 - Jay-Z - Takeover (The Doors's Five To One) – שוב ג'י זי, הפעם בטיפולו של קנייה, שגונב את האנרגיות של ג'ים מוריסון, בשיר שיזכר כאחד הדיסים החזקים בהיסטוריה. ונשבע לכם שהפעם קנייה לא מעלה את הפיץ' למוריסון. 10 - Eminem - Rock Bottom (Janis Joplin's Summertime) – אמינם מסמפל את הקלאסיקה של ג'איס ג'ופלין באחד השירים הכנים והמרגשים הראשונים שלו. הגיטרה הזאת תמיד מכניסה אותי לאווירה, וכשהתופים נכנסים..... 11 - Deaf In The Family ft. Scavone & Big Brooklyn RedLittlewing (Jimi Hendrix's Little Wing) – אם כבר בנושא גיטרות מרגשות, אין על ג'ימי הנדריקס, ובייחוד בשיר ליטל ווינג... השיר הזה הוא מתוך פרוייקט שנקרא Deaf In The Family, ששילב בין רוק להיפ הופ, בצורה מאוד מעניינת ונעימה לאזון. השילוב בין ג'ימי למקצב הזה יוצר שיר ממש נעים, והראפ לא מוצלח במיוחד, אבל בהחלט לא גורע. מה לעשות..ככה זה כשיש לך את ג'ימי שמאפיל עליך. 12 - Nas ft. Will.I.Am - Hip Hop Is Dead (Iron Butterfly's In a Gadda Da Vida) – ההיפ הופ מת, אז נאס עבר לרוק. למעשה, הוא כבר סימפל את השיר הזה בעבר, ב Thief's Theme המעולה. אבל היפ הופ איז דד הוא קפיצת מדרגה שלא שמענו כבר הרבה זמן מנאז, בחסות וויל אי אם שמסמפלים את איירון בטרפלי (כן,שוב הם) בשילוב עם שוגרהיל גאנג, וסותרים את הכותרת של השיר עצמו, עם אחד משירי ההיפ הטובים של השנה שעברה. 13 - Run-D.M.C. - Walk This Way-Demo (Aerosmith's Walk This Way) – ונסיים כמו שהתחלנו, הפעם בגרסא אחרת. זו היא גרסת הדמו של השיר, שבה בעצם כל הקטעים של ארוסמית מסומפלים. פיסת ההיסטוריה הזו היא בעצם מה שהתחיל את הכל. מה הפלא? זה נשמע כ"כ טוב ונכון. Rock on! 47:12 דק' כן,אני יודע שחפרתי
קחו את הזמן, אולי גם תסיימו את זה יום אחד ואם הצלחתם להגיע עד לכאן - תהנו

DJ$upreme

New member
אוסף בעייתי

אינ לא ממש חובב גדול של שילוב בין היפהופ לרוק, אבל אין ולא יהיה אוסף כזה בלי בודי קאונט. כמו כן האלבום המטופש של מוסדף לא ראוי לאיזכור שלא לומר להיות באוסף כזה. עוד ממליץ לך לבדוק את הפסקול judgement night שהיה די חלוצי בתחום.

TakTik

New member
מאוד מאוד רציתי להכניס את בודי קאונט

כמו הרבה דברים אחרים ואין ספק שהם היו חלוצים בתחום, אבל במקרה הנ"ל העדפתי זרימה מוזיקלית על חשבון הכנסת באדי קאונט (או במילים אחרות - פשוט לא התאימו לי לתחושה של האוסף) כי בכל זאת, זה אומנם אוסף שירים,אבל צריך להיות איזה תחושה מחוברת... בכל מקרה, אין על KKK Bitch
לגבי האלבום של מוס דף, כמו שרשמתי - הוא מאוד בעייתי כי חובבי ההיפ הופ התחלקו לחצי - אלא שחשבו שזה טוב ואלה שחשבו שזה זוועה...אני בחצי הראשון, לכן ראיתי לנכון להכניס שירים ממנו...או לפחות את השירים המוצלחים לדעתי ממנו....האלבום החדש שלו אגב, זוועתי למדי... ובנוגע judgement night - מכיר טוב את האלבום, אבל שוב, האוסף כבר יצא יותר משעתיים, ונגמר לי המקום לשים עד דברים
מה גם שמתי שיר מתוך האוסף Loud Rocks שעבד על אותו רעיון של הפסקול הנ"ל...

Pootie Tang

New member
לא אמרת כשהוא יצא שאתה אוהב את האלבום של מוס

? או שזה לא היה אתה בכלל...

TakTik

New member
אני לא מכחיש, למעשה - אני לא זוכר ../images/Emo13.gif

אבל גם אם כן, נתתי לו מאז שהוא יצא כמה וכמה שמיעות מעמיקות, וכל פעם ששמעתי - פחות אהבתי. זה פשוט מחופף, מעורפל ובעיקר - מאכזב

למעלה