BERNETTE 56 לא אוהבת טריקו!!

נוני0304

New member
BERNETTE 56 לא אוהבת טריקו!!

שלום לכולם, לפני כמה ימים תפרתי פעם ראשונה עם טריקו (הגיע הקיץ!!!) וגיליתי שהמכונה שלי ממש ממש לא אוהבת את הבד הזה!
הוא בורח מהרגלית, נתקע ומתכווץ, כאילו שהוא דק מדי בשביל שרגלי השיניים יזיזו אותו...

למישהי יש את אותה מכונה וגם נתקלה בבעיה? איך פתרתם אותה?

לציין שניסיתי כמה בדי טריקו שונים, וגם חברה שלי ניסתה עם אותה תוצאה...

תודה!

זאת לא בעייה עם המכונה- תשתמשי במחט זהב

מיועדת לבדים דקים, בניהם גם טריקו. ועוד המלצה קטנה אל תתחילי לתפור ממש בקצה הבד אלא 1 ס"מ 1.5 מהקצה ואחכ' חזרי לחיזוק.

שש שבע

New member
עוד מעט יגיע סרגיו פוקס, הוא מכיר הרבה יותר

מכונות ממני, ויתן לך תשובה,

אבל ככלל תמיד לנסות קודם מחט זהב, במציאות, זה לא תמיד עובד,

צריך לבדוק מס' דברים:

שלום,

יש מספר דברים בסיסיים שיכולים לעזור:
קיימת אפשרות להגביר את לחץ הרגלית.
כמו כן, להוציא את הפלטה של המכונה, לבדוק אם אינה פגועה ע"י המחט או עקומה.
וגם, לבדוק אם יש לכלוך בין הפלטה לבין השיניים

מקווה שעזרתי,
סרג'יו

עוד משהו קטן

אכן קשה לתפור טריקו במכונה ביתית,
אם בדקת את המכונה והכל כשורה,
ניתן לתפור טריקו ביתר קלות ע"י הדבקת פליזלין שמצליח לייצב את הבד

תפר "שיכור" -

על תפר זיגזג על רמת הזגזוג הנמוכה ביותר (בין 0 ל-1), מחט מס' 65-70 לא חייב זהב
בפעולנה זו המחא מובטטת לצד שמאל (או ימין) של הרגלית ונק' הנעיצה של המחט מתוחה יותר , תפר שיכור הוא לא ממש ישר ולא ממש מזוגזג אבל נותן תפר גמיש יחסית שמתאים לסריג .

יש לי ג'וקלוק תעשיתית והיא

תופרת מצויין, במחט 90, אפילו אני לפעמים לא עושה אוברלוק והתפר מעולה, נראה לי צריך ללמוד איך לתפור בדים נמתחים, לאט לאט זה יצליח

בתעשייתית לרוב אין בעיה , גם אני תופרת

הסריגים בה .
וברור שהכל עניין של מיומנות , בקורסים שאני מעבירה אני מלמדת גם טכניקות לתפירת סריגים כולל אחיזה נכונה של הבד

בתעשייתית אכן יותר קל לתפור בדים נמתחים

הבד נאחז בין הרגלית לבין הפלטה. כשהשיניים עולות, הן מקדמות את הבד, וכשהן יורדות, הבד עומד במקום.
במכונה תעשייתית, הרגלית גדולה יותר והשיניים גדולות יותר, לכן האחיזה של הבד בין הפלטה לשיניים, טובה יותר.

לכן, בבדים נמתחים, כמו טריקו, השיניים עולות ונעות קדימה, ואם הבד לא נאחז מספיק חזק בין הפלטה לבין הרגל, הבד קופץ אחורה ברגע שהשיניים יורדות מתחת לפלטה.

בתעשייה לא נהוג לתפור טריקו עם מחט 1, כי יש סיכוי שהתפר יתפוצץ. נהוג לבצע את זה עם מכונת שרשרת (מכפלת שתי מחטים למשל).
המחט 1 הביתית וגם התעשייתית הן בעלות תפר נעול.

טרהקוטה

New member
לי יש ברנט

מדגם קצת שונה, 66, ומעולם לא היתה לה בעיה "לקחת" טריקו. מה שכן, אני תמיד הקפדתי לתפור בתפר זיגזג מאוד "פתוח", כמו שהוצע לך כבר, ורק במחט ייעודית לבדי סטרץ', בד"כ 75.

נוני0304

New member
תודה רבה לכולם!

הולכת ליישם את העצות שנתתם ועדכן בהמשך!

יום נפלא!

למעלה