BERA

ettt

New member
BERA

שוחררנו מבי"ח עם המלצה לבדיקת BERA. היום הלכתי לקופ"ח ונאמר לי שרופא הילדים כותב מכתב למחוז ורק אם הם מאשרים קובעים לי תור (רמב"ם או בני ציון) ושהתורים הם לעוד כמה חודשים טובים במכתב נאמר לעשות את הבדיקה "בהקדם"- יש הגבלה של גיל? ובכלל- מה זאת הבדיקה הזאת?

תני לי לנחש- את בכללית?

התורים אמנם ארוכים, ובחיפה ידוע כי האחראי מטעם לקופה איננו מבריק בשיקוליו למען בריאות הילדים- אבל הוא לא יכול לעשות כלום חוץ מלטרטר אתכם ולהתנהג לא יפה. במידה ויש לכם הפניה ביד אני רוצה לראות אותו לא מאשר. כמובן- אם יהיו בעיות את מוזמנת לערב אותנו...השם של הרופא המחוזי מתחיל ב ע'?

ettt

New member
אין לי מושג

וכן- בכללית. במרפאה אמרו לי שהתהליך הוא שרופא הילדים כותב מכתב למחוז ושולח אותו אליהם והם אלו שמאשרים/לא מאשרים (נראה אותם- לא יודעים עם מי הם הסתבכו) וישר קובעים תור- ככה שלא תהיה לי הפניה ביד. יש לי רק מכתב שחרור בו אני מופנית לבדיקה בקופ"ח "בהקדם האפשרי". אם צריך אני יכולה לערב את הרופאים בכרמל השאלה היא אם צריך ושוב- יש הגבלה על טווח הגיל בו מבצעים את הבדיקה?

בנוגע לטווח- לא יודע

בנוגע לכרמל- לא בטוח. אבל תדאגי שתמיד ישאר לך צילום ביד שבו מפנים אתכם לבדיקת ברה. לא יתכן שבגלל ניסיון של הקופה לחסוך כספים פגים לא יעברו בדיקה שאותה הם צריכים לעבור. אני אגיד לך יותר מזה- אצלינו הצלחתי לא רק להשיג את הבדיקה אלא גם היכן שאני רציתי (בבני ציון). זה עוד היה לפני ימי העמותה אבל היה לי נימוק שבדיעבד קראתי שמשרד הבריאות מחייב- כמה שאפשר פעולות תחת אותה קורת גג. אם נולדתם מתחת לקילו וחצי (ואני מניח שאכן כך)- תופנו גם למרכז התפתחות הילד. אם תרצי- תוכלי לעשות את שניהם בבני ציון ובכך לחזק את הטענה שלך מולם- לדעתי. בכל אופן- תעדכני. אנו יודעים כי הרופא הנ"ל עושה בעיות ובמידה ויקרה שוב- נאלץ להתלונן עליו באופן רישמי...

ettt

New member
דווקא נולד "גדול"

1730 בשבוע 34+4. בטיפ"ח אמרו שיכול להחןץ שרופא שלהם יפנה להתפתחות הילד כי בי"ח לא הפנה. מה ההבדל בין בני ציון ורמב"ם?

לא יודע- הייתי רק באחד מהם

נושא הBERA לא מספיק מפותח בעמותה. בנוגע להתפתחות הילד- זו חובה למי שנולד מתחת לקילו וחצי אבל לשאר התורים עלולים להיות ארוכים יותר...

אני עשיתי בדיקת

BERA ליהונתן זוהיא בדיקת שמיעה שבמהלכה מרדימים את הילד ובעזרת אלקטרודות בוחנים איך המוח מגיב לקולות ולפי כך מעריכים לפי אחוזים את רמת השמיעה אצל הילד ילדים פגים מתחת למשקל מסויים צריכים באופן אוטומטי לעבור את הבדיקה בשביל לשלול את האפשרות לבעיית שמיעה ואכן.... צריך ללכת לרופא ילדים (המטפל בילד שלך, עדיף רופא ילדים עם התמחות של פגים) אם מכתב ההמלצה מביה"ח הרופא מאשר בכתב את הצורך בבדיקה את הולכת לפקידה היא מפקססת ולאחר 3 ימים יש אישור ואם רשום דחוף זה בטווח של עד 2 שבועות לכל היותר, אין צורך להבהל מהבדיקה, שיהיה המון בהצלחה ורק בשורות טובות......... אמן!!!!!!!

נוגט27

New member
אני עשיתי לאחד הבנים שלי

היי לך, אני בד"כ סמויה בפורום (הבנים שלי לא נולדו פגים- שבוע 37, אבל שהו בפגייה כשבועיים). אחד הבנים שלי נולד במשקל 1900 ולכן בביה"ח (רבקה זיו, צפת) המליצו לעשות את הבדיקה. ניגשתי לרופא הילדים והוא אמר שלדעתו אין צורך לעשות כעת ועדיף להמתין לגיל חצי שנה ולבצע אז. כחודשיים מהלידה קיבלתי מכתב מביה"ח שנקבע לי תור לבדיקת BERA (לא יודעת למה הם החליטו לקבוע לי תור), ואחרי כמה ימים התקשרו אלי ממכון השמיעה בבית החולים. אמרתי לבחורה שהתקשרה על מה שאמר הרופא והיא אמרה לי שאני רק אקח בחשבון שאם עושים את הבדיקה מעל גיל 3 חודשים צריך לתת לתינוק טשטוש, ואם עושים עד גיל 3 חודשים נותנים לתינוק לשקוע בשינה באופן טבעי. לפיכך, החלטתי לבצע את הבדיקה על אף המלצתו של רופא הילדים שלנו. ניגשתי לרופא אא"ג (הבחורה ממכון השמיעה אמרה שצריך לוודא שאין דלת אזניים לפני הבדיקה), הראיתי לו את המכתב מביה"ח ואת מכתב השחרור, הוא בדק את הילד וכתב מכתב הפנייה לבדיקת BERA, עם זה הלכתי למשרד ושם קיבלתי התחייבות. כנראה שבלי לשים לב עקפתי את הבירוקרטיה שאתה נתקלת בה וגם אני חברה בקופ"ח כללית, אבל יותר צפונית ממכם, נראה לי. ד"א- הבדיקה התבצעה בסוף בגיל 3 חודשים ויומיים, הילד נרדם לפני הבדיקה בעזרתי, והיה נחמד, נעים ולא ארוך מאוד (משהו כמו חצי שעה). אין בבדיקה שום כאב- מחברים אלקטרודות לפנים של התינוק, שמים עליו אוזניות ובודקים האם יש בעייה בהובלה העצבית (מקווה שלא טעיתי במונחים...). אם יש עוד שאלות- אשמח לעזור, ושיהיה בהצלחה!

למעלה