אני עשיתי לאחד הבנים שלי
היי לך, אני בד"כ סמויה בפורום (הבנים שלי לא נולדו פגים- שבוע 37, אבל שהו בפגייה כשבועיים). אחד הבנים שלי נולד במשקל 1900 ולכן בביה"ח (רבקה זיו, צפת) המליצו לעשות את הבדיקה. ניגשתי לרופא הילדים והוא אמר שלדעתו אין צורך לעשות כעת ועדיף להמתין לגיל חצי שנה ולבצע אז. כחודשיים מהלידה קיבלתי מכתב מביה"ח שנקבע לי תור לבדיקת BERA (לא יודעת למה הם החליטו לקבוע לי תור), ואחרי כמה ימים התקשרו אלי ממכון השמיעה בבית החולים. אמרתי לבחורה שהתקשרה על מה שאמר הרופא והיא אמרה לי שאני רק אקח בחשבון שאם עושים את הבדיקה מעל גיל 3 חודשים צריך לתת לתינוק טשטוש, ואם עושים עד גיל 3 חודשים נותנים לתינוק לשקוע בשינה באופן טבעי. לפיכך, החלטתי לבצע את הבדיקה על אף המלצתו של רופא הילדים שלנו. ניגשתי לרופא אא"ג (הבחורה ממכון השמיעה אמרה שצריך לוודא שאין דלת אזניים לפני הבדיקה), הראיתי לו את המכתב מביה"ח ואת מכתב השחרור, הוא בדק את הילד וכתב מכתב הפנייה לבדיקת BERA, עם זה הלכתי למשרד ושם קיבלתי התחייבות. כנראה שבלי לשים לב עקפתי את הבירוקרטיה שאתה נתקלת בה וגם אני חברה בקופ"ח כללית, אבל יותר צפונית ממכם, נראה לי. ד"א- הבדיקה התבצעה בסוף בגיל 3 חודשים ויומיים, הילד נרדם לפני הבדיקה בעזרתי, והיה נחמד, נעים ולא ארוך מאוד (משהו כמו חצי שעה). אין בבדיקה שום כאב- מחברים אלקטרודות לפנים של התינוק, שמים עליו אוזניות ובודקים האם יש בעייה בהובלה העצבית (מקווה שלא טעיתי במונחים...). אם יש עוד שאלות- אשמח לעזור, ושיהיה בהצלחה!