BE PASSIONATE ABOUT IT ?

סינבד

New member
BE PASSIONATE ABOUT IT ?

לא פעם כשניסיתי ללמד אנשים לוותר על הרצון שלהם להשיג דבר כזה או אחר נתקלתי בתגובה: "בלי הרצון לאן אני אגיע?". עד שהבנתי שלא הרצון הוא הבעיה אלא ההשתוקקות. אותה השתוקקות שגורמת לאוויר להתקע בגרון, אותו רצון להגיע, להשיג... ויהי מה, וכמה שיותר מהר יותר טוב!

רוב הספרים שמתיימרים ללמד אותך איך להצליח בעסקים מדגישים את הצורך התלהבות, השתוקקות (Passion). אני יכול להבטיחכם נאמנה שכל הישג שמושג בעזרת אותה השתוקקות והתלהבות לא מביא שום סיפוק ואושר למי שהשיג אותו.
ההתלהבות והתשוקה משרתות את המערכת. הן מביאות את הפעילים בה להמשיך לרוץ כמו עכברים בגלגל. עד שלא תכבה התשוקה לא ישיג המשתוקק את מבוקשו.
למה הדבר דומה? בילדותי עבדתי בפינת החי והייתי אחראי על החמור. הייתי רותם את החמור לכרכרה קטנה ונוהג אותו להביא אוכל לבעלי החי, להביא קש לרפד את חצרותיהם, להוציא את הזבל וכך הלאה...
מן הילדים המבוגרים ממני למדתי תעלול: הייתי קושר חצי כיכר לחם ישנה ממקל, שהיה מספיק ארוך כדי שהחמור לא יוכל להגיע אל הלחם התלוי בקצהו. הייתי עולה לכרכרה ומציב את הלחם אל מול החמור שהיה מותח את צווארו, משרבב את שפתיו ומנסה לאכול מן הלחם.
מכיוון שלא יכול היה להגיע אל הלחם, היה הולך ומתקדם. אלא שככל שהיה מתקדם היה מושך איתו את הכרכרה שעליה הייתי אני, שמחזיק במקל. וכך היה החמור נוהק והולך, לקול צחוקנו, אחרי הלחם שאותו לא יוכל להשיג לעולם.
אני יודע שזה היה תעלול מרושע ואני מצטער עליו. אבל אם תדמיינו את החמור האומלל, ותסתכלו סביבכם, תראו המוני חמורים שהולכים אחרי מקסמי שווא. מנסים להשיג את הפרס הגדול שתמיד יחמוק מידיהם.

לכן, אחד הצעדים החיוניים למען חיים של שקט, שלום ושלווה צריך להיות כיבוי התשוקה אל אותו חצי כיכר לכם עבש שהחברה תולה לפני אפנו כדי שנמשיך לסחוב את העגלה.

מי שיבין את החוכמה הזו, עדיין לפניו מלאכה לא קלה לזהות את המקור שממנו נובעת התשוקה, כדי שיוכל לכבות אותה. אבל לפחות ידע את הכיוון אליו הוא רוצה ללכת.

שבוע טוב.

ינוקא1

New member
אני חושב שהחיים הם תשוקה , והמכבה את התשוקה מכבה את החיים.

הפתרון לתשוקה הוא "להעלות" אותה , ולא לכבות אותה.
להתמיר את התשוקה אל הזמני החולף והמוגבל , לתשוקה לאינסוף.

סינבד

New member
כשאני אומר תשוקה

אני מתכוון לאותה תחושה שמשאירה אותך חסר נשימה.
לדעתי מה שמשאיר אותך חסר נשימה לא יכול להיות החיים עצמם, אלא להיפך. אבל תמיד ישנה האפשרות שאני טועה ו/או לא מבין בכלל על מה אני מדבר.

ינוקא1

New member
תשוקה זה הרצון "להתחבר" למשהו.

זה לא משנה האם זה להתחבר לאוכל , בחורה , או כסף.
זוהי תשוקה.

התשוקה לא משאירה אותך "חסר נשימה" , כי הנשימה עצמה היא תשוקה - תשוקה לאוויר

והאדם נולד עם התשוקה להתחבר למה שאנחנו קוראים לו "מציאות" - וזה החיים.
"החיבור למציאות" אם נפרט - זה בעצם החיבור לנשימה , החיבור למראות , החיבור לצלילים , החיבור לטעמים , החיבור למגע , החיבור למחשבות , החיבור לבן זוג ....
החיבור לחוויות.

לכן אני אומר שהחיים עצמם הם תשוקה.
רק שכדאי להתמיר אותה.
במקום להתחבר לזמני ולחולף , החכם עיניו בראשו ויתחבר לנצחי ולאלוהי שנמצאים בתוך הכל.

סינבד

New member
משל כוס התה

מעשה בפרופסור באוניברסיטה שרצה ללמוד מה הוא זן.
בא אצל חכם זן וביקש ממנו ללמוד מה הוא זן.
ביקש החכם לקבל את הפרופסור בכבוד הראוי לו והכין לכבודו טקס תה. ערוך על פי כל הכללים, עם סידור פרחים מהודר וכוסות חרסינה עדינות. הכין החכם את התה לפי כל הכללים ומזג לכוסו של האורח תחילה. מילא החכם את כוסו של האורח עד שפתה, והוא ממשיך למזוג. והתה ממלא את התחתית וזולג אל המפה ומטפטף אל הרצפה עד שנזדעק הפרופסור וזעק: "חדל! אינך רואה שהכוס מלאה? שום טיפה נוספת לא תיכנס.". חייך אליו חכם הזן ואמר: "כך גם אתה כוסך מלאה עד שלא תוכל ללמוד שום דבר חדש. לך, רוקן את כוסך וחזור אלי ללמוד מה הוא זן."

ינוקא1

New member
אם הייתי בא ללמוד ממך , אולי זה היה רלוונטי.

מי אמר לך שאני צריך לרוקן את כוס התה שלי ? אולי אתה ?

סינבד

New member
ינוקא, ינוקא, ינוקא...

אף אחד לא אמר לי שאתה צריך לרוקן את כוס התה שלך. אני הוא זה שאומר לך שאתה צריך לרוקן את כוס התה שלך. בדיוק כמו שהצעתי לך לאמץ את נקודת ההסתכלות של פרה מפליצה באחו.
&nbsp
(
מכאן מחקתי שורה שאכתוב מן הסתם בתגובה להודעתך שתבוא להודעתי זו
מן משחק קטן כזה שאני משחק עם עצמי
)
&nbsp
אני מנסה בהודעת הפתיחה של השרשור הזה להסביר מה לדעתי עוצר את מי שלא יכול לוותר על התשוקה, בהבדל מהרצון, מלחיות חיים של אושר מלא. ואז אתה מנסה להסביר לי מה זו תשוקה?
&nbsp
ינוקא יקירי, אתה יכול לטעון שאני אוויל משריש. ולא אתווכח איתך על הטענה הזו, בהחלט יכול להיות שאינני אלא אוויל.
&nbsp
אבל להסביר לי מה היא התשוקה שאני מדבר עליה??
&nbsp
למה לא תנסה, במקום להסביר לי את מה שאני מדבר עליו, לשאול למה בדיוק התכוונתי?

ינוקא1

New member
ברוח דבריך לקוסמת -

"כדי להבין את מה שאני מסביר
אתה צריך לעבור תהליך שאני בספק אם אתה מוכן להכנס אליו בכלל."

אבל להמליץ לצד השני לרוקן את כוס התה שלו , זה תמיד טוב.
העיקר שכוס התה שלך תישאר מליאה.

אתה הסברת שתשוקה זה "מה שמשאיר אותך חסר נשימה" , ואני הסברתי שאפילו הנשימה עצמה היא תשוקה.
וחבל שבמקום לדון כמו בני אדם , גוררים את הכל לשיח מתנשא.

תודה שומר ראשי הנאמן אני מסתדרת לבד

חוץ מזה אתה קטן אתה לא יכול להגן הרבה חתולים יכולים לכסח אותך במצב הנוכחי

אבל כן גם אני ראיתי בזה התנשאות

ינוקא1

New member
אני שומר ראשי , לא שומר ראשך.

אבל אם תצטרכי אותי כמאבטח אני מוכן - תלוי כמה תשלמי

ינוקא1

New member
לא.

כרגע אני מקבל בערך 30 לשעה + תנאים סוציאליים.
בחודש רגעיל מגיע ל6 או 6 וחצי , תלוי כמה שעות עשיתי.

ינוקא1

New member
כן , אבל היכן שאני עובד זו באמת עבודה קשה.

זה יותר "סדרנות" מאשר אבטחה.

ינוקא1

New member
והאם איתך אפשר לדבר ?

האם אתה יכול לזוז מילימטר מדעותיך לגבי זה ש"המציאות אשליה" , ש"אין אני" וכדומה ?

למה אתה רוצה שארוקן את כוס התה שלי , כשאתה לא מוכן לרוקן את שלך ?

ושוב - למרבה הצער , לא באתי אליך כתלמיד.
אם הייתי בא אליך כתלמיד , היה הגיון בדרישה זו.

אך לדרוש ממני "לרוקן את עצמי" לפני חוכמתכם הנעלה , ללא שום סיבה או הוכחה , זוהי סתם שחצנות והתנשאות.

למעלה