BATMAN VS BATMAN BEGINS

• פותח הנושא DDN
  • פורסם בתאריך

DDN

New member
BATMAN VS BATMAN BEGINS

סיימתי צפייה בBATMAN BEGINS עכשיו. למען האמת, זו הצפייה הנורמאלית הראשונה שלי בסרט. ומה אומר? התרשמתי לטובה. באמת. החזירו את ה"אפלה" ואת ה"אמת שבסיפור" לבאטמן. מצאתי אותו משוחק היטב, ונאמן לדמותו של באטמן. ואז אני מנסה לחשוב על באטמן הראשון, מ1989 של טים ברטון, שגם הציג גותאם די אפלה. נכון, שג'ק ניקולסון חסר לי, אבל באטמן מתחיל באמת מציג את הדמות . . .. טוב יותר. הוא גם נהנה מהעובדה שלא הרסו אותו (עדיין) עם "באטמן לנצח" ו"באטמן ורובין". מה דעתכם?

א ר ז ש

New member
מה דעתי...

דעתי היא שכמו רבים אחרים אתה מתקשה להגיד על משהו ששייך ליוצר הגאון טים ברטון שהוא פחות טוב אז אני גם חושב שטים ברטון ענק ואני גם חושב שבטמן מתחיל יותר טוב לא יעזור כלום... ואני בעיקר חושב שכדאי שאנשים יתחילו להגיד שהוא יותר טוב כי זה לא מעליב את טים בארטון אין מה לדאוג!

DDN

New member
האמת שאצלי זה יותר ניקולסון מברטון

כי את באטמן חוזר לא אהבתי בכלל! כמה שאני אוהב את דני דה-ויטו הפינגווין הוא אחד היריבים הכי מטופשים שיש, לא אהבתי את איך שהוא שוחק, ולא אהבתי את הדמות.

א ר ז ש

New member
אוקיי אז גיק ניקולסון..

עדיין אם אתה אוהב יוצר או שחקן זה לא אומר שאי אפשר להיות יותר טובים ממנו ואני לא חושב שזה פוגע להגיד שעשו משהו יותר טוב זה כמו לשבור שיא עולם בספורט היה מישהו שהיה מעולה ועכשיו יש מישהו חדש ויותר טוב וזה לא בגלל שהקודם לא מסוגל זה בגלל שלחדש הוצב רף יותר גבוהה

באטמן מתחיל

התמכרתי לאפלה הזו שהוא יצר. ואהבתי במיוחד את האימונים במנזר ואת המכונית, שבניגוד למה שחושבים, לא הייתה מין לימוזינה משוכללת. הסרט הבא יהיה עם הג'וקר, ואמרו שבמקום להתמקד בחיוך המטורף שלו, יתמקדו בעיניים שלו(שאמורות להיות כמו ב-'הבאטמן', שחורות)

Huldra

New member
BATMAN BEGINS היה יותר טוב ממה שציפיתי

למרות שבשבילי שני הסרטים הראשונים של באטמן הם סרטי גיבורי העל הכי טובים שנעשו! יחסית לסרטים הראשונים הסרט הזה בסדר.

Super Monkey

New member
שני סגנונות שונים לגמרי

למרות ששני הסרטים אפלים ממבט ראשון, יש הבדל בין האפלה של טים ברטון לאפלה של כריסטופר נולן. "באטמן" הוא סרט קומיקס: יש בו קורטוב הומור, זוויות הצילום, הטקסטים והתנהגות שחקנים טיפה מוגזמת. נראה ב"באטמן" שטים ברטון לקח סרט קומיקס ופשוט גרם לצבעים שלו להיות כהים יותר וצבועים בשחור. אין ספק שאהבתי מאוד את "באטמן" ואני מעריץ שרוף של טים ברטון, אבל הסרט שלו הוא סרט קומיקס אפל בדגש על המילה קומיקס. ב"באטמן מתחיל", נולן הוצא את כל הקומיקס מהעניין. הוא מציג סרט עם דגש מאוד חזק על ריאליזם. האפלה של כריס נולן היא לא אפלה מאולצת, היא פשוט אמירה של: "החיים חרא - תתמודדו!". כריסטיאן בייל נכנס שוב לנעלי הסייקו-קילר העשיר שתפורות בדיוק למידה שלו ("אמריקן פסיכו", "שאפט" עם סמואל ג'קסון) ותורם לאמינות של באטמן בתור מתבגר מתוסכל ועצבני => יוצא לחפש את עצמו => חוזר לנקות את השכונה בתור בריון => מבין שיש לו אחריות יותר גדולה כלפי המורשת שלו. הסיבה שאני נוטה להתחבר יותר לסרט של נולן היא כי הוא עשוי בצורה כזאת שאני ממש לא אתפלא לפגוש את באטמן בסמטא אפלה בניו-יורק. ת'כלס: יש לו יכולות של אומנויות לחימה שיש לאנשים רבים וטובים, צעצועים שיש ביחידות מיוחדות בצבא, אפילו את הבאטמוביל אפשר לבנות ולפתח במציאות אם למישהו זה אשכרה ישתלם. הנקודה שלי היא ש"באטמן מתחיל" מצליח להגיע יותר אל אנשים כי הוא לא מציג סרט קומיקס אלא סרט מתח-פעולה ריאליסטי למדי שבמקרה הגיבור שלו לובש שחור.

Huldra

New member
אתה צודק בזה שזה שלשני הסרטים יש

שני סיגנונות שונים לגמרי. לפי דעתי יש מהו גותי בסיגנון של טים ברטון ואני אוהבת את זה!

Evil Beast

New member
אני לא אוהב את ברטון.

הבנאדם עשה סרט קומיקס. זה בסדר. אבל, הוא מעולם לא קרא קומיקס, והוא אמר את זה בעצמו. הוא הפך את באטמן לקריקטורה, זה לא היה "אפל" בכלל. זה היה סרט מצויר עם שחקנים חיים. חוצמזה שכל הסרטים של ברטון נראים אותו דבר.(כמה אפשר לראות את ג'וני דפ או הלנה בונהם קרטר?)

Super Monkey

New member
זה היה בתקופת הקבוע הקודם שלו: מייקל קיטון

ששיחק את "ביטלג'וס" האגדי. ובהקשר הזה מספר סרטים של ברטון שלא אהבתי: - כוכב הקופים - צ'רלי בממלכת השוקולד - חתונת רפאים וכמה שאהבתי מאוד מאוד: - המספריים של אדוארד - ביטלג'וס - סליפי הולו (שאפילו הצליח להיות די מפחיד בפעם הראשונה בקולנוע)

Aeon

New member
לא רק שהוא לא קרא מעולם קומיקס

הוא גם די גאה בזה... והוא גם מין סוג של נמסיס של קווין סמית' אז מי שאויב של סמית' הוא גם אויב שלי...!

Evil Beast

New member
בגלל זה אני שונא אותו!

כי הוא הנמסיס של סמית'! אבל ביטלג'וס היה מגניב.

DDN

New member
בדיוק מה שאני חשבתי!

בגלל זה, אני יכול להמליץ על "באטמן מתחיל" גם לאנשים שאינם מתחברים לז'אנר הקומיקס, כי הוא יותר "סרט מתח-פעולה" מאשר "סרט קומיקס". יש בו משהו מאוד ריאליסטי שאהבתי, אהבתי גם את המשחק של ליאם ניסן הנהדר, שהיה אחלה של (ספוילר למי שלא ראה)

למעלה