BASE JUMPING בארץ ?

gheatza

New member
BASE JUMPING בארץ ?

יש אנשים שעושים את זה בארץ ? תשמעו... ראיתי ונדלקתי אין... זה נכנס ישר ל TO DO שלי לחיים.... מי שעוסק בזה, הייתם ממליצים לקחת קורס צניחה חופשית לפני ? חשבתי על זה, שכדאי לנצוח צניחה חופשית בשביל הפרקטיקה, פתיחת המצנח.. נחיתה וכו'.... מה אתם אומרים ?

gheatza

New member
אחרי חיפוש הבנתי שטוב יותר שאני יחזור אחרי

אחרי קורס, תודה בכל אופן

OhadNir

New member
שלום חבר,

התלבטתי קצת והחלטתי שאין סיבה שלא ייראו מה כתבתי לך. לפחות לטובת אורחים אחרים שמציצים פה מידי פעם... אני אוהד ואני מדריך בפארדייב כבר כמה שנים. דבר ראשון, קבל התנצלות על הדרך של אנשי הפורום להגיד לך כמה בייס מסוכן. דבר שני, לא מעט אנשים רואים בייס ונדלקים ומיד חושבים איך גם אני עושה את זה. הבעיה היא שצניחת בייס היא לא רק הריגוש האולטימטיבי אלא גם הסיכון האולטימטיבי. לצערי למרות השכלול בציוד, עדיין הסטטיסטיקות של הספורט המדהים הזה לא טובות!! גם קופצים מנוסים חוטפים. וכשאתה חוטף בבייס- תהייה מוכן לגרוע ביותר. אני מכיר כמה כאלה לצערי. כדי להפחית סיכונים וכדי לבוא מוכן לקפיצה הראשונה שלך, אין בכלל ספק שצריך לקפוץ קודם כל ממטוס. אין היום שום מקום מסודר ללימוד בייס שיסתפק בפחות מ-200 צניחות חופשיות. תחשוב על זה- למה לפתוח מצנח בפעם הראשונה ליד צוק או בניין, אם אתה יכול לפתוח מצנח בגובה של קילומטר באויר בלי שיש לידך אף מכשול (למעט צנחנים אחרים...). אחרי שתצבור מספיק נסיון, תכיר טוב איך מצנח עובד,איך מתפעלים תקלות, איך עפים באויר- כן,כן אתה לא רק נופל כמו אבן!!- אז תחליט אם אתה מוכן לסכן את כל מה שיש לך בשביל הריגוש המושלם. אני חוזר- אתה צריך להיות מוכן לסכן את כל מה שיש לך!! אגב, כשאתה חושב על לסכן הכל אל תחשוב על מוות. זה קל! תחשוב כסא גלגלים, תחשוב שיעזרו לך לנגב את התחת, תחשוב להיות תלוי במישהו כל שארית חייך... נראה לי שהבנת את הנקודה. עכשיו אחרי שהבנת, בוא תתחיל בקורס צניחה חופשית באחד מאלפי מועדונים בעולם ותראה לאן זה לוקח אותך. מאחל לך להגשים את החלום, כי אני את שלי גנזתי עד הגילגול הבא (ילדים זה שמחה...)

gheatza

New member
תודה, אתה בנאדם גדול.

אני מאמין שאני אצור איתך קשר בעתיד לגבי הקורס.

noamk

New member
תרשה לי להוסיף למה שכתב אוהד

אני מאמין שיש 3 נסיבות שיכולות להרוג (או לפצוע קשה) בן אדם העוסק בפעילות מסוג זה (זה יכול להיות צניחה, בייס, אופנועי שטח, אופנועי כביש, או כל משהו שכזה): 1. שתעשה שטויות - גורם מוות מספר אחד לדעתי - חוסר ידע, אנשים שדוחפים את היכולת שלהם, או כל מיני סיבות אחרות שגרמו שאתה אישית הרגת את עצמך. בצניחה זה יכול להיות סיבוב נמוך (hook Turn). בבייס זה יכול להיות שעמדת מעל צוק והחלטת לקפוץ למרות שהתנאים לא אידאליים, ובאופנועים זה יכול להיות כי החלטת לקחת סיבוב ב-80 קמ"ש. 2. שאחרים יעשו שטויות שיהרגו אותך - אם אתה רוכב כביש ומישהו נכנס בך כי הוא עשה סיבוב ב-80 קמ"ש - זה עדיין לא אשמתך אבל יש סיכוי שזה יקרה לך. בצניחה זה יהיה אם מישהו הפריע לך בשניה האחרונה לנחיתה, ובבייס מספיק שעשית 2way ובן הזוג שלך החליט שהוא לוקח עוד חצי שניה של delay. שים לב - אם אתה נותן לאנשים לעשות שטויות מסביבך ולא מתפנה מהמקום - אז אתה שייך לקבוצה מספר 1. 3. מזל רע. כן, יכול להיות גם מזל רע. נסיבות ששום דבר לא היה יכול לשנות אותם ועדיין הצלחת לשתול את עצמך באדמה. נדיר - אבל ריאלי. מכייון שמזל רע יכול גם להרוג אותך אם תלך ברחוב להנאתך - אין ממש מה לעשות נגד זה. מכיוון שסיבות 2 ו-3 לא תמיד תלויות בך - תתמקד באפשרות הראשונה, ותוודא שאתה נוטל את האמצעים על מנת לקבל את מירב הידע והנסיון לפני שאתה מטיל את עצמך מגשר בפעם הראשונה. הידע הזה צריך לכלול נסיון בצניחה חופשית. הרבה קריאה תאורטית, ידע בציוד, והכי חשוב - הבנה שאתה מוכן למגוון תוצאות הנע בין לשבת בכלא ללשבת בכסא גלגלים. תאורטית - 200 צניחות זה מינימום מקובל , אבל יש גם אנשים שמתחילים אחרי 1000 צניחות, ויש בן אחד שיתחיל אחרי 5000 (בע"ה). יש באינטרנט הרבה מאוד חומר (www.basejumper.com) תאורטי שאתה יכול להתחיל לקרוא, אבל אם זה באמת החלום שלך, ולא עוד איזה גחמה של ילד מתבגר -, אז קורס, 200 צניחות, ונסיון של Canopy Formation יהיו נקודת התחלה טובה.

ארזירון

New member
גם לא אחרי 5000 ../images/Emo13.gif

אבל זה יפה שאתה עדיין מנסה

gheatza

New member
כיף לקבל תגובות רציניות...

הקורס הוא כרגע לא משהו ריאלי מבחינתי, מפאתי צבא... ולכן אני דוחה את החלום בכמה חודשים \ שנים עד שכלכלית אוכל לממן את הקורס והצניחות שילוו אחריו

shklele

New member
אכן, חיתולים מטביעים לא רק בחרא

אלא גם מטביעים חלומות שנראה לך שתבצע מתישהו.... רגע...הוא קורא לי להחליף לו...

למעלה