baronm10 - שים לב...

baronm10 - שים לב...

התחלתי לבשל את הלשון .. יש לציין שהמראה אינו מלבב והריח כמעט גרם לי להתחרט .. אז כל 20 דקות בערך אני מציצה בתמונות שלך - כדי שאזכור למה התחלתי עם זה.. חחח איכשהו קשה לי להאמין שמהגוש השחור הזה יצאו הפרוסות המעודנות הנימוחות בפה האלו.. אבל אני אופטימית. הנה התמונה מתחילת הבישול.

ויש לי גם כמה שאלות:

מבשלים על אש קטנה כשעתיים וחצי עד שלוש, מכבים אש ומקררים, מקלפים לשון, מאכסנים בקופסה אטומה ולמקרר. שולים מתוך המרק את הפלפל האנגלי ואת עלי הדפנה ושולחים לנוח במקרר עד למחרת. מנקים את השומן שהצטבר מרתיחים מרק פעם נוספת מועכים עם מזלג את הגזר והבצל מוסיפים קוביות קטנות של תפוח אדמה אחד ממשיכים להרתיח עד שהנוזל מצטמצם לחצי ואז מוסיפים כף או שתיים של קורנפלור או קמח תפוחי אדמה (השתמשתי בזה) מדולל במים, בוחשים ומבשלים על אש קטנה עוד כעשרים דקות עד חצי שעה. לא לשכוח לבחוש שלא יידבק לקרקעית הסיר. 1. את הלשון שומרים כל הלילה בתוך המים שבהם היא בושלה שלוש שעות? 2. כשאתה אומר להרתיח מרק פעם נוספת זה לא אומר ששופכים את המים ה"ישנים"? לצערי, לא נראה לי שתענה לי הערב... באסה. אני אשאיר אותה בתוך מי הבישול, זה נראה לי הכי הגיוני.

baronm10

New member
תשובות על קצה הלשון../images/Emo3.gif

1. לאחר בישול הלשון כשלוש שעות ,מקררים וכשהלשון פושרת מקלפים אותה. 2. לאחר הקילוף יש לאכסן במקרר על מנת שיקל עליך לחתוך אותה לפרוסות דקות ויפות. 3. כשאומרים להרתיח פעם נוספת את המרק הכוונה למי הבישול שבשלנו בהם את הלשון {בתנאי שלא זרקת אותם } לצורך הכנת מרק. 4.לא לטעות !!!!!!!!!! המרק הוא לא הרוטב להמשך בישול הלשון כצלי. לבישול הלשון בצלי יש הסבר מסודר בגוף המתכון. מצטער שהמתכון מורכב וארוך ....אבל בסוף חגיגה אמיתית

יואוווווו... אני ../images/Emo163.gifאמיתית

בישלתי שוב את הלשון עם ה"מרק". איזה אהבלה, בחיי... אפילו לקרוא מתכון אני לא יודעת!!! אני רצה לשלוף אותה משם ולקרר שוב..

רקדה בוקר טוב מתוקה

בשום אופן לא לזרוק את המים שהלשון בושלה בה. זהו מרק מעולה. למחרת אם את רוצה, תוציאי ולזרוק את השומן הקשה שנוצר למעלה . 1. כן, הלשון צריכה להיות בתוך המרק שהיא בושלה בו. 2. כן, להרתיח את הכל שוב רק לאחר שהוצאת את השומן העליון. האמת אני מכינה כל פעם לאורחים שלי בחגים (אלו שלא סובלים מכולסטרול). לחוד אני מכינה רוטב אדום (יש במאמרים) ומוסיפה מהמרק לרוטב. בתיאבון חמודה

תודה.. פתאום תהיתי לעצמי אם המים

האלו שבהם בושלה הלשון עם הקליפה (הדוחה, חייבת לציין)- הם "נקיים". לכן שאלתי על המרק. עכשיו היא מתבשלת מקולפת וחיננית
מה שלום אבא שלך, אגב?

baronm10

New member
כן ,אני שם לב......../images/Emo2.gif

ואללה איזה קשיחות ? מפחידה ב
אמצע הלילה נכון שההתחלת התהליך אינה סוגה בשושנים אבל המאמץ משתלם

"אינה סוגה בשושנים"-תרתי משמע

איזה ריח יש לה בהתחלה.... למות! אבל עכשיו היא ריחנית כפרח בר ביום אביב

ak5

New member
חיכיתי כל הלילה להמשך והוא לא הגיע

זה עוד על האש?

חחח... נו, בשעה 3:10 בלילה כבר לא

נשארו בי כוחות לדווח! על כל פנים- אני חייבת להתוודות שהשלב הראשון הזה של הבישול די דחה אותי. ואח"כ הקילוף הזה של הלשון, איכסה ממש
א ב ל ... סוף טוב הכל טוב. הלשון המקולפת מתבשלת לה בנחת בתוך המרק עכשיו, הריח מאוד נעים והיא רכה ממש.
עליה!

וואלה אחותי כל הכבוד על האומץ

אני מפחדת להתחיל עם זה אפילו. ניראה מעולה לפעם ראשונה. ערב חג אימי הכינה לשון ואני טרפתי כמו
. נו אין פלא שיש לי חמוקיים רחביים חחחח לא?

../images/Emo124.gifמדינה וברון.. יש לי שאלה

למה בעצם אני מבשלת את המרק הזה כ"כ הרבה אם ממילא איני משתמשת בו???? מדינה אומרת להוסיף ממנו קצת לרוטב, אבל במתכון של הברון לא כתוב דבר כזה.. או שאני טועה? בחייכם, תסבירו לקשת הבנה כמוני.

baronm10

New member
אין לי ברירה אני בדרך אליך../images/Emo73.gif

אני חוזר שובבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבב הנוזלים שבהם בשלת את הלשון מיועדים רק לריכוך ראשוני להסרת הקליפה וישנם כאלה שמשתמשים בנוזל להכנת מרק ללא קשר לצלי. אני לא הכנתי מרק וזרקתי את הנוזלים. עכשיו בואי נתמקד בלשון ,את הלשון מבשלים ברוטב צלי שמכינים בנפרד. גם אם בשלת את הלשון קצת בנוזלים מאתמול לא קרה כלום ,הוציאי ,צנני. לחתוך לפרוסות ולהכניס לצלי . אל תתיאשי אנחנו מאחוריך עד הסוף הטעים ,חיבבבבבבבב להצליח לך

עכשיו לא הבנתי כלום../images/Emo163.gif

אז למה אני טורחת עם הבישול השני והקורנפלור וכל זה??? מה אני אעשה בסוף עם המרק הזה? הרי ממילא אני מכינה רוטב בנפרד.. ואתה יודע משהו- יותר טוב שתבוא לפה.. התחלתי לתלוש שערות!!

baronm10

New member
רקדנית ,קחי אויר....../images/Emo9.gif

מהמתכון יוצאים 2 מוצרים מרק עם ירקות רק אם את מעונינת בו וצלי לשון . צ'מעי לי עזבי כרגע את המרק ותתמקדי בלשון שלחתי לך מסר

רקדהההההההההההה../images/Emo124.gif

אני במקומך הייתי הולכת לאכול צהריים אצל ברון... באה לאסוף אותי?

סוף טוב הכל טוב../images/Emo178.gif

בסופו של דבר לא הכנתי את הרוטב מהמתכון המקורי, אילתרתי משהו משלי.. איכשהו הריח של היין האדום לא מצא חן בעיניי- אז שיניתי. (מתנצלת
) על כל פנים, יצא פיצוץ!! הנה התמונה בצלחת..

למעלה