baron58 checklist שאלה

lir67

New member
baron58 checklist שאלה

בתמונה בירוק, מה המספרים האלה?

LLEM

New member
תשובה לא מוסמכת

לדעתי זה לחץ סעפת יניקה (באינצ'ים). אל תתפוס אותי במילה.

lir67

New member
ובאנגלית? איזה מכשיר זה?

האם זה- Manifold pressure ?

YHS

New member
שים לב שגם המהירות נמוכה בטיפוס

ייתכן וזה כך כי יש מהירות אופטימלית לטיפוס, מבחינה אווירודינמית, לכן גם הלחץ מותאם לנתונים, כדי לקבל כח נכון לטיפוס שייתן את המהירות הנכונה.

ממש לא הגיוני

טיפוס אחרי המראה עושים בכוח מלא (או שיש אילו מגבלות לשמירת המנוע/רעש וכו' אז כמעט מלא) - אבל לא הגיוני שבבד"ח יהיה כתוב לחץ סעפת מסוים לטיפוס אחרי המראה, שנמוך מלחץ בשיוט.... דבר שני - מה ההגיון בכלל לכתוב לחץ סעפת בלי סל"ד?

YHS

New member
אנסה להסביר

המראה עושים בכח מלא ללא שיקולי אופטימיזציה. רוצים להגיע מהר ככל האפשר למהירות "טובה" ולהתרחק מהקרקע. טיפוס הוא לא פונקציה של מנוע, אלא של מאפיינים אוירודינמיים שקובעים טיפוס יעיל. מתוך זה נגזרת המהירות ומתוך זה כח המנוע שנקבע על ידי לחץ הסעפת והסיבובים. גם אם לך לא נראה הגיוני, ייתכן שמהירות המיטבית בטיפוס נמוכה מהמהירות לשיוט לטווח ארוך. (אמצא לך נתונים של מטוס אחר ואביא לכאן). למה אין סיבובים? לא יודע. ייתכן שכתוב במקום אחר. ייתכן שכתוב במקום אחר מה שיעור הטיפוס הרצוי ומשחקים בסל"ד כדי לייצב מהירות. אל תשכח שזה רק סימולטור ולא ספר המטוס.

../images/Emo45.gif

אני חושב שהחוסר בנתון של סיבובים נובע בדיוק מהסיבה שציין ישה - נתון לחץ סעפת. נתונה מהירות. משחקים עם הסל"ד בתחום מסויים, בכדי להגיע למהירות המיטבית, בנתון לחץ הסעפת הקיים. לגבי העובדה שלחץ הסעפת בטיפוס נמוך מזה שבשיוט, אני באמת לא יודע להגיד, השערות בלבד. לדוגמא, יכול להיות שבשל כך שעוד לא דוללה התערובת, יש לכך השלכות מבחינת הלחץ הנצרך. מעבר לכך כרגע לא עולה לי אף רעיון אחר.

YHS

New member
לגבי לחץ סעפת בטיפוס

נתתי הסבר. בטיפוס משתמשים בתערובת עשירה. מדללים רק לאחר ייצוב נתונים בשיוט.

אני חושב שלא הבנת

לא אותי ולא את הבד"ח שמצורף כאן. המספר "18 מופיע תחת הסעיף Takeoff ולא Climbout - זה הטיפוס הראשוני אחרי ניתוק ולא "סתם" טיפוס בנתיב. ברור שהמהירות בטיפוס קטנה יותר מאשר בשיוט - לא אמרתי אחרת. מה שאמרתי הוא שלא הגיוני הוא שטיפוס בשלב הראשוני לאחר המראה יהיה בסטינג של לחץ סעפת נמוך יותר מאשר בשיוט. במטוסי Complex שאני רשאי להטיס (חד מנועיים אמנם) תמיד המראה וטיפוס ראשוני בסטינג גבוה של סל"ד ושל לחץ סעפת, אח"כ מורידים - וברור שצריך לעשות את הטיפוס במהירות אופטימלית - אך היא נקבעת על ידי שינוי מצב אף ולא ע"י הורדת כוח מנוע, ובכל מקרה בטיפוס הראשוני לאחר ניתוק לא מסתכלים על שיעור הטיפוס. לא מכיר שום פרוצדורה בה קובעים לחץ סעפת ואז משחקים עם הסל"ד, זה לא נשמע הגיוני. חוץ מזה - בכל פעם שאתה משחק עם הסל"ד גם לחץ הסעפת משתנה. ובנוסף - גם בד"כ בהעלאת כוח מעלים קודם את הסל"ד ואח"כ את הלחץ, ובהורדה ההפך, כך שלא נראה לי שמישהו יקבע לחץ סעפת מסוים וישחק עם הסל"ד כדי לקבל מהירות/שיעור טיפוס, אך אשמח לקבל תיקון אם יש כזה.

YHS

New member
כאילו מה?

אתה נותן ציונים לאנשים שאתה לא מכיר?אתה יודע מה אני מבין בבד"חים? אם יש לך דיעה, כתוב אותה. זה לא המקום להביע דיעה על ההבנה של האחרים. תתמקד בשאלה.

מה קרה?

למה אני צריך להכיר אותך כדי להביע דעה על מה שכתבת? לא נתתי לך ציון, ולא יודע כמה אתה מבין או לא מבין בבד"חים - אני רק מתייחס למה שאתה כותב. לי דווקא היה נדמה (ואולי בטעות) שאתה מנסה להתנשא מעלי - מה אתה יודע עלי ועל הנסיון שלי? למה אתה צריך להסביר לי שמהירות טיפוס נמוכה ממהירות שיוט למרות "שלא נראה לי הגיוני"? טענתי אחרת? מה בסה"כ אמרתי? שלא נראה לי לחץ סעפת של "18 בטיפוס ראשוני לאחר המראה. ושההסבר שזה בגלל שהמהירות בטיפוס קטנה יותר לא סביר. אז תוכל אתה להתייחס עניינית למה שכתבתי?

lir67

New member
ואולי זו התשובה...

מתוך קובץ ה read me As a guideline, I gave the Manifold pressure values for different sections of the flight. The manifold pressure values my be incorrect, if you takeoff and/or land on airports much above 2500ft MSL.

lir67

New member
בפעם האחרונה שבדקתי זה היה פורום סימולטורים

israellipy

New member
מספרים בירוק

לחץ ברומטרי בסעפת היניקה. שליטה על הלחץ על ידי המצערת ושליטה על הסל"ד על ידי ידית המדחף (אך ורק במטוסים עם פסיעה משתנה) ישראל

למעלה