יוני תקרא א הסיפור הבא...
פעם אחת נסע הבעל שם טוב לאחד ממסעיו, בדרך עצרו את העגלה באחד הכפרים, כשירד הבעל שם טוב מהעגלה, הגיע אליו בריצה אחד הכפריים היהודיים ובהתרגשות אמר לו: רבי, רבי, תודה לאל שהגעת, אני מחפש כבר הרבה זמן מי שיראה לי היכן מונח בסידור כל דבר ודבר, היכן תםילת שחרית, היכן מנחה, ברכת המזון לכו', לקח הבעל שם טוב את הכפרי, אחז בסידור, והחל להראות לו, הנה כאן עם ענף הערבה הבוכיה אני מסמן לך את שחרית, עם קש השיבולת את המנחה, עם פרח הדליה את ברכת המזון וכן הלאה.. עד שסימן לו את כל התפילות הברכות תיקון חצות וכו'... שמח הכפרי שמחה עצומה...תודה רבי, תודה ... פנה הבעל שם טוב לכיוון הנהר בדרכו לתפילת מנחה הקרובה, כשהתרחק, פתח הכפרי את סידורו...והנה לפתע תפאום...כאילו משום מקום הגיע משב רוח חזק...והעיף לו את כל הסימנים מהסידור... מזועזע מעוצמת האכזבה ונדהם הרחיק הכפרי את מבטו לעבר המקום בו נעלם הבעל שם טוב...ובריצת אמוק יצא בעקבותיו... רבי...רבי...רבי...אולם הבעל שם טוב כבר התרחק... הוא כבר היה על שפת הנהר...ממרומי הגבעה ראה הכפרי כיצד הבעל שם טוב מגיע לשפת הנהר מוריד את אדרתו...מניחה על פני המיים...עומד עליה, וחוצה את הנהר לעברו השני.... רבי...רבי... המשיך הכפרי בריצתו...הבעל שם טוב שהגיע כבר לגדת הנהר השניה, הביט לאחוריו...ולהפתעתו..רואה הוא את הכפרי רץ...ורץ...ומגיע לשפת הנהר...מוריד את מעילו המגושם... מניח אותו על פני המיים.. עומד עליו...ובצעקות...רבי...רבי... חוצה גם הוא את הנהר על גבי מעילו... אוי רבי...אני כל כך שמח שהצלחתי להדביק אותך...התנשף הכפרי... מה קרה שאל הבעל שם טוב? רבי..מייד כשהלכת...באה רוח חזקה, והעיפה לי את כל הסימנים מהסידור... צחק הבעל שם טוב צחוק גדול...מה קרה ? שאל הכפרי.. לך בן יקר...חזור לביתך...אינך צריך סימנים, הקדוש ברוך הוא, אוהב את תמימותך הפשוטה...!!!!