Backdoorsalm has a question

shadowfax

New member
השעיית הספק

מונח (חדש יחסית) שדי קשה להסביר אותו : השעיית הספק הוא האמונה שלך בעולם המשחק, במציאות הדימיונית ז"א אינך מטיל בספק בעולם שסובב את הדמות שלך, איך לך ספק שהוא "אמיתי". כאשר הSOD "נשבר" אתה יוצא מהדמות ואומר לDM "אבל זה לא יכול להיות..." אפשר לומר שSOD הוא INPLAY . הרעיון במטריקס סובב סביב הSOD, ניאו מטיל ספק בעולם שסביבו ...

backdoorslam

New member
בקיצור -

מדובר, אם כך, בתחושה אותנטית של המציאות. יפה, זה היסוד שאני הכי דואג לשמור עליו במ"ת. עכשיו יש לו שם קצר וקליט. תודה שאדופאקס (אגב אם לא שמת לב אני GMamir- אני לא אוהב להיות אנונימי כשלא צריך).

shadowfax

New member
תפסיק לעקוב אחרי

מדובר ביותר מתחושה, כאשר אתה בSOD אין לך ספק שהעולם אמיתי, אין משהוא שיומר לך אחרת.

Ferenheit

New member
סליחה שאני מתערב

אבל אני לא בטוח שזה נכון. אחרי הכל, במציאות אין SOD פשוט אין D. אם אתה יודע שזה משחק אז יש לך בעיה ואתה מנסה להתעלם ממנה (אתה מעמיד פנים שזה אמיתי בין גלגול קוביה אחד לשני) וזה מצליח (ה SOD עובד) כל עוד אין בעיות מיוחד ששברות את ה- S.

shadowfax

New member
אני לא בטוח כל כך

כל רעיון המדע הוא להטיל ספק בעולם שסביבך, כך גם בפילוסופיה. לדוגמה במופע של טרומן הוא הניח שהכל אמיתי כל עוד יכלו לשמור על הSOD לדוגמה: הפנס שנפל והפך ל"חלקי מטוס" אבל כאשר הוא החל לפקפק ולבחון את המציאות היא לא הצליחה לעמוד בבדיקה והSOD נשבר. כשאני משחק ופתאום העולם סביבי אינו עומד יותר בחוקים הידועים לי הSOD שלי נשבר, כאשר NPC מתגלה ככל יכול הSOD שלי נשבר, כאשר אני נתקל בבלוק עלילתי הSOD שלי נשבר, או במילים אחרות כאשר העולם מפסיק להיות הגיוני...

Ferenheit

New member
זה בדיוק מה שאני אומר

גם כאשר אתה מטיל ספק במציאות כולה, אין לך ספק אמיתי בממשות שלה לגביך. במקרה הזה, אתה יושב ליד שולחן ומדבר על דרקונים, אתה מפקפק מאוד באמיתות שלה. ז"א (נכון, ההבדל הוא סמנטי) בעולם האמיתי אתה לא צריך להשעות, להשהות או לעכב את הספק. אם כבר, אתה צריך לנסות לחקור אותו לעומק וגם אז הוא לא משכנע במיוחד, ראה:דקארט. במשחק אתה מתאמץ לעשות בדיוק את ההיפך. נכון, מילת המפתח היא עקביות, אבל הנקודה שלי היא ש SOD מתקיים רק כאשר נקודת המוצא היא שמדובר בדמיון ואתה מנסה לשמור על האמינות שלו, לא כשנקודת המוצא היא מציאות ואתה מנסה לערער אותה. SOD זה חלק מההשליה העצמית ויש דברים שמפריעים לה (בלוק עלילתי...). בחיי היום יום, אתה נצמד לאשליה הזאת בכל הכוח (ראה: אובדן נק´ שפיות במשחק קריאתו של קת´ולהו)

backdoorslam

New member
השאלה הגדולה היא

האם שבירת הSOD נעשתה במכוון על ידי השה"מ או לא. אם היא נעשתה במתכוון, הרי שזהו חלק מנפתולי העלילה והמציאות עצמה כוללת מאפיינים שונים, נוספים או אחרים מאלה שמכירים השחקנים מינקות. אם שבירת הSOD נעשתה שלא במתכוון, הרי שזוהי טעות פטאלית של השה"מ שפוגעת באמינות עולמו - ההבדל בין שה"מ צ´ונג (חסר ניסיון, או בסינית "הנער שסוחב ריקשות") לבין שאיננו. -שאדופקס, מעניין איפה אני עוד אמצא אותך. -off player - עכשיו כשאני יודע מי אתה אני מעריץ אותך. תיקון, את ההתנהגות הנדיבה שלך.

shadowfax

New member
e-mago.co.il

פורום המונגולים כמובן... העניין הוא שבחופשיטה היות חוסר החוקים כחלק מבסיס השיטה קל למנחה לשכוח, למעשה העלילה הופכת לראשית לעיתים על חשבון החוגי העולם.

backdoorslam

New member
מסכים.

אני מאוד מסכים ששיטה עוזרת לשמור על הSOD, ועל קביעות המציאות, ללא כל טירחה מצד השה"מ. אבל שוב, תלוי איפה. אני אישית משחק בכמה קבוצות, אחת מהן מדגישה את משחק הדמויות ולכן אנחנו משתמשים בפרי-פורם, השניה מאוד צמודה למציאות העולם ולכן יש שימוש בשיטה נוקשה.

מה שבטוח אין קשר ל system of a down

למעלה