babylon 5 VS. star-trek

Sefy

New member
באק רוג'רס במאה ה- 25

איזו סדרה גדולה! למה לא מחזירים את כל הסדרות האלו לטלויזיה ?? אלו היו הימים הטובים של סדרות מעולות! אין כמו שנות ה 80 בסדרות טלויזיה, היום הכל העתקות ושיחזורים של סדרות העבר
דרך אגב, מסכים עם כל מילה!

Esmena

New member
סינקלר הוא לא ../images/Emo58.gif

אלוהי המינבארי.אין אצל המינבארי אמונה באלוהות.הוא כן (אני מבקשת,למרות שכבר סמנתי למעלה,ואני מתחננת,לטובת כל מי שלא ראה את War Without End של בבילון ו*משלה את עצמה שהיא נקראת ולו לשנייה* קורא הודעה זו כרגע, שיסוב על עקביו אחור. אין כאן שום דבר ששווה קריאה, אבל כן יש כאן עלילה מופלאה שאם תיהרס ולו לאחד מכם בשל זוטה שכזו, לא אוכל לחיות עם עצמי.רגע.לא התכוונתי ל*זה*). חלק מThe One, מהמשולש שהשתרש באמונה ובצורת החיים המינבארית,והעיקר-הוא כן-ויילן-שהשכין שלום בין שלוש הכתות ,בנה את המועצה האפורה, הביא לעבר תחנת חלל משוכללת שהיוותה גורם רציני במלחמת הצללים הראשונה,ונקבע שם חזק בתודעה ההיסטורית,הלאומית והדתית.אבל הוא לא האלוהים שלהם.את המקום שהוא תופס אפשר להשוות למעמד של ישו או מוחמד (וכבשי האונברסיטה הפתוחה ,כמובן
בדת ללא אלוהות. דרך אגב לרוב ההשוואות הן בין סיסקו לשרידן,שהוא משיחי יותר(אהה,וזה שהוא היה שם רוב הזמן ורוב האנשים מעדיפים לשכוח ,שלא לומר להדחיק,את סינקלייר,משום מה[הם תולים את זה במשחק של מייקל א'והרה,לרוב]).ד"א, בנבואה לא נאמר להם שיחליפו זה את זה ,אבל אחרי ששאלו,נאמר להם שאכן,לא יוכלו להיות קיסרים באותו זמן(אני אישית חושבת שזה מאוד מפתיע
). ושוב,קרוסייד.לא אקסלסיבר.ספינה אקסלסיבר.סדרה קרוסייד. (דו דאט פאסט) בוויאג'ר יש דווקא אגדה על מאגר השעטלים הבלתי נגמר והמאוד מתפוצץ שלהם.ספינות הטרק מן הסתם נראות יותר טוב,ספינות בבילון מן הסתם,יוצרות מראה מעניין יותר ברקע הסדרה.בDS9 יש מדי פעם תככים שלא גם גראק מעורב בהם,אפילו בוויאג'ר,אבל שום דבר שאפשר להשוות לבבילון.כנ"ל בחזון,פתיחות,פיתוח דמויות,אמממ..:) ו..אה,כן צ'כוב הוא אמיתי וזה.שתקתי.:) הסיום- לסיום של עונה 4 אכן היה מהר מדי לפרקים ואיטי מדי לפרקים, וכמו הסיום של DS9- שנעשה שנה אחרי- כלל אווירה שקשה להיכנס אליה,אבל גם כמה פנינים אמיתיות. מעונה 5 ראיתי רק את הפרק האחרון(לא סליפינג אין לייט,אובג'קטס אט רסט)והוא היה..חלש ביותר,עם חמש סוכר. את אנדרומדה (שהיא לא בדיוק כתובה בידי רונדברי)או סדרות אחרות שלו לא ראיתי,אז אני לא אשווה. (
). נ.ב. לוקלי?נראית פיצוץ?!?איש איש וטעמו,קיד,אבל רק תזגיר לי על מי אנחנו ו מדברים ?מישהי ששרידן זרק אותה אחרי חודשיים לא? What In the whole galaxy could be lamer than that?:)

../images/Emo99.gif

איסמנה עשית לי חשק לראות את הסדרה מההתחלה... מה? אין לי בכלל קלטות וידאו? damn |אייקון של צפניה ממשיך להתגעגע לבבילון 5|

sysiphus

New member
ויילן בהשוואה למוחמד וישו

ראשית, משעשע שאת נמנעת מלספיילר פרקי בבילון 5, סדרה שהסיימתה אי-שם בסוף שנות ה-90... די עם זה. גם את הפרק האחרון של דאג וטוני לא ראיתי, אבל אם מישהו יספר מה לי מה קרה שם, זה לא נקרא ספוילר... שנית. יש בעיה בהשוואה שלך. מצד אחד את אומרת שויילן הוא לא אלוהי המינבארי, ושהם לא מאמינים באלוהים. אם ככה, אל תשווי אותו לישו או מוחמד. מוחמד עוד איכשהו הפך מאדם לנביא ואף לדמות אל, ישו עצמו היה למן ההתחלה בנצרות דמות האל. לא רק שליח האל, לא רק כלי קיבול לאל, לא רק בנו של האל אלא האל עצמו.

Esmena

New member
תאמין לי,

שאני מכירה די והותר אנשים שמתחילים לצפות ב-בבילון עכשיו, או אמורים לקבל אותה בקרוב,או לא ראו את כולה.חלקם בפורום הזה,וחלקם מסתובבים בתפוז ואולי קוראים אותו. העולם השתנה,ולא מעט אנשים רואים דברים מאוד ישנים לראשונה בהורדה מהאינטרנט.אז אני לא אנזוף באחרים שעשו זאת (כאן היה מיקרה חד פעמי,וזה לא היה בסדר,אני מודה,אלא פשוט מקלקל מעט אחרי שאני נזהרתי כ"כ) אבל אני לא אקלקל לאחרים מרצוני החופשי,אם באפשרותי להימנע מזה.זה אומנם נראה פתאטי משהו,אבל רוב הדברים שאני עושה נראים פתאטיים בכל מיקרה,אז למה שמישהו לא ירוויח מזה
.מקובל עליי מה שאמרת ,אם כי מה שעשיתי לא היה"השוואה"גרידא בין מקרים,אלא ניסיון לתיאור מעמד בלבד.ניחא.

Esmena

New member
סינקלר הוא לא ../images/Emo58.gif

סינקלר הוא לא
אלוהי המינבארי.אין אצל המינבארי אמונה באלוהות.הוא כן (אני מבקשת,למרות שכבר סמנתי למעלה,ואני מתחננת,לטובת כל מי שלא ראה את War Without End של בבילון ו*משלה את עצמה שהיא נקראת ולו לשנייה* קורא הודעה זו כרגע, שיסוב על עקביו אחור. אין כאן שום דבר ששווה קריאה, אבל כן יש כאן עלילה מופלאה שאם תיהרס ולו לאחד מכם בשל זוטה שכזו, לא אוכל לחיות עם עצמי.רגע.לא התכוונתי ל*זה*). חלק מThe One, מהמשולש שהשתרש באמונה ובצורת החיים המינבארית,והעיקר-הוא כן-ויילן-שהשכין שלום בין שלוש הכתות ,בנה את המועצה האפורה, הביא לעבר תחנת חלל משוכללת שהיוותה גורם רציני במלחמת הצללים הראשונה,ונקבע שם חזק בתודעה ההיסטורית,הלאומית והדתית.אבל הוא לא האלוהים שלהם.את המקום שהוא תופס אפשר להשוות למעמד של ישו או מוחמד (וכבשי האונברסיטה הפתוחה ,כמובן
בדת ללא אלוהות. דרך אגב לרוב ההשוואות הן בין סיסקו לשרידן,שהוא משיחי יותר(אהה,וזה שהוא היה שם רוב הזמן ורוב האנשים מעדיפים לשכוח ,שלא לומר להדחיק,את סינקלייר,משום מה[הם תולים את זה במשחק של מייקל א'והרה,לרוב]).ד"א, בנבואה לא נאמר להם שיחליפו זה את זה ,אבל אחרי ששאלו,נאמר להם שאכן,לא יוכלו להיות קיסרים באותו זמן(אני אישית חושבת שזה מאוד מפתיע
). ושוב,קרוסייד.לא אקסלסיבר.ספינה אקסלסיבר.סדרה קרוסייד. (דו דאט פאקט) בוויאג'ר יש דווקא אגדה על מאגר השעטלים הבלתי נגמר והמאוד מתפוצץ שלהם.ספינות הטרק מן הסתם נראות יותר טוב,ספינות בבילון מן הסתם,יוצרות מראה מעניין יותר ברקע הסדרה.בDS9 יש מדי פעם תככים שלא גם גראק מעורב בהם,אפילו בוויאג'ר,אבל שום דבר שאפשר להשוות לבבילון.כנ"ל בחזון,פתיחות,פיתוח דמויות,אמממ..:) ו..אה,כן צ'כוב הוא אמיתי וזה.שתקתי.:) הסיום- לסיום של עונה 4 אכן היה מהר מדי לפרקים ואיטי מדי לפרקים, וכמו הסיום של DS9- שנעשה שנה אחרי- כלל אווירה שקשה להיכנס אליה,אבל גם כמה פנינים אמיתיות. מעונה 5 ראיתי רק את הפרק האחרון(לא סליפינג אין לייט,אובג'קטס אט רסט)והוא היה..חלש ביותר,עם חמש סוכר.של TNG היה טוב,של וויאג'ר היה מאכזב וצפוי אבל עשוי טוב. את אנדרומדה (שהיא לא בדיוק כתובה בידי רונדברי)או סדרות אחרות שלו לא ראיתי,אז אני לא אשווה. (
). נ.ב. לוקלי?נראית פיצוץ?!?איש איש וטעמו,בוי,אבל רק תזכיר לי על מי אנחנו ו מדברים ?מישהי ששרידן זרק אותה אחרי חודשיים לא? What In the whole galaxy could be lamer than that?:)

Esmena

New member
טוב,אתם מוכרחים להבין ,שהייתי בטוחה

שמערכות הפורומים בתפוז. לא עובדות בסביבות שש בוקר,יש אגדה כזו.בכלל לא חשבתי ששלחתחי את ההודעה.עדיף למחוק את גירסת שש ולא את זו, תיקנתי כאן כמה דברים.

Alex20

New member
קיסרים? מי ? שרידן וסינקלייר?

או שלא הבנתי אותך נכון או שהתבלבלת אבל אין להם שום קשר לנושא הקיסרים ....נושא הקיסרים נוגע ללנדו מולארי ולויר קוטו עליהם נאמר בנבואה שהם לא יוכלו להיות קיסרים ביחד באותו הזמן..... דרך אגב ...לפי מה ששמעתי או קראתי...ז'האדום זה כוכב אמיתי נראה לי אפילו בגלקסיה שלנו...

Lu Tze

New member
רגע.. מה ז"א "זהדום זה כוכב אמיתי"?

יש כוכב לכת שקוראים לו זהדום?

Taker Sucks

New member
יכול להיות....

אל תשכח שבסטאר טראק 36 מהכוכבים/כוכבי לכת שהזיכרו קימיים(Rigel , Denab)

Esmena

New member
אתה מדבר אליי?כי ברור לחלוטין

שהכוונה לויר ולמולארי..אני הגבתי למה שהוא כתב,וכנראה ציינתי שמות. ההודעה שלי היא תשובה למה שהוא הציג בהודעה שלו,ולכן מופיעים בה שני הנושאים.

הוספות הערות ושאלות

בקשר לאלוהות, יכול להיות שאת צודקת, אבל אז למה תמיד המנברים אומרים: "what in vaylen's name..." - זה נשמע לי ממש כמו jesus christ... נראה לי שהם מאמינים בו. מלבד זה, הרי כל הזמן שם מדברים על הנבואה של ויילן. אני רואה את זה בתור שליח האלוהים (but then again, I might be wrong...), שהרי ישו מוחמד הם שליחי האלוהים (אצלינו יש כל כך הרבה שליחים עכשיו, שמרוב שליחים לא רואים את האלוהים) נכון שאפשר לראות בו משיח, אבל על משיח בד"כ אומרים שיבוא (נכון? או שמשיח לא בא, משיח גם לא מטלפן?). בהחלט מקבל את מה שאמרת על סיסקו...הוא בהחלט יותר משיחי (ולפעמים הוא מדבר מעצבן כזה....) היה את הפרק הכפול בעונה השנייה שסוגר את מעגל ההעלמות של בבילון 4 (כמו שאמרת, סינקלר משתמש בה בתור בסיס למלחמת הצללים הראשונה, וכמו שכולם זוכרים, סינקלר עומד באמצע ומצדדיו שני וורלונים (קוש 1 וקוש 2?...)), וזה הפרק שמסביר הרבה דברים (זה לא הפרק שבו שרידן קופץ בזמן ומגיע לעתיד - שהוא ודלן שבויים אצל לנדו?) בקשר לקיסרים - כמובן שהתכוונתי לויר וללנדו - היה הפרק (מהעונה הראשונה אני חושב) שלנדו הולך למגדת עתידות, והיא מתבוננת בכוס (שהיה בה קפה שחור?) ורואה ספינת צללים - ואז הכוס נשמטת מידה. לוקלי (אליבזת לוקלי) מחליפה את שרידן בתור מפקדת התחנה בעונה ה -5.לא הייתי קורא לה מחליפה לאיבנובה (היהודיה....
)וכמו שאמרת, איש איש וטעמו... אגב דיבורים שמשווים את בבילון לשר הטבעות, שמעתי משהו כזה, אבל אין לי דעה...לא קראתי את אותם הדיבורים, אז גם אני לא אגיב על זה. למה להשוות בין הסדרות אתם שואלים? אי אפשר להשוות אתם (חלקיכם) אומרים, זה מד"ב וזה מד"ב. מסע בין כוכבים הייתה הראשונה, היא היתה פורצת הדרך, היא העלתה בעיות שהתמודדו איתם בשנות ה - 60. זוכרים את הנשיקה הראשונה בין קירק לאוהרה - בין לבן ושחורה - זה נתפס אצל שאנשים בתור משהו בעתיד זה לא עכשיו..שהרי בארה"ב הייתה אפליה עדיין בין לבנים ושחורים (כמובן רצח מרטין לותר קינג). ולא רק זה. אז כמובן שאתם צודקים, אם אתם אומרים שאין בסיס להשוואה. אבל לדעתי זה לא כך. בתור אנשים, כל מה שאנו באים במגע איתו אנו משווים למשהו שכבר ראינו או עשינו (איך היה xman 2 לעומת xman 1, איך היה nemesis לעומת שאר הסרטים בסדרה), איך אסימוב כותב לעומת היינלין (לדוגמא), או (דוגמא רעה...)שר הטבעות לעומת הרי פוטר. ולא רק במד"ב, בכל דבר. עצם ההשוואה גורמת לנו להיזכר בדברים טובים יותר וטובים פחות (למשל העונה ה -5 של בבילון מול כל 4 הקודמות...), וכמובן שהיא גורמת לנו להיווכח מדוע אנחנו אוהבים לראות את הסדרות....

Esmena

New member
וזה די עונה על מה שאמרתי:) ../images/Emo58.gif

שווילן'ס ניים עונה לג'יזוס קרייסט, ולא ל"אלוהים אדירים!".ד"א,בכל מיקרה לא התשתמש בה אף מינבארי שאינו דלן בכל הסידרה,עד כמה שזכור לי(ואף מינבארית שביקרה במיטה שלי,יו סי:)הנבואה שלו אינה "נבואה"בלא הכי,אלא דברים ששידע משום שחי בעתיד. הנוצרים מאמינים שהמשיח כבר בא,ד"א.וכן,זה בערך מה שאמרתי- מעמד של קדוש דתי,רק בעולם בלי אלוהוט.:) קודם כל,אני כ"כ נזהרתי לעשות ספויילר על העניין ולדחקו למטה כדי שלא יהרוס לאף אחד בכל מקרה,וככה אתה עושה?לא יפה.
הפרק הזה בעונה השלישית,לא השנייה. זה אכן הפרק הזה,אלא שקוש 1 מת בדיוק בפרק הקודם,וקוש 2 הצטרף בפרק שלאחר מכן,ולכן קצת קשה לי להאמין שמדובר בהם:) כמובן שגם אני התכוונתי לויר וללנדו- הפרק הזה,למעשה פרק כפול,הוא בעונה השלישית ולא הראשונה,יחד עם הפרישה מכדור הארץ. האישה שמגיעה ללנדו היא בעלת יכולת לראות את העתיד ,ובנוסף-היא גם אלמנתו השלישית של הקיסר טורהאן,שנרצח ע"י אנשיהם של לנדו וריפא בעונה השנייה. לא הייתה מוסיפה את הפרט הזה,אילולא היא ,כפי שרמזתי כבר,שוחקה ע"י לא פחות ממייג'ל ג'יי רודנברי.:) אני יודעת מי זו לוקלי,ולפיכך יכולה להעיד על המראה החיצוני שלה.רק הבהרתי פרופרציות מסויימות אצלי:) בקשר לחדשניות של הטרק...כן,אין ספק שTOS הייתה פורצת דרך בדרכה שלה,(למרות שדווקא כן היה כבר מד"ב בטלוויזיה אם אני לא טועה,לא מאותו הסוג,נעזוב את זה כרגע) אבל באשר לנשיקה של קירק וא'והרה,אפעם לא הבנתי את ההתלהבות ממנה.הרי ברור שבשלב מסויים ייגמרו לקירק הבחורות הלבנות :), אם זו הייתה נשיקה בין גבר שחור לאישה לבנה, היה בהחלט אפשר לומר שזה מהפכני.אבל נשיקה בין גבר לבן לאישה שחורה מעוררת בעיקר אסוציאציות של אונס ובעלות בימי העבדות,ואני מניחה שזה גרם לזעזוע גם בקהילה השחורה ...אין גם מה להתרשם מהדמות של א'והורה בעיניי.נכון,"גם שחורה וגם אישה(!!!אני נדהמת מהחדשנות. פשוט,ממש אישה?כאילו,ממש לא גבר?מהמין השני וזה?אני המומה כ"כ)אבל דחילק,היא אולי גם יכולה לומר או לעשות משהו מתישהו?סתם ככה, בשביל המורל. ההתייחסויות ההמוסקסואליות בסדרות ההמשך שוות התייחסות נפרדת . אבל אפשר לציין בכלליות שהיה ברור שלג'דזיה יגמרו הגברים בשלב מסויים:),שהסיפור היה מסווה באמצעים לא חינניים ונלעגים בעיני רבים,(אני דווקא אהבתי את ההסוואה), הפרק על קוורק כאישה- עם הנשיקה הרשונה בין שני גברים-היה בלבול, התנשאות ושלומיאליות(אבל משעשע ביותר:)והדמות של המנהלת קירה לא מתחמקת מאף סטיגמציה מובנית . ב-בבילון כמו שתוכננה מראש היה אמור להיות הטרנסקסואל הראשון בטלוויזיה(לפחות כדמות קבועה), ונדמה לי שעם הזמן גם תוכננה עלילה לסבית ארוכה יותר ממה שראינו.בכלל,אנחנו מדברים פה על על סידרה שבה העיפו את הנשיא האמריקאי הרשע והכניסו במקומו רוסייה מינאטורית. מה יותר מזה?:)

Alex20

New member
בקשר לזהאדום....תקון/הבהרה

התכוונתי שיש כוכב...כוכב בהגדרה זה כוכב שבת ---כמו השמש.... אין עדיין שמות אוטנתים לכוכבי הלכת שגילו עד כה שמספרם הוא בערך 106 כעת...יש להם שמות "מצחיקים" כגון PSR B1620-26 ....

deathcaster

New member
כמו זיהוי הכוכבים בסטארגייט

ואגב עוד כוכבים הוזכרו במסע בין כוכבים : אלפא סנטורי , אוריון , מאדים , פלוטו ( בפלישת הבורג ) , ערפילית הסרטן וזה רק מה שאני זוכר דווקא אוריון הוזכר כבדיחה באחד הפרקים על שוכניו המוזרים

ROZELESS

New member
אני אוהב את "YOUR-ANUS"

זאת הבדיחה הכי מצחיקה שאני מכיר על שמות של כוכבים ...

למעלה