וזה די עונה על מה שאמרתי

../images/Emo58.gif
שווילן'ס ניים עונה לג'יזוס קרייסט, ולא ל"אלוהים אדירים!".ד"א,בכל מיקרה לא התשתמש בה אף מינבארי שאינו דלן בכל הסידרה,עד כמה שזכור לי(ואף מינבארית שביקרה במיטה שלי,יו סי

הנבואה שלו אינה "נבואה"בלא הכי,אלא דברים ששידע משום שחי בעתיד. הנוצרים מאמינים שהמשיח כבר בא,ד"א.וכן,זה בערך מה שאמרתי- מעמד של קדוש דתי,רק בעולם בלי אלוהוט.

קודם כל,אני כ"כ נזהרתי לעשות ספויילר על העניין ולדחקו למטה כדי שלא יהרוס לאף אחד בכל מקרה,וככה אתה עושה?לא יפה.
הפרק הזה בעונה השלישית,לא השנייה. זה אכן הפרק הזה,אלא שקוש 1 מת בדיוק בפרק הקודם,וקוש 2 הצטרף בפרק שלאחר מכן,ולכן קצת קשה לי להאמין שמדובר בהם

כמובן שגם אני התכוונתי לויר וללנדו- הפרק הזה,למעשה פרק כפול,הוא בעונה השלישית ולא הראשונה,יחד עם הפרישה מכדור הארץ. האישה שמגיעה ללנדו היא בעלת יכולת לראות את העתיד ,ובנוסף-היא גם אלמנתו השלישית של הקיסר טורהאן,שנרצח ע"י אנשיהם של לנדו וריפא בעונה השנייה. לא הייתה מוסיפה את הפרט הזה,אילולא היא ,כפי שרמזתי כבר,שוחקה ע"י לא פחות ממייג'ל ג'יי רודנברי.

אני יודעת מי זו לוקלי,ולפיכך יכולה להעיד על המראה החיצוני שלה.רק הבהרתי פרופרציות מסויימות אצלי

בקשר לחדשניות של הטרק...כן,אין ספק שTOS הייתה פורצת דרך בדרכה שלה,(למרות שדווקא כן היה כבר מד"ב בטלוויזיה אם אני לא טועה,לא מאותו הסוג,נעזוב את זה כרגע) אבל באשר לנשיקה של קירק וא'והרה,אפעם לא הבנתי את ההתלהבות ממנה.הרי ברור שבשלב מסויים ייגמרו לקירק הבחורות הלבנות

, אם זו הייתה נשיקה בין גבר שחור לאישה לבנה, היה בהחלט אפשר לומר שזה מהפכני.אבל נשיקה בין גבר לבן לאישה שחורה מעוררת בעיקר אסוציאציות של אונס ובעלות בימי העבדות,ואני מניחה שזה גרם לזעזוע גם בקהילה השחורה ...אין גם מה להתרשם מהדמות של א'והורה בעיניי.נכון,"גם שחורה וגם אישה(!!!אני נדהמת מהחדשנות. פשוט,ממש אישה?כאילו,ממש לא גבר?מהמין השני וזה?אני המומה כ"כ)אבל דחילק,היא אולי גם יכולה לומר או לעשות משהו מתישהו?סתם ככה, בשביל המורל. ההתייחסויות ההמוסקסואליות בסדרות ההמשך שוות התייחסות נפרדת . אבל אפשר לציין בכלליות שהיה ברור שלג'דזיה יגמרו הגברים בשלב מסויים

,שהסיפור היה מסווה באמצעים לא חינניים ונלעגים בעיני רבים,(אני דווקא אהבתי את ההסוואה), הפרק על קוורק כאישה- עם הנשיקה הרשונה בין שני גברים-היה בלבול, התנשאות ושלומיאליות(אבל משעשע ביותר

והדמות של המנהלת קירה לא מתחמקת מאף סטיגמציה מובנית . ב-בבילון כמו שתוכננה מראש היה אמור להיות הטרנסקסואל הראשון בטלוויזיה(לפחות כדמות קבועה), ונדמה לי שעם הזמן גם תוכננה עלילה לסבית ארוכה יותר ממה שראינו.בכלל,אנחנו מדברים פה על על סידרה שבה העיפו את הנשיא האמריקאי הרשע והכניסו במקומו רוסייה מינאטורית. מה יותר מזה?