"Baby" של ג'סטין. בואו נדבר עליו.

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
אני מקשיב למוזיקה. אני מקשיב להרבה מוזיקה. אני מקשיב לממש הרבה מוזיקה.

כמעט שאין דבר כזה שאני באיזושהי כרטיסייה במחשב, באיזשהו עמוד, ואין שיר או יצירה מוזיקלית אחרת שמתנגנת ברקע בכרטיסייה אחרת ושאני מקשיב לה באוזנייה.

במצב הזה, מה שקורה הרבה פעמים, זה שאני לא באמת מקשיב למילים, או בהכרח מבין את המילים עד הסוף ברמה המודעת, קל וחומר את המשמעות, כי אני הרי מוסח, בגלל הדברים האחרים שאני עושה בכרטיסייה האחרת שאני נמצא בה, שבה אני פועל פעילויות אקטיביות שונות המדרישות את התפקודים הקוגניטיביים הגבוהים, כמו לדוגמה קריאה, כתיבה וכל מיני.

ולכן, ולמרות שאני מקשיב להרבה מאוד מוזיקה, במשך שעות כל יום, לא הרבה פעמים יוצא לי להקשיב למוזיקה "כמו שצריך". להקשיב למוזיקה ולהיות בכרטיסייה של המוזיקה וממש לראות את הקליפ ולהקשיב למילים וכל זה. וגם אם אני ארצה, זה באמת לא כל-כך מתאים, כי באמת שיש לי הרבה על הראש, ויש לי הרבה דברים לעשות, אין לי פנאי להקשיב למוזיקה ובאמת ממש-ממש להקשיב לה, מבלי שאני עושה עוד משהו תוך כדי. ובכל זאת, לעיתים נדירות, דווקא כן יוצא לי לעשות את זה.

ולפני כמה חודשים, הקשבתי לאחד מהשירים הכי אהובים עליי בכל הזמנים, "Baby" של ג'סטין, עשיתי משהו אחר בכרטיסייה אחרת, ואני לא בטוח מה קרה, אבל חלק מהמילים הצליחו לחדור, ממש לחדור, וממש שמתי לב אליהן, ואל המשמעות שלהן, תוך כדי שעשיתי משהו אחר בכרטיסייה אחרת, ואתם יודעים מה? הן נשמעו קצת מוזר.

אז אני פשוט הפסקתי את מה שאני עושה, עברתי לכרטיסייה של השיר "Baby" של ג'סטין ביוטיוב, העברתי את הקליפ להתחלה, הגדלתי על כל המסך, הפעלתי את הקליפ וממש נתתי לעצמי להקשיב כמו שצריך, ולהקשיב למילים, ולמשמעות, וממש נתתי לעצמי לשקוע בזה, ולהקשיב ל-"Baby", כמו מה שצריך, בפעם הראשונה מזה שנים.

ואתם יודעים..זה מצחיק...אני בעיקרון גיליתי את הדבר הממש מוזר הזה.

"Baby" של ג'סטין, השיר האהוב ביותר אי-פעם של הזמר אחד מהאהובים ביותר אי-פעם, השיר הראשון אי-פעם והסרטון הראשון אי-פעם להגיע למיליארד צפיות ביוטיוב, כמו גם אחד מהראשונים אי-פעם להגיע לשני מיליארד צפיות ושלוש מיליארד צפיות, הוא בעצם שיר ממש דפוק כשחושבים על זה.

כאילו, אל תבינו אותי לא נכון. עדיין אחד מהשירים הכי אהובים עליי אי-פעם. שיר נהדר. אני אוהב אותו.

אבל כשמקשיבים לו, כשבאמת מקשיבים לו, הוא לא כאילו, ממש דפוק?

במיוחד בהתחשב בשינויים החברתיים והתרבותיים שחלו בחברה המערבית ב-15 השנים האחרונות, 15 השנים שמאז יציאתו.

תקשיבו לזה, תקשיבו למילים.

הקליפ מתחיל, וג'סטין, שהשיר נכתב עבורו ובשבילו, ושהוא מגלם את דמותו של הנער בשיר, מתחיל לשיר.

"אוההההוווואאאאההה אוההההוווואאאאההה אוההההוווואאאאוווווו".

ואז מיד מתחיל הקטע הדפוק, ללא שום דיחויים. מיד עם תחילת השיר.

"את יודעת שאת אוהבת אותי".

מה זאת אומרת היא יודעת שהיא אוהבת אותך? מה זאת אומרת שאתה מודיע לה שהיא אוהבת אותך? זה משהו שלה להחליט ולהרגיש אותו ואם היא אוהבת אותך אז היא תגיד לך.

ואז "אני יודע שאכפת לך".

אותה הבעיה. אם אכפת לה, היא תגיד לך. זה לא ממקומך להגיד לה "אכפת לך".

"פשוט תצעקי מתי, ואני אהיה שם. את האהבה שלי, את הלב שלי".

החלק הזה דווקא די בסדר.

קצת דרמטי אבל.

תיזהר.

אתה לא רוצה להבהיל אותה.

"ואנחנו לעולם אף-פעם אף-פעם לא נהיה רחוקים אחד מהשנייה".

לא!

לא!

יותר מידי אגרסיבי!

ג'סטין ממשיך ושר.

"האם אנחנו זוג? ילדה, תפסיקי לשחק. 'אנחנו רק חברים'. מה את אומרת?".

מה לא ברור? היא אומרת שאתם רק חברים והיא לא רוצה אותך בצורה הזאת. למה אתה כופה את עצמך?

מן הסתם היא גם לא אמרה לו את זה תוך כדי שהוא שר, אלא עוד מלפני שהוא בכלל התחיל לשיר, מה שרק הופך את השורות הראשונות של השיר על איך שהוא יודע שהיא אוהבת אותו, שאכפת לה וכדומה' לאפילו עוד יותר מוזרות, קריפיות ואגרסיביות.

"אמרה 'יש מישהו אחר', והסתכלה לי ישר בעיניים" (ובקליפ הוא תופס לה בז'קט ומושך אותה לכיוונו כשהוא אומר את זה. היא בתגובה דוחפת אותו מעליה).

נהדר.

עכשיו היא אומרת לך מפורשות שיש לה בחור אחר, אבל אתה לא עומד לעזוב את זה, נכון? :rolleyes:

שלא לדבר על איך שאתה תופס לה בז'קט ומושך אותה לכיוונך בצורה לא נאותה.

ועכשיו תקשיבו טוב, זה נעשה הכי דפוק שזה היה עד עכשיו.

"האהבה הראשונה שלי שברה לי את הלב בפעם הראשונה, ואני הייתי כזה בייבי בייבי בייבי או, כזה בייבי בייבי בייבי לא, כזה בייבי בייבי בייבי או, חשבתי שתמיד תהיי שלי, שלי".

מה זאת אומרת "חשבתי שתמיד תהיי שלי"?!

למה אתה מדבר כאילו שאי-פעם היה זמן שבו היא הייתה שלך?

עכשיו אתה חי בעולם דלוזיונלי מקביל שבו היה זמן שהייתם ביחד?

היא אף-פעם לא הייתה שלך!

אתם אף-פעם לא הייתם ביחד מלכתחילה!

על מה לעזאזל אתה מדבר, נער יפה תואר, אבל טיפש ואגרסיבי שכמותך?!

!back the fuck off dude

!back the fuck off

השיר נמשך עכשיו במשך עוד כמה שורות. לא ממש נעבור על כל שורה ושורה בשיר. במיוחד כשזה חוזר על עצמו ואנחנו מגיעים לפזמון.

מה שכן, תנו לי לספר ולעדכן אותכם שהוא הולך אחריה בתוך אולם כדורת, בא מולה, והיא ממשיכה לדחוף אותו מעליה.

"או הו, בשבילך, הייתי עושה כל מה שבא לך".

יופי. היא רוצה שתתרחק ממנה. ביי.

"ואני פשוט לא יכול להאמין שאנחנו לא ביחד".

אז אתה מודה שאתם לא ביחד. האם זה אומר שאתה גם מודה שאף-פעם לא הייתם ביחד, בניגוד לדבריך הקודמים? האם הצלחת לנחות? האם הצלחת להנחית את החללית שאתה חי בה? כי אני ויוסטון וכל שאר האנשים פה בחדר הבקרה דאגנו לך.

"ואני רוצה לשחק אותה קול, אבל אני מפסיד אותך" (צובט לה בעדינות בכתף).

דבר ראשון, אל תיגע בה, תודה.

דבר שני, אתה לא יכול להפסיד את מה שאף-פעם לא היה שלך.

בדיוק כשחשבתי שהוא נחת וחזר לעולם המציאות 🤦‍♂️

"אני אקנה לך כל דבר, אני אקנה לך כל טבעת".

ועכשיו אתה חושב שהיא זונה ושאתה יכול להשיג אותה בזה שתקנה לה דברים. נהדר.

"ואני בחתיכות. בייבי, תתקני אותי".

היא לא הבייבי שלך.

"ופשוט תשקשקי אותי עד שתעירי אותי מהחלום הרע הזה".

היא לא רוצה לגעת בך, בטח שלא לשקשק אותך.

ונראה לי שזה מספיק, כי זה בעיקר חוזר על עצמו מפה ועד סוף השיר, ואיפה שזה לא חוזר על עצמו, אין חלקים מטרידים נוספים.

מה שכן, בשניות האחרונות של הקליפ, אנחנו רואים את הבחורה סוף-סוף נכנעת לבחור (אני אומר ה"בחור" ולא "ג'סטין" כי זה שיר, לא בהכרח אוטוביוגרפי, וג'סטין מגלם את הבחור מהשיר בקליפ, אז התלונות הן אל הבחור מהשיר, ואל דמותו בקליפ, המגולמת על-ידי ג'סטין, ולא אל ג'סטין עצמו, שחשוב להבהיר את זה) והולכת איתו ביחד יד ביד אל מחוץ לאולם הכדורת.

שזה הדבר הבעייתי האחרון פה, כי איזה מן מסר זה מעביר?

"בנים, תהיו טיפשים, תהיו חסרי התחשבות, תהיו אגרסיביים, תהיו כפייתיים, תנסו להרעיף עליהן כסף ומתנות, תהיו מניאקים, וככה תשיגו בנות"?

עכשיו, אני לא אומר שעכשיו כששמתי לב לכמה מוזר השיר הזה והקליפ הזה כשבאמת חושבים עליהם, אז אני בהכרח אוהב אותו פחות או שום דבר, או לא מקשיב לו יותר.

ואני לא עכשיו איזה יפה נפש ואומר "אוי ואבוי, השיר הזה, מה זה השיר הזה? צריך להחרים אותו" או שום דבר שכזה.

ומעל הכול, והכי חשוב, אני מבין שהשיר יצא ב-2010, בעולם אחר, בזמן אחר, עם פחות רגישויות, ואולי עם תרבות קצת אחרת, חברה קצת אחרת, ואולי אנחנו באמת צריכים לשפוט את השיר הזה בסטנדרטים של הזמנים ההם, ולא בסטנדרטים של הזמנים האלו, ב-2025, כי כן, אולי אם נשפוט אותו בסטנדרטים של 2025 זה יהיה לא יאה או לא מכובד או לא ראוי.

ובכל זאת, ולמרות ההערות האחרונות, זאת בהחלט, בכל זאת, לכל הפחות, סוגייה לדיון, ואלו בכל מקרה דברים שאפשר וראוי לחשוב ולהרהר בהם.

אז, לסיום, "Baby" של ג'סטין.

שיר מתוק על בן שפוגש בת, מתאהב בה והם מסיימים ביחד כזוג, או שיר מוזר וקריפי על בחור שלא יודע לקבל "לא" כתשובה, רודף אחרי בחורה, מציק לה, מטריד אותה, ובסופו של דבר מתיש אותה בהצלחה לתוך מערכת יחסים איתו, ייתכן כזאת שתהיה רעילה?

אתם תהיו השופטים.

1200px-Justin_Bieber_at_Easter_Egg_roll_-_crop.jpg

למעלה