B6

natali rn

New member
B6

קניתי בבית מרקחת של קופת חולים כללית קומפלקס B עם C (של דרך חיים) שכל טבליה בו מכילה: C 300 מ"ג B1 18 מ"ג B2 10 מ"ג B3 50 מ"ג B6 5 מ"ג חומצה פולית 400 מק"ג B12 10 מק"ג ביוטין 50 מק"ג חומצה פנטתונית 10 מ"ג 1. כמות הויטמין B6 הנ"ל מספיקה למי שחסר לו B6 ? - בכדור ויטמין B6 של חברה אחרת ראיתי שכל טבליה מכילה 250 מ"ג, ואילו במה שקניתי כתוב שכל טבליה מכילה 5 מ"ג. האם במה שקניתי יש מעט מאוד B6 בהשוואה ל B6 של יצרנים אחרים ? כי באותו מרקחת יש מוצר שנקרא טריבמין שכל טבליה בו מכילה 250 mg אז האם במוצר שקניתי של דרך חיים יש כמות נמוכה משמעותית של ויטמין B6 (כתוב 5 מ"ג) או שיש כאן שגיאת דפוס ? 2. כיוון שיש לי קשיי הירדמות, רציתי לדעת האם כדאי לקחת את זה בערב או בבוקר ? 3. האם ניתן ורצוי לשלב את זה עם כדור סידן ?

ויטמיני B

שלום רב, המוצר הנ"ל הוא אינו מוצר של סולגאר, החברה אותה אני מייצגת, לכן איני מכירה את מינוני התוסף. אני מאמינה שאם רשום עליו 5 מ"ג הוא אכן מכיל כמות זו של ויטמין B6 ולא מדובר בטעות דפוס. קשה לדעת אם חסר ויטמין B6 אבל אם ישנה המלצה ליטול ויטמין B6 רצוי ליטול אותו במינון גבוה יותר, לפחות של 50 מ"ג. בנוסף אם נוטלים ויטמין אחד ממשפחת ויטמיני ה-B רצוי ליטול גם קומפלקס ויטמיני B. קומפלקס של ויטמיני B בתוספת ויטמין C מומלץ ליטול במהלך היום (בוקר או צהריים). לא מומלץ ליטול בערב כי עלול לעורר. ניתן לשלב תוסף זה עם תוסף סידן. אם אינך צורכת מספיק סידן או אם יש לך מחסור בסידן, מומלץ מאוד ליטול סידן. ישנה עדיפות ליטול סידן מסוג סידן ציטראט בתוספת ויטמין D. לצורת סידן זו ישנה ספיגה יעילה מאוד בגוף. אשמח לעזור בכל שאלה נוספת, בריאות שלמה, עדי ישראל

למעלה