B12

Neta558

New member
B12

אני טבעונית, וכך גם רבים מחבריי, ואחת השאלות אשר מעסיקות אותנו בענין התזונה היא שאלת ויטמין B12. אצל חלק מאיתנו התגלה מחסור בויטמין בבדיקות דם, הרופאים כמובן מיד המליצו על כדורים להשלמת החסר. אולם, טענות רבות נשמעות כנגד לקיחת כדורי ויטמינים. רציתי לשאול האם ידוע לכם על החסרונות שבלקיחת כדורים וכן על מקורות צמחיים לB12. בהרצאה בה הייתי נאמר כי הויטמין מיוצר במעיים ע"י חיידקים החיים שם בסימביוזה עם הגוף וכי אכילה של מאכלים המכילים את החיידקים עשויה לסייע גם היא בהשלמת חסרים בויטמין זה. בנוסף, נאמר לי כי יש למעשה 2 סוגים של B12 שרק אחד מהם נספג בגוף, האם זה נכון?

חיידקים וB12

דבר ראשון אני אספר על הנזק שגורם מחסור ב B12 . הנזק החשוב נגרם לתאי העצב, ויכול להגיע למצב בלתי הפיך תאי עצב הכוונה גם למוח לחוט השידרה. לכן ברגע שמתגלה מחסור חייבים לקחת כדורים להגיע לאיזון ורק אז לבדוק האם ע"י חיידקים אנחנו יכולים לסייע לאיזון ה B12. ישנם מזונות צמחיים שהודבקו בפטרייה המייצרת B12 המאכלים הללו הם טמפה ומיסו. נסי להשיג אותם בבתי טבע. כמובן עוד משקה מפורסם שמיוצר ע"י התססה עם פטריה המיצרת B12 היא הבירה. השמרים מייצרים B12 אולם הכמויות הן זעומות. ניתן לצרוך שמרי בירה אולם טעמם לא אטרקטיבי.

למעלה