B12

Natush01

New member
B12

ד"ר קרני שלום, יש לי מס' שאלות לגבי B12 אשמח אם תוכל לייעץ ולעזור לי: 1. הבנתי שלכל נוטלי הזריקות יש מחסור בויטמין B12, האם זה נכון ואם כן איך אפשר לבדוק את זה? 2. נאמר לי שויטמין B12 עדיף לקחת בתור כדור ולא מבשר מפני שהפרות נוטלות תרופות, האם זה נכון? בתודה מראש
 
B12

שלום נטלי, ראשית סליחה על האיחור בתשובה שנבע מתקלה טכנית. ניתן לבדוק רמות ויטמין B12 בבדיקת דם. אם אוכלים בשר לא צריך ליטול כדורים. במקרים שיש בעיה בספיגה ממערכת העיכול של B12 יש צורך בזריקות. לצמחונים מומלץ שיבדקו מידי פעם רמות B12 בבדיקת דם.
 

Natush01

New member
תודה על התשובה...

הבעיה אצלי היא שאני לא אוכלת בשר "אדום" לא מפני שאני צמחונית אלא פשוט בגלל שאני לא אוהבת... אז אולי באמת כדאי שאני אבדוק זאת... בכל אופן תודה
 

בלבי

New member
הי נטלי ../images/Emo9.gif

היי נטלי חמודה העלאת נקודה מאוד חשובה - האם B12 כ"תוסף מזון" איכותי יותר מה B12 אשר מגיע מהבשר כיוון ו"הפרות נוטלות תרופות" (כתבת)? וכשכותבים על נושאים ש"מדברים" אלי קשה לי שלא להגיב (אם כי באיחור, סליחה). אזי הרשי לי לחדד ולדייק - B12 הנו B12. כל עוד הוא נספג בגוף לא חשוב מה מקורו. תוכלי לבדוק ספיגה בבדיקת דם. באם יש לך בעיות ספיגה שמקורן במערכת העיכול אזי גם B12 שתקחי בכמוסה, לא יספג כהלכה. ואם יש חסר רציני אזי יתכן והפיתרון הנו קבלת הויטמין בזריקות?! על כך יש לדון עם הרופא המטפל. בכל אופן : הפרות,בקר בכלל,תרנגולות וכו' כולם מקבלים הורמונים,תרופות,כימיקלים שונים, הם ניזונים מאוכל מרוסס ומלא דשנים כימיים רעילים... זה ידוע. וכשאוכלים בשר או עוף בוודאי שגם חומרים רעילים ומזיקים אלו נכנסים לגופנו. ויש לחומרים אלו השפעה מצטברת על בריאותנו. וזו בעיה של כלל האוכלוסיה ולא משהו שייחודי לטרשת. כך שזו הנקודה שאמורה "להטריד" ולא איכות ה B12. להיפך, ה B12 שמקורו בבשר (וגם ברזל), הינם מהמעלות הבודדות של אכילת בשר, לדעתי. אני משוכנעת כי חלבון שמקורו מהצומח איכותי יותר מהחלבון שמקורו מהחי (שילוב של דגן וקטניה = חלבון מלא). זו אינה המלצה גורפת לעבור לצימחונות !! ואיני רוצה להיכנס לעובי הקורה ולתת המלצות נקודתיות. את ודאי כבר מבינה שזהו תחום עיסוקי המקצועי. אני חולת טרשת וצמחונית כבר 5 שנים. ואין לי שום בעייה עם B12 (עשיתי לאחרונה בדיקות). לכל דבר יש תחליף, גם לבשר. כיוון ואינך אוכלת בשר אדום בכל מקרה, יש לדאוג לתחליפים. חשוב להעזר באיש מקצוע (תזונאי/ת,נתורופת) על מנת לקבל הכוונה מקצועית, כדי לא לעשות "שטויות" שיגרמו לחסרים תזונתיים. B12 אמנם חשוב ביותר לחולי טרשת (בכלל כל קומפלקס B), אך יש עוד ויטמינים ומינרלים ויסודות קורט רבים אחרים, שאינם פחות חשובים. לכן יש להקפיד על תזונה מגוונת, מאוזנת, ואם אפשר, נטולת רעלים (אורגנית). המלצות אלו נכונות לכלל האוכלוסיה. לדעתי, במצבי חולי יש להקפיד הקפדה יתרה. מקווה שתרמתי לך משהו...
בלבי
 

Natush01

New member
תודה רבה על ההרחבה!!!

עזרת לי מאוד להבין הרבה... וכמו שאמרת אני אתייעץ עם הרופא המטפל שלי (שהוא במקרה ד"ר קרני המנהל את הפורום
) שוב תודה!
 
למעלה