B12

moshlam

New member
B12

שלום לכולם, אני צמחונית ( לא קיצונית), אוכלת דגים (אם כי לא על בסיס קבוע) חלב וביצים ומשתדלת מאוד לגוון בתפריט כמה שיותר טחינה כבר חצי שנה . לאחרונה התחלתי להרגיש עייפות(שמתבטאת בעיקר בקושי לקום בבוקר) וחוסר ריכוז קל וגם קצת דכדוך . שאלתי היא האם אני יכולה לקחת B12 מבלי להבדק אצל הרופא? האם זה מחייב מרשם רפואי? תודה ויום מקסים

ויטמין B12

שלום רב, ויטמין B12 של סולגאר בטוח לשימוש ואינו מחייב במרשם רופא. אם כי אני ממליצה לך בעקבות תלונותייך על עייפות, חוסר ריכוז ודכדוך לגשת לרופא המשפחה על מנת שיפנה אותך לבדיקות דם כלליות, כמו: תפקוד בלוטת התריס, רמות ברזל, המוגלובין ו B12 ויטמין B-12 הוא ויטמין בעל חשיבות רבה לקיומם התקין של תהליכים רבים בגוף: ויטמין זה משתייך לקבוצת ויטמיני ה-B ומשתתף במכלול הפעילויות הכימיות המתרחשות בגוף. עבודות מדעיות מראות כי חסר, ולו קל, ברכיב זה, עלול לגרום לשיבושים ולהפרעות בתפקוד היומיומי. בדרך כלל ערכי ויטמין זה בבדיקות הדם עומדים סביב 156-172 Pmol/l . אמנם תסמינים של חוסר כמו: חיוורון, חולשה, דפיקות לב, תחושת צריבה ותחושת נימול ברגליים כבר יכולים להופיע מתוצאה של400 Pmol/l לכן אני ממליצה ליטול B-12 עד שמגיעים לערך זה. הנחיות שימוש: טבלית אחת ביום, למציצה מתחת ללשון. בנוסף אני ממליצה לך על מולטי-ויטמין-מינרל VM-75 המכיל בטבלית אחת את כל הוויטמינים והמינרלים וכן מינון מוגבר של נוגדי חמצון החיוניים לתחזוקה שוטפת של מערכות הגוף. מולטי-ויטמין-מינרל זה הוא היחיד המכיל בטבלית אחת 75 מ"ג של כל אחד ממשפחת ויטמיני B ולכן מעולה לחידוד הריכוז והזיכרון והפחתת מצבי מתח נפשי. הנחיות שימוש: טבלית אחת ביום, עם הארוחה. אשמח אם תוכלי לחזור אליי עם תוצאות הבדיקות לפורום זה או לקו ההדרכה של סולגאר-סופהרב בימים א'-ה' בשעות 08:30-17:30 במספר 1-800-350-333 סוף שבוע נעים ובריאות שלמה, דנה בר לבב

למעלה