B12 לפני בדיקת דם

subatoi

New member
B12 לפני בדיקת דם

טוב, אז עברה שנה מאז הבדיקה האחרונה שלי. האם כבר התגבש קונצנזוס מאז לגבי צריכת או אי צריכת B12 לפני בדיקת דם, ואם כן, מהו?

אם הבנתי נכון את השאלה

האם אתה שואל כמה זמן לפני הבדיקה צריך להפסיק לקחת B12?
טוב, היות ואני במכבי, לא עשיתי בדיקה כבר שנתיים אבל ממה שזכור לי בהפניה כתוב 3 ימים לפני הבדיקה.
אבל היות ובמילא לא לוקחים B12 כל יום (אני אישית לוקחת פעמיים בשבוע) אני הייתי מחכה שבוע לפני.
מה גם שזה בעצם לא הכי משנה כי בין כה וכה הבדיקה שעושים בקופת חולים לא ממש משקפת כידוע את המצב האמיתי. זאת גם הסיבה אגב שלא ממש בוער לי לעשות אותה למרות שייתכן שעכשיו מכבי כן תיתן לי לעשות אותה, כשעברו בדיוק שנתיים.
&nbsp
טוב, חפרתי

vegetalien

New member
אני לא מתייחס.

ממילא הבדיקה לא אמינה, אז לפחות יש לי אפשרות לטפוח לעצמי על השכם עם תוצאה גבוהה. מה רע?
&nbsp
ועם קצת יותר רצינות: מציינים שיש להיות בצום 8 שעות לפני בדיקת B12, אבל לא שום דבר אחר - אז אני מאמין שאילו היה קריטי להפסיק נטילה כמה ימים לפני הבדיקה, היו מציינים גם את זה.

Gidi Shemer

New member
אלא אם מדובר באביב

כי האביב זה הזמן לנקות את הכבד ואז צריך צום ממושך.

טוב, מתנצל על ההגיג הזה. זה לא שמישהו חטף אותי, אלא פשוט הבעת תסכול מהשתלטות של חברים מסויימים עם תפישות מסויימות על קבוצת פייסבוק שגם אני וגם אתה מכירים...

ולסובאטוי, אם זה לא ברור- התעלם נא מהפוסט שלי.

vegetalien

New member
אני חושב

שאני מעדיף אותם על פני הניאנדרתליים. לפחות יש ביניהם הרבה יותר אנשים עם חמלה.

subatoi

New member
בקיצור, הכל עבודה בעיניים וכולנו עושים את הבדיקה

בשביל כל המדדים שהם לא B12.
אוקיי.

vegetalien

New member
טוב, זה לא שאני מגלה לך סוד כמוס.

עוד בימי אישעם העליזים היה ידוע כאן לכול שהבדיקות המהימנות יותר לצורך זה הן הומוציסטאין או MMA.
לא עברתי מעולם אף אחת מהן, אגב. לא נראה לי שהן כלולות בסל.

RSPA

New member
תוספת קטנה

בזמנו ניתן היה לשלוח דם להומוציסטאין דרך קופ"ח כללית שהעבירו את זה למעבדה חיצונית והמחיר היה סביב 200 ש"ח. לא יודע מה קורה עם זה היום.
בכל מקרה, היום, ניתן לעשות את הבדיקה במכון מור בבני ברק ועלותה 302 ש"ח.

קרנף לבן 1

Well-known member
מנהל
אני לוקח B12 למציצה ועושה בדיקת דם פעם בשנה

הבדיקות חשובות לביקורת.
פעם לקחתי B12 רגיל בכמות קטנה והיתה בעיה

למעלה