B12 בלי חומצה פולית

RSPA

New member
שיר - הרופא שלך בסדר גמור.

זה המסר שביקשתי להעביר לך (לאור הנחתך שהרופא שלך "יוצא רע"..) וזו היתה מטרת הפוסט שכתבתי קודם.

לגבי אשלגן - להבנתי, הוא והנתרן הם מהאלקטרוליטים החשובים ביותר והם אמורים להיות יחד עם עוד אלקטרוליטים (דוגמת סידן למשל) במאזן תקין בגוף. אם אלקטרוליט כלשהו מצוי ביתר או מצוי בחסר האיזון הזה מופר מה שעלול להשפיע לרעה על תפקודים כלליים של הגוף ולהביא אפילו למצבים קריטיים. הסיבות ליציאה מאיזון הן רבות (למשל: תפקודי כליות פגומים, פעילות הורמונלית א-נורמלית, מאזן נוזלים כללי - עודף או חסר - בגוף וכמובן תזונה לא מאוזנת, ועוד ועוד).

אני חושב שמכאן את צריכה להמשיך לנהל דו-שיח בעניינים הללו עם הרופא שלך.

לRSPA וכל מבין - יתכן קשר בין עודף מים לאשלגן ופולאט נמוכים?

שאולי זה הסוד לבעיה שלי. אני ודאי שותה המון. גם ההמוגלובין שלי נמוך מ13.5, ובכלל בבדיקות שלי הנתונים באופן יחסי קרובים לרף התחתון.

1Shir

New member
"פולאט"-
- לגבי אשלגן, מצאתי את שלי בבדיקת הדם, ואין קשר.

יש לי 4.5
כמה יש לך?

גם אצלי ההמוגלובין והפריטין מצליחים בקושי להיות מעל הגבול העליון, אבל אני מניחה שזה בגלל התזונה שלנו, ואין קשר למים. לא ידוע לי שמים מעכבים ספיגה. כשלקחתי כדורים אמרו לי רק לשמור מרחקים ממוצרי קפאין וממוצרי חלב. תוך חודש הוא קפץ לי מ-6 ל-13, ואני מניחה ששתיתי מים כרגיל באותו חודש (זה היה מזמן)...
בכל אופן למדתי לאחרונה שזה באמת מזיק לשתות יותר מדי מים
הבעיה שנורא קשה להתאפק עם זה...

פולאט = חומצה פולית

אשלגן בדם, אם אני לא מטפל זה הגיע גם 3.22. חומצה פולית ירדה כעת ל3.85 שזה אמנם רק מעט מתחת למינימום (המינימום 4), אך הבעיה שיש מגמת ירידה כמעט קבועה כ22 חודש.
הסיפור שלי מוזר מאוד. לא אאריך פה, ובקיצור הפלא שלי שאני אכלתי די בריא, ובכ"ז חטפתי כמה בעיות קשות. וכעת ההערה של RSPA על השתיה מעוררת אותי למחשבה שאולי השתיה המרובה היא הגורם. כי ממש כמה שנים לפני שחליתי התחלתי לשתות לפחות 4 ליטר ליום (ואולי גם היום כך. ובכל אופן ודאי שגם היום אני שותה המון).
לא התכוונתי שמים מעכבים ספיגה, אלא שאולי כתוצאה מהעבודה המטורפת של הגוף להפטר מכמויות המים העצומות הללו, שמנפחים את התאים וכו' וכו' (ראי בקישורים שRSPA צירף), נוצרו הבעיות שלי. תארי לעצמך אישה שיש לי ברז פתוח ישיר לרצפת הבית, שכל הזמן מזרים מים לבית בכמויות. האשה תשתגע בודאי, וגם הבית ינזק ישירות ובעקיפין.

פה ד"ר עדיאל תל אורן אומר ששתיה מרובה מורידה מינרלים

ושמי ששותה הרבה דרוש לו תוספות מינרלים
בהרצאה זו https://www.youtube.com/watch?v=HQSdVTogglE
ההרצאה שם מעניינת ובנושאים אחרים. הקטע על השתיה המרובה הוא בשעה 1:05 וב1:21.

ו אולי

New member
נשמע מוזר

מהנסיון שלי עם טיפולים שבהם צריכת המלח והשתייה היו קיצונים מאד (לשני הכיוונים) לא היה הבדל משמעותי בתוצאות בדיקות הנתרן בדם.
כן היה הבדל משמעותי בתוצאות של איסוף שתן.
&nbsp

1Shir

New member
בקיצור - פניתי לרופא. צעקתי פה חזק ובכוח, כדי שאולי הוא ישמע

מקור לקשר אפשרי בין שימוש B12 לבד לתוצאת חומצה פולית נמוכה

באתר של Ecosupp
http://www.ecosupp.co.il/folic-acid/
שם כתוב ש"חשוב להבין שויטמין B12 וחומצה פולית מתחרים על אותם רצפטורים (קולטנים) בגוף, ואם בחרתם ליטול תוסף של אחד מהם ללא אחיו התאום הדבר יכול להשפיע על הערכים בבדיקות הדם (שלא בהכרח יתנו ערכים נכונים)."

אם הבנתי נכון, הכוונה שזה מבלבל את תוצאות הבדיקה.

Gidi Shemer

New member
מודה שאני לא מבין שני דברים

דבר ראשון זה העובדות.חומצה פולית ו- b12 לא מתחרים על אותם קולטנים.
b12 נקלט בתאי המעי בעזרת הרצפטור ל intrinsic factor שנקשר קודם לכן ל b12. יותר מאוחר הויטמין הקשור נכנס לתאים דרך רצפטור שנקרא TC II receptor.

חומצה פולית נקלטת בתאי המעי ויותר מאוחר בתאי הגוף דרך שני קולטנים- ה- folate receptor וה- reduced folate carrier (שנקרא בקיצור RFC).

דבר שני, לא ברור לי ההגיון. בוא ונניח ששנייהם מתחרים על אותם קולטנים, איך זה משפיע על הבדיקה?

קטונתי..

אני מתמצא אמנם היטב בנושא הבריאות, אך זה בעיקר ברמה של תזונה בריאה, ולא בביולוגיה וכו'

1Shir

New member
תקרא מה שכתוב שם על B12 :) לא נראה לי שאתה מתחבר

לרצינות דבריהם גם שם, למשל מה שכתוב על ציאניד vs. מתיל. אם אני זוכרת נכון כתבת שלא שוכנעת שאחד עדיף על משנהו.

1Shir

New member
תשים לב שלא הגבתי לך אלא לגידי

התגובה שלי מפורסמת אחרי התגובה שלך, אבל כמו שלך - היא בתגובה לגידי

למעלה