B12 בלי חומצה פולית

B12 בלי חומצה פולית

בבדיקה באוגוסט 2013, הB12 בדם היה בגבול התקני אך קרוב לגבול הנמוך, ורמת החומצה פולית היתה מעולה (החומצה הפולית היתה תמיד טובה אצלי). ולכן לקחתי B12 בלי חומצה פולית. ובהמשך החלה ירידה כמעט עקבית ברמת החומצה הפולית בבדיקות הדם, עד שכעת הרמה ירדה מתחת למינימום.
האם יתכן שעצם נטילת B12 ללא חומצה פולית גורמת לירידת רמת החומצה הפולית בדם, גם כשבלי השימוש ב B12 היתה רמת החומצה פולית מצוינת?

ככל הידוע לי זה לא המצב

חומצזה פולית היא דבר שיש אותו באוכל צמחי בשפע:
"ירקות-עלים כגון תרד, לפת, אפונה, קטניות, דגנים וסוגים נוספים של ירקות ופירות - הינם עשירים בפולאט.
כמה סוגים של דגני בוקר הינם מועשרים בכ-25% עד 100% מהכמות המומלצת היומית של חומצה פולית. במקומות מסוימים מוסיפים חומצה פולית לקמח וללחם."
יכול להיות שלא אכלת מספיק ירקות עלים בזמן האחרון?

אני אוכל שפע ירקות עליים

תודה מאוד.
אני אוכל שפע ירקות עליים ושפע פירות. ובכלל אני אוכל בריא מאוד, בלי סוכר וקמח לבן ומרגרינה ושמן. גם לא שיניתי משהו מהותי בתזונה בתקופה זו.
לכן חשבתי שאולי B12 במציצה (אני מוצץ תחת הלשון את כל הכדור), נספג לגוף ברמה קיצונית, וכשאין איתו חומצה פולית ברמה גבוהה תואמת, נוצר מינוס בחומצה הפולית. ולכן מייצרים את שני הויטמינים יחד. אם אתה יודע שזה לא נכון, אז באמת פלא מה קורה אצלי.

1Shir

New member
היי. גם אני התחלתי לקחת עכשיו כדורי ברזל, יש לי 141

מעניין מה שאתה אומר.
עברתי על בדיקת הדם ואני לא יודעת אם בדקו לי את הערך הזה. איך הוא אמור להיות כתוב?

גידי שמר לקבלה

Gidi Shemer

New member
מתייצב

לבדיקה קוראים folic acid,

אבל אני לא מכיר מנגנון שבו העלאה בריכוז ה b12 מביאה לירידה בספיגה או פגיעה אחרת ברמות החומצה הפולית. אני לא אומר שאין דבר כזה, אלא רק שאני לא מכיר מנגנון שכזה.

1Shir

New member
אני מתחילה לאבד אמון ברופא שלי

כבר שלחת אותי לעשות בדיקת דם שתוצאותיה מתפרשות על פני 2 עמ'
למה זה לא נמצא שם?!
יש ערכים אחרים שמעידים על זה בעקיפין או משהו?

לצערי הייתי אצלו בדיוק אתמול ושאלתי אותו אם לא עדיף לקחת B12 בתוספת folic acid (ראיתי את זה איפשהו) והוא אמר לא בביטול כזה. זה רופא משפחה שאני מעריכה וסומכת עליו בעיקרון, אבל עכשיו אני לא יודעת.

1Shir

New member
ברור שאתה

סתם

יש לי נטייה להתנסח בצורה ערסית/עילגת/אין צורך למחוק את המיותר כשאני עצבנית ומעצבן אותי (אולי בלי צדק [הלוואי] כי אני לא מבינה על מה [אם בכלל] הרופא מניח את ההנחות שלו) שהוא לא בדק את זה אצלי.

Gidi Shemer

New member
האמת שמוזר לי מעט

בדרך כלל כשיש חסרים או חשש לחסרים שעלולים לגרום לאנמיה בודקים גם חומצה פולית. בדרך כלל אין בעיות של חומצה פולית לאוכלי עשב כמונו, אבל בהחלט יכולה להיות בעיה.

״מערכת היחסים״ בין ברזל, b12, וחומצה פולית היא מורכבת מאד ויכולה למלא לא מעט דפי ביוכימיה ופיזיולוגיה.
עוד אציין שכדאי לחשוב על זהירות בעת לקיחת התוסף. להבדיל מb12, ייתכן ויש חשיבות גם למקסימום ולא רק למינימום כשמדובר בלקיחת תוסף חומצה פולית. יש חשש מסוים (או לפחות בסיס ראשוני לחשש שכזה) שיותר מדי חומצה פולית יכולה להיות בעייתית. מוסיפה לבעייתיות העובדה שיש שונות מאד גדולה בין אנשים ביחס להתמרה שהחומצה עוברת בגוף, תהליך שמתרחש בדם ובכבד ומשפיע על רכוז החומצה הלא מותמרת. בקיצור, בלי לקשקש יותר מדי ביוכימיה, אומר רק שאם אפשר לקבל מספיק מהתזונה- מה טוב (וזה המקרה בדרך כלל). אם לא, כדאי לקחת תוסף אבל לשים לב. בדרך כלל רמות של כ- 0.4 mg נחשבות בטוחות.

1Shir

New member

אני לא בטוחה שאני אוכלת את העשב הנכון... אוכלת בעיקר מלפפונים, קישואים, תפוחים, שאר הדברים לעיתים רחוקות.

עכשיו כבר אין מה לעשות. אני מקווה שהוא יכול לתת לי הפנייה חדשה לבדיקת דם (ההפנייה לעוד 3 חודשים) ולהוסיף לה חומצה פולית בלי שאני אצטרך להגיע אליו פיזית, כי אני גרה בעיר אחרת והגעתי אליו במיוחד כדי לדבר ולקחת הפנייה.

הייתי בטוחה שלכל הכדורים יש מקסימום (אז מה, לקחת 5 כדורי B12 ביום?
אגב, באמת שאלתי אותו את זה, אם זה תקין לקחת 2 ביום באופן חד-פעמי, והוא אמר שאין בעיה, וגם כדורי D אני צריכה לקחת, כי יש לי רק 11 והמינימום הוא 20, עדיין לא התחלתי, וצריך 3 ביום, אמרתי לו שאין לי כוח לפזר ואני אקח בבת-אחת והוא אמר שזה תקין ועדיף מלקחת רק 1 פעם 1...) אבל בכל אופן אני לא אקח תוספת חומצה פולית עד בדיקת הדם הבאה... מקווה שיש לי מספיק

אגב, מסתבר שאני שותה הרבה יותר מדי מים
ולכן חסר לי נתרן

אמר לי לשתות way פחות מים אבל לא נראה לי שאני מסוגלת ממש, בטח לא בקור הזה שזאת הדרך שלי להתחמם

על החפירה ה-
לילה טוב לי

Gidi Shemer

New member
לילה טוב

ומחר בבוקר תספרי לי כמה מים את שותה ומי אמר לך לשתות פחות.

1Shir

New member
כן.... הרופא כמובן אמר

במקום לומר לי לאכול יותר נתרן
הוא אמר לי לשתות פחות מים
אני באמת שותה המון, כוסות על גבי כוסות לאורך כל היום, ונראה לי שגם בירקות ובפירות יש המון נוזלים, הרופא אמר שזה מדלל מדי את הנתרן בגוף... האמירה הזאת מוציאה אותו רע? (הרמתי לך להנחתה בהודעה הקודמת עם הנושא הזה)

נראה לי שאני אנסה לאכול יותר דברים עם נתרן. יש לי חוסר קליל (132, המינימום 136).

טוב, עכשיו באמת הלכתי

1Shir

New member
אין לי ערך רשום, אבל ממה שזכור לי בכל פעם שמדדתי, יש לי

לחץ דם לכיוון הנמוך.

אני שותה המון, גם האשלגן שלי נמוך

להערכתי אני שותה בין 2.5-4 ליטר, ובד"כ כ3.5 ליטר. אולי זה הגורם לכך שהחומצה הפולית נמוכה?
גם האשלגן שלי נמוך בשנים האחרונות, ואפילו שאני אוכל הרבה פירות וירקות. אז אולי עודף המים גורם לכל זה?

1Shir

New member
אשלגן = איזה מדד בבדיקות הדם? איך קוראים לזה? לא יודעת אם יש

1Shir

New member
לא נראה לי שאני יודעת. למה, איך זה קשור? + איך קשור לחץ הדם?

[זה לגידי]

Gidi Shemer

New member
אם לחץ הדם היה גבוה

זו היתה עוד סיבה טובה להוריד את הנוזלים.

בכל מקרה, אפשר בהחלט לצמצם נוזלים

למעלה