B.EMS

go west south

New member
B.EMS

אהלן! אני דולב, מועמד לעתודה ברפואת חירום, ורציתי לשאול כמה דברים: 1.מה ההבדל בתכל'ס בין מישהו שעשה תואר ראשון ברפו"ח לעומת מישהו שעבר קורס פאראמדיקים? 2.מה השכר הממוצע בשוק לפאראמדיק? יש ביקוש בכלל? 3.נניח ואני רוצה להתקדם הלאה בעתיד לתואר שני - במה אפשר לעשות אותו, שקשור לתחומי הרפואה? 4.האם אתם ממליצים לי, במידה ואדחה מרפו"ח (עקב ראיונות, הציונים שלי עוברים בהרבה את סף הקבלה) ללכת למסלול של תואר ראשון בסיעוד + תעודת פאראמדיק? איך בוגרים אלו נתפסים? הבנתי שיש גישה שונה לחלוטין בין סיעוד לרפו"ח. מודה מראש דולב

מידע בנושא רפואת חירום...

אני ממליץ לך להיכנס לקישור הזה: http://www.ynet.co.il/home/0,7340,L-2227-12349,00.html יש שם פורום עם כמה שרשורים בנושא... בהצלחה!!!

שלום דולב!

תואר ראשון ברפוא"ח זה לימודים של בין שנה וחצי לשלוש שנים הוא מקיף יותר וזה תלוי באונ' שבה אתה לומד. השכר הממוצע תלוי בותק וכיום יש עודף פאראמדיקים (לפחות במד"א לא יודע מה עם חברות פרטיות). לפי מה שאני יודע אין אפשרות לתואר שני... ו..סיעוד+פאראמדיק אתה מקבל את שתי התעודות ויכול לעבוד בשני המקומות אך הסמכויות שלך שונות (כאח מוסמך אתה לא רשאי לתת תרופות וכד'...)

orend123

New member
מועמד לעתודה?

עד כמה שידוע לי המועמדים לעתודה נכנסו כבר באוקטובר ללימדוים... אם אתה מדבר על שנה הבאה אז אתה לא ממש מועמד כי מיונים מתחילים רק אחרי פברואר...

orend123

New member
ההרשמה נפתחה

המיונים מתחילים בסביבות פברואר. בכל מקרה גם אני הגשתי בקשה לרפו"ח אולי ניפגש...

afiksambol

New member
לימודים לתואר ראשון

לא אפיק, חברה שלו... (שגם לומדת רפואת חירום בשנה שלישית) ההבדל הוא קודם כל ברמת הידע, בתואר לומדים המון המון דברים שלא צריך בשביל להיות פראמדיק טוב (אפידמיולוגיה, מערכת העיכול על כל אנזימיה, אנטומיה לרמת השרירים ושמותיהם, מערכת הדם עד רמות של סוגי תאי דם לבנים בסוגי זיהומים שונים, ועוד ועוד) הבדל נוסף לטובת התואר זה שהוא תואר אקדמאי, שכיום בשוק זה דבר משמעותי ולא משנה אם מה שאתה עובד בו לא קשור לתואר. דבילי, אבל ככה זה עובד. שכר אני ממש לא יודעת, אני עתודאית, השמועה מדברת על 19.90 לשעה... (במד"א, ללא התוספות השונות) ביקוש, לא. מד"א סגר את עצמו לעובדים חדשים. ופרמדיק לא יכול לעבוד בבית חולים. תואר שני, אתה יכול בהרבה תחומים: וטרינריה, פרמקולוגיה, ניהול מערכות בריאות, ולמעשה כל מה שמוגדר כמקצועות הבריאות. ברפו"ח עדיין אין בארץ תואר שני. בארה"ב יש כמה אוניברסטאות שמקבלות את זה כתואר ראשון ברפואה ומאפשרות תואר שני (MD) בשלוש שנים. אלטרנטיבות נוספות, סיעוד וכאלה, אני לא מכירה ולא יכולה למסור לך פרטים עליהן. בהצלחה לך במה שלא תבחר. אילאיל

MdaMen

New member
וטרינריה?

סליחה על השאלה אבל איך וטרינריה קשורה לרפואת חירום? פה זה בני אדם ושם זה בע"ח, הכל שונה. ואם זה נכון, זה מקצר את השנות לימודים (מ7 שנים לפחות)? או שזה מעין רף כניסה, תואר ראשון במקצוע PREMED או משהו בסגנון?

amitp

New member
תואר בוטרינריה

אי אפשר ללמוד ללא רקע קודם, אלא חייבים תואר ראשון לפני. התואר ברפואת חירום עונה כנראה על הדרישות מבחינת מדעי היסוד (למרות שאני מודה, לא בדקתי..). (דרך אגב, אילאיל, MD זה לא בדיוק תואר שני)

paradan

New member
MD

אהלן עמית, MD עד כמה שידוע לי הוא בדיוק תואר שני. MD זה לא PhD...

amitp

New member
אז אתה לא יודע נכון... ../images/Emo13.gif

MD הוא לא PhD, והוא גם לא MA (מסטר, תואר שני), למען האמת הוא לא זה ולא זה. אם כבר הוא מדורג מעל תואר שני ומתחת לPhD מבחינת "ייחוס אקדמי", אבל מדובר על מסלול שונה (באוניברסיטה אפשר ללמוד לארבעה סוגי תארים שונים - תואר ראשון - BA, שני - MA, דוקטורט - PhD או דוקטור לרפואה - MD).

למעלה